ΜΑΖΗΣ ΠΕΡΙ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ Γ’ΠΠ

Γιάννης Μάζης – σημείο αναφοράς όπως πάντα, για τον υποφαινόμενο τουλάχιστον. Με χρήσιμες πληροφορίες που μόνο κάποιος με τη δική του κατάρτιση / θέση στο χώρο μπορεί να έχει.

5
(Visited 113 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar October 12, 2023 at 9:47 am

    Έχω την εντύπωση ότι δόθηκε υπερβολική σημασία στο ερώτημα “why didn’t they see it coming”. Μπορεί πράγματι να το άφησαν να συμβεί, από πού κι ως πού όμως οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν τα πάντα? Το να κάνει εξάλλου κάποιος κακό στα τυφλά είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη δική του ζωή. Το γεγονός ότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν συνέχεια, οφείλεται περισσότερο στην έλλειψη σχετικής βούλησης και λιγότερο στην παντογνωσία του Μεγάλου Αδελφού. Το αστείο είναι ότι το πρώτο ακούγεται πιο ανησυχητικό από τη δεύτερο.

    Reply
    1. Oannes October 12, 2023 at 10:39 am

      Είναι πιθανό η ολιγωρία να οφειλόταν σε λάθος αξιολόγηση στοιχείων – είναι γνωστό ότι ακόμα και οι Αιγύπτιοι τους είχαν ενημερώσει ότι “κάτι πρόκειται να συμβεί”. Το θέμα είναι ότι η αξιολόγηση των στοιχείων ανατίθεται πλέον, όπως σε όλους τους τομείς, όχι σε λεπτεπίλεπτα ανθρώπινα μυαλά εν εγρηγόρσει, αλλά σε χονδροειδείς, πρόχειρα ενημερωμένους …αλγόριθμους. Οι τελευταίοι “έκριναν” πιθανώς ότι τα στοιχεία εστερούντο πρακτικής σημασίας.

      Reply
      1. stcigar October 12, 2023 at 11:22 pm

        Δεν είμαι καθόλου σίγουρος γιαυτό που λες. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα μόνο λάθος από τα πολλά που έκανα στη ζωή μου, αυτό δεν θα ήταν ότι γενικά υποτίμησα τους ανθρώπους, αλλά ότι κυρίως τους υπερτίμησα.

        Reply

Leave a Reply