ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, WED-18032020-1846 δεν είναι όλοι ήρωες…

Επιδημιολόγος στο Σκάι: “αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο την κορυφή της πυραμίδας και τη μεσαία ζώνη της, δηλ. τις βαρειές περιπτώσεις και εκείνες που αναφέρονται και λαμβάνουν θεραπεία. Μας διαφεύγει όλο το υπόλοιπο της πυραμίδας, που αφορά ασυμπτωματικούς ή με ελαφρά συμπτώματα ασθενείς”.
Η δήλωση είναι καθησυχαστική. Σημαίνει ότι η αναλογία κρουσμάτων / θανάτων είναι σαφώς μικρότερη από εκείνη που εμφανίζεται.
Εν τούτοις, για κάποιο λόγο …η φόρτιση, ο τρόπος γενικά με τον οποίο “παίζει” η δήλωση στη ροή του ρεπορτάζ μόνο καθησυχαστικά δεν είναι... Ο τηλεσκηνοθέτης βρίσκει τρόπο να εντάξει ακόμα και αυτό στον πολλαπλασιαστή έντασης που χειρίζεται απ’ την κονσόλα του στούντιο.
Η λεζάντα κάτω απ’ την επιστήμονα γράφει:
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ!
Λίγο αργότερα, στο ίδιο δελτίο …γιατρός πιάνεται on camera, κλέπτων οπώρας. Αφού έχει ισχυριστεί ότι μάσκες και γάντια είναι απαραίτητα στο νοσηλευτικό προσωπικό*, όταν ρωτάται για τον κόσμο, λέει ξανά το ποίημα που ακούμε μέρες τώρα: όχι, οι μάσκες δεν προσφέρουν κάτι στους υγιείς, καλό είναι να αποφεύγονται.
Θέλω να πω δηλαδή, ΟΚ με τα καλά αισθήματα και τα χειροκροτήματα απ’ τα μπαλκόνια. Αλλά γιατροί όπως αυτός, και πολλοί άλλοι, θα έπρεπε να διώκονται για εγκληματική εξαπάτηση.

* Η έλλειψή τους είναι ο λόγος που δεκάδες μέλη του έχουν τεθεί σε καραντίνα…

2
(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Reply