Ο ΟΛΙΒΕΡ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ …ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ

Αναδημοσίευση [πηγή: in.gr]
Αράχωβα: Θύμα αγέλης σκύλων ο Όλιβερ
Ολική ανατροπή στην υπόθεση, καθώς το άτυχο χάσκι τραυματίστηκε σοβαρά από αγέλη σκύλων και όχι από ανθρώπινο παράγοντα
Την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση του χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα, φέροντας εμφανή σημάδια κακοποίησης, έφεραν τα στοιχεία που συνέλεξε η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκε στο σημείο μετά το σάλο που προκλήθηκε.
Όπως φαίνεται από το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, το άτυχο σκυλί έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς το σοβαρά.
Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.
Παράλληλα, αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε.
Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι.
Αυτό που βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς αρχικά να σχηματίσουν και μια δεύτερη υπόθεση εργασίας και τελικά να καταλήξουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής για αγέλη σκύλων που βρέθηκε στο ίδιο σημείο με τον Όλιβερ.
Έτσι οι αστυνομικοί ερεύνησαν διεξοδικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας και εντόπισε τις κινήσεις του Όλιβερ και της αγέλης των σκύλων που επιτέθηκε στο άτυχο χάσκι.
Παράλληλα, από το οπτικό υλικό δεν φάνηκε κάποιος άνθρωπος να επιτίθεται στον σκύλο ήταν να τον βάζει σε κάποιο σπίτι.


Φωτο πάνω : η αντιπροσωπευτική,
θλιβερά προβλέψιμη αντίδραση κάποιου του Twitter.
Φωτο κάτω : …συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Μιλάμε, σημειωτέον, για ανθρώπους που δεν ένιωσαν την ανάγκη να διαδηλώσουν, υπό συνθήκες [υποχρεωτικού] εμβολιασμού του πληθυσμού, μαζί και
των παιδιών τους, για ένα κρυολόγημα. Με αδοκίμαστα σκευάσματα, τα οποία δεν ήταν καν εμβόλια.



Να σημειώσω το εύγλωττο σχόλιο του
stcigar, στο προηγούμενο post για το θέμα [“ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΕΤΡΟΥ”; WAS IST DAS?]:

“Κατά πάσα πιθανότητα οι διεστραμμένοι της υποθέσεως είναι η πρώτη κτηνίατρος που το εξέτασε και οι δημοσιογράφοι που ενθουσιάστηκαν με τη διάγνωση”.


…συμπληρώνοντας ότι η διαστροφή αγγίζει πλέον εκείνον που ήταν
εξ αρχής ο στόχος : τον ηδονοβλεψία / κομπάρσο του “διαδραστικού” reality γνωστού ως social media.
Η τάση πίσω απ΄την παρούσα επικαιρότητα είναι ίδια με εκείνην [του τύπου …“έως εδώ”] που διακρίνεται πίσω από φαινομενικά ετερόκλητες εκφάνσεις της. Από το climate change και τα gender politics μέχρι την ίδια τη σφαγή στη Γάζα : ένα γεγονός οριακό, αποκαλυπτικό μιας τοξικής κατάστασης, η οποία
“δεν πάει άλλο”, και το οποίο καλεί σε κινητοποίηση.
Ανεξάρτητα απ’ το τι έχει συμβεί στο δύστυχο ζώο, και με όλη την αδυναμία μου ειδικά στους σκύλους, οι διαστάσεις που παίρνει το θέμα είναι κατά την άποψή μου επιβεβαιωτικές μιας μαζικά διαχεόμενης
παράκρουσης. Οι τελευταίοι που θα την διαγνώσουν ειναι οι επαγγελματίες “ψυχίατροι” – είναι οι ίδιοι που εργάζονται για τη διάχυσή της.

5
(Visited 68 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar December 11, 2023 at 12:33 pm

    Αναρωτιέμαι πόσες φορές πρέπει κανείς να κάνει λάθος.. για να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

    Reply
    1. Oannes December 11, 2023 at 1:07 pm

      Εδώ εντοπίζεται η ουσία του προβλήματος. Γιατί όσο πιο μεγάλο [εν τη συσσωρεύσει] είναι το λάθος, τόσο πιο μεγάλο “λάθος” γίνεται η παραδοχή του. Επομένως, αντίθετα απ’ ότι φαίνεται, όσο πιο λίγες οι φορές, τόσο πιο πιθανή η παραδοχή. Και υπάρχουν κόσμοι ολόκληροι, ιδίως στην επικράτεια της “νέας τεχνολογίας” [της μουσικής τοιαύτης για παράδειγμα] που εξακολουθούν να χτίζονται πάνω σε θεμελιώδεις εξ αρχής διαστρεβλώσεις.

      Reply
      1. stcigar December 11, 2023 at 1:18 pm

        Προφανώς έχεις απόλυτο δίκιο. Ένας γνωστός μου κορόιδευε παλιότερα την επίκληση ορισμένων στη μακρόχρονη εμπειρία τους ορίζοντάς την ως την τάση “να κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά με όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”.

        Reply
        1. Oannes December 11, 2023 at 1:22 pm

          Ακριβώς. Μέχρι να έρθει η ώρα του “λογαριασμού”, που κατά κανόνα φυσικά πληρώνουν άλλοι [από τους αρχικούς υπαίτιους τουλάχιστον].

          Reply

Leave a Reply