ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ “TO TWITTER”

[Από ΕΦΣΥΝ] Το Twitter ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνεργαστεί με δύο από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το Ρόιτερς και το Associated Press, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του. Τα δύο πρακτορεία θα βοηθήσουν το Twitter να παρέχει καλύτερη πληροφόρηση για γεγονότα που προκαλούν μεγάλο όγκο τουίτς. Η εταιρεία ελπίζει ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών. Το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει μεγάλη πίεση στην πλατφόρμα για να απομακρύνει ψευδές περιεχόμενο.
Το Twitter ανακοίνωσε ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει ώστε να διασφαλιστεί ότι ακριβής και αξιόπιστη πληροφόρηση θα είναι γρήγορα διαθέσιμη «για αμφιλεγόμενα γεγονότα».  «Αντί να περιμένουμε μέχρι κάτι να γίνει viral, το Twitter θα ενσωματώσει τα συμφραζόμενα στην ανάπτυξη του λόγου σε συχνότητα ή εν αναμονή του δημόσιου διαλόγου», ανέφερε η εταιρεία. 
Σήμερα, όταν αναπτύσσεται μεγάλος και γρήγορος διάλογος στο Twitter, ο οποίος εξελίσσεται σε κάτι αμφιλεγόμενο ή αναξιόπιστο, η ομάδα επιμελητών του βρίσκει και προωθεί το σχετικό πλαίσιο από
αξιόπιστες πηγές, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχομένως παραπλανητικές πληροφορίες που δημοσιεύονται από τους χρήστες.
Σε ανάρτησή της η εταιρεία αναφέρει ότι το νέο πρόγραμμα «θα αυξήσει την κλίμακα και την ταχύτητα» αυτής της εργασίας, αυξάνοντας την «ικανότητά τους να προσθέτουν αξιόπιστο πλαίσιο στις συνομιλίες που γίνονται στο Twitter».


Για όσους δεν κατάλαβαν, και μια και η “εφημερίδα της αριστεράς” απαξιοί ή αδυνατεί να σχολιάσει: τα σχόλια που ξεφεύγουν απ’ την επίσημη γραμμή όπως αυτή ορίζεται από “το Twitter” θα διαγράφονται στο εξής
ταχύτερα και επιμελέστερα. “Το Twitter” βασίζεται γι’ αυτό στην βοήθεια των πυλώνων της αδέσμευτης δημοσιογραφίας με άποψη, Reuters & Associated Press.
Αλλιώς : εν μέσω έξαρσης fake πανδημίας, και εν όψει εντατικοποίησης της καταστολής από Σεπτέμβριο, τα ερπετά βιάζονται να προλάβουν αντιδράσεις.
Το από πού “έχει υπάρξει μεγάλη πίεση στην πλατφόρμα για να απομακρύνει ψευδές περιεχόμενο”, μένει αδιευκρίνιστο.

5
(Visited 79 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Timothy Price August 4, 2021 at 6:39 pm

    Relying on news organizations that provide their share of fake news to help deal with fake news is totally fake IMHO. I have never had a twitter account. I prefer to leave tweeting to the birds.

    Reply
    1. Oannes August 4, 2021 at 7:18 pm

      You’re absolutely right. I have one just for “advertising” the blog’s articles. I almost never tweet. I think social media are arch enemies of society.

      Reply
      1. Timothy Price August 4, 2021 at 7:47 pm

        Actually the only social media I have is my blog. I have to agree about social media being arch enemies of society. FaceBook is evil, LinkedIn is useless, and the rest seem to be for self indulgence and vaingloriousness.

        Reply

Leave a Reply