ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ίσως [υποθέσεις κάνουμε] η συγκεκριμένη εξέλιξη στο Ισραήλ, να εξυπηρετεί, όπως κάθε βραχίονας ενός περίπλoκου σχεδίου, πολλούς και διάφορους σκοπούς : η δραματική επάνοδος των αναφορών στο Ολοκαύτωμα, θα μπορούσε να σηματοδοτεί αναβάθμιση της διαδικασίας κατάργησης αυτού που κάποιοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ως “ελευθερία λόγου”. Σε τελευταία ανάλυση, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι οι περί “αντισημιτισμού” αναφορές των εβραϊκών παρατηρητηρίων [αντισημιτισμό συνιστά …πάσα κριτική στην πολιτική του κράτους του Ισραήλ] των τελευταίων, πολλών δεκαετιών, αποτέλεσαν το πρότυπο της γενικευμένης λογοκρισίας που διέπει στις μέρες μας το δημόσιο χώρο : το πρώτο κύμα ακυρώσεων – διαγραφών από αυτόν αφορούσε ανθρώπους που αμφισβήτησαν στο παραμικρό την ακρίβεια της περί Ολοκαυτώματος αφήγησης.
Αποτέλεσμα [όχι μόνο] των συγκεκριμένων τακτικών είναι η
μεσανατολικοποίηση του πλανήτη, και συνακόλουθα, του ίδιου του ιδιωτικού βίου : η διευθέτηση της όποιας διαφοράς περνάει πλέον αποκλειστικά απ’ την εξάλειψη του αντιπάλου.
Απορία : τι νόημα έχει η αέναη μιντιακή επανάληψη του μάντρα : “η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει την Παλαιστίνη” [οι ίδιοι οι Ισραηλινοί μιλούν, ορθά, για bullying που πραγματοποιεί η οργάνωση στους ίδιους τους κατοίκους της Λωρίδας] αν όποιος σηκώνει την σημαία της δεύτερης θεωρείται αυτόματα οπαδός της πρώτης;

Κάποιοι ίσως δεν αντιλαμβάνονται ότι, αργά ή γρήγορα, το “επικοινωνιακό” ενδιαφέρον θα αρχίσει να μετατοπίζεται στην
αναλογικότητα του χτυπήματος των ισραηλινών δυνάμεων. Γιατί οι εγκαταστάσεις της Χαμάς είναι υπόγειες. Αυτό που υπάρχει στην επιφάνεια της Λωρίδας είναι περιοχές κατοικημένες από αμάχους.

6
(Visited 64 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. EMMANOUEL October 13, 2023 at 10:30 am

    Επαναλαμβανω , δεν ξερω ολες τις πολυδαιδαλες παραμετρους και ολους τους παμπολλους δρωντες , κρατικους η’ παντως τυπου και φυσεως “οργανωσεις” και τις μεταξυ τους σχεσεις στην περιοχη (καποιοι λενε ας πουμε οτι ακομα κι η Χαμας δημιουργηθηκε απ τις Υπηρεσιες του Ισρ. ως αντιπαλο δεος της PLO του Αραφατ ωστε να διχαστουν οι Παλαιστηνιοι , ξερω γω …. ) οποτε δεν παιρνω το μερος κανενος κερατα .. Η κουβεντα αλλωστε στην Ελλαδα ειναι ηθικοπλαστικου περιεχομενου , ποιος ειναι δηλαδη λιγοτερο καφρος απ τον αλλο οποτε why bother… Aς προετοιμαστουμε ομως για ορδες εκτοπισμενων της γνωστης “φιλειρηνικης” θρησκευτικης ταυτοτητας που θα μας ξεφορτωσει ο θειος Ταγιπ γι αλλη μια φορα..
    Παντως το ρεφραιν “αλλο Χαμας αλλο Παλαιστηνιοι ” μου φαινεται υποπτο .. Μπορει να ειναι μια αποπειρα να κρατηθει μια στοιχειωδης mediaκη ισορροπια μεταξυ των αντιμαχομενων η’ μπορει να το προωθει και το ιδιο το Ισραηλ για δικους του λογους ..
    Α , κι αυτο που λες οτι οι πληροφοριες που ειχαν οι Ισραηλινοι επεξεργαστηκαν απο Α.Ι. κι απορριφθηκαν ως αναξιοπιστες τ ακουσα κι αλλου .. Καποιος Scott Ritter το ανεφερε .. Παρ ολα αυτα μου φαινεται χοντρο ν αποφασιζει ενα κωλομηχανημα για τοσο σοβαρα ζητηματα ..

    Reply
    1. Oannes October 13, 2023 at 10:49 am

      Ο Scott Ritter είναι ο πιο εμπιστεύσιμος [από πλευράς ικανοτήτων ΚΑΙ προθέσεων] στρατιωτικός αναλυτής που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μου. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ πολύ και από παλιά [η λαμπρή καριέρα του ως αξιωματικού καταστράφηκε, όταν βγήκε και μίλησε για τα τερατώδη ψέμματα με τα οποία ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ιράκ].
      Από αυτόν άλλωστε άκουσα αυτή την εκδοχή – αν η αναφορά είχε γίνει στο πλαίσιο κειμένου θα τον είχα φυσικά κατονομάσει.
      Για να πάρεις μια ιδέα περί το ποιον του ανδρός, διάβασε αυτό https://en.wikipedia.org/wiki/Scott_Ritter
      Επίσης καθόλου ύποπτο δεν είναι το επιχείρημα “άλλο Χαμάς άλλο Παλαιστίνιοι”. Αντίθετα ύποπτα είναι εκείνα που είπε σε συνέντευξη Τύπου χτες ο Πρόεδρος του Ισραήλ Herzog, προσπαθώντας να επιρρίψει ευθύνες στον κόσμο για τα εγκλήματα της Χαμάς, και εν ολίγοις να τον ταυτίσει με εκείνην, υπονοώντας ότι τους αξίζει ό,τι θα πάθουν.
      Προσωπικά είμαι φίλος του Ισραήλ – δεν μπαίνω καν σε συζήτηση “προτίμησης” ανάμεσα σ’ αυτό και τον αραβικό κόσμο – αλλά πιστεύω ότι οι πολιτικές ανθρώπων όπως ο Νετανιάχου μόνο κακό κάνουν μακροπρόθεσμα.
      Εκτός αν συμβαίνει κάτι “άλλο” – επεξεργάζομαι σιγά σιγά και όσο πιο προσεκτικά μπορώ ένα κείμενο.

      Reply
      1. EMMANOUEL October 13, 2023 at 11:35 am

        Αυτο για τον Χερτσογκ δεν το ηξερα.. Αληθεια ομως ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχει λαικη υποστηριξη η Χαμας ? Διοτι αν δεν εχει τοτε η Λωριδα ειναι υπο διπλη κατοχη , μια απο το Ισραηλ και μια απο την Χαμας που εχει να κανει εκλογες εκει απο το 2007 κι οταν τις εκανε καθαρισε ετσι για ορεκτικο καποιους απο τους εσωτερικους αντιπαλους της οπως λεγεται .. Πραγματικα δεν ξερω τι ισχυει ομως , το δηλωσα..
        Αυτο με το “αλλο Παλαιστηνιοι , αλλο Χαμας ” το ανεφερα με το σκεπτικο οτι αφηνει να εννοηθει οτι η επιχειρηση ειναι στοχευμενη ασχετα αν γινει τελικα μακελειο , οποτε βολευει .προς στιγμην επικοινωνιακα . εστω κι απο σποντα . και το Ισραηλ. Τελος παντων , ηδη επεσε προτροπη/εντολη απ το Ισρ. στους κατοικους της βορειας Γαζας να εγκαταλειψουν εντος 24 ωρων τα σπιτια τους προς τα νοτια εν οψει της μπουκας .. Μιλαμε για 1.1εκατομυρια κοσμο απ οτι λενε , να φυγουνε , να πανε που ? .. Γαμησε τα φιλε ..
        Κι εδω ενας Εβρ, που εχει και χιουμορ , τα λεει γλαφυρα και συμφωνει μαζι σου για τον Νεντανιαχου !
        https://www.youtube.com/watch?v=4Av7ib6NroQ&t=27s

        Reply
        1. Oannes October 13, 2023 at 11:54 am

          Εννοείται ότι η Χαμάς έχει και λαϊκή υποστήριξη στη Γάζα. Αλλά οι άλλοι ετοιμάζονται να μπουκάρουν με εκδικητική μανία [κατανοητή μεν “αλλά”] και όποιος ζήσει. Έτσι κι αλλιώς όταν λέμε άλλο Παλαιστίνιοι και άλλο Χαμάς εννοούμε [και] ότι Παλαιστίνη δεν είναι μόνο η Γάζα.
          Αυτό που λες είναι ακριβώς το καίριο ερώτημα. Να πάνε πού; κανείς, με πρώτους τους Αιγύπτιους που είναι δίπλα, δεν τους δέχεται. Αυτό από μόνο του δείχνει ένα είδος ασύμμετρης σκληρότητας εκ μέρους του Νετανιάχου, ο οποίος μη ξεχνάμε, έχει σώσει / ελπίζει να σώσει μ’ αυτά που κάνει την πολιτική του υπόσταση.

          .

          Reply
  2. Anonymous October 14, 2023 at 9:53 am

    Αυτό με το Ολοκαύτωμα θυμίζει σε πολλά την ιστορία με τον Αριστείδη το δίκαιο.Παρόλα αυτά δεν αλλάζει κάτι στην ουσία του. Ούτε δηλώσεις εδώ και εκεί Εβραίων πρωθυπουργών ή απλών πολιτών στα δίκτυα. Και η κούραση είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη γνώση και ευθέως ανάλογη με την ακουστική διαθεσιμότητα.Επίσης ο Νετανιάχου δεν εκφράζει γνήσια τη γενναία ακροδεξιά που έλκει σε μεγάλο βαθμό, νομίζω, το χώρο αυτό έκφρασης γνώμης; Ή μήπως η ακροδεξιά είναι για όλους καλή εκτός από το Ισραήλ;

    Reply
    1. Oannes October 14, 2023 at 10:29 am

      Συμφωνώ με αυτά που αναφέρετε, εκτός από τα του Νετανιάχου. Το ότι αντιπροσωπεύει μια πτέρυγα που αποτελεί σήμερα τη μόνη αντίδραση σε συγκεκριμένες αποδομητικές τάσεις, δεν σημαίνει ότι δεν κάνει λάθη, τα οποία θα κοστίσουν εκτός των άλλων τη φερεγγυότητά του. Αν αυτή τη στιγμή πχ. ξεκινήσει εισβολή στη Γάζα, η φρίκη της Χαμάς θα ξεχαστεί εν μια νυκτί. Χώρια την κλιμάκωση και το τι αναμένει το λαό του Ισραήλ τον ίδιο. Και πιθανώς όλους μας.

      Reply
  3. Pingback: SCOTT RITTER : 100% MUST WATCH - OANNES

Leave a Reply