Ο “ΗΛΙΘΙΟΣ” ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ

Τα πράγματα στην πολιτική είναι πολύ περίπλοκα για να αποδοθούν σε άσπρο-μαύρο.
Έχεις πχ. έναν πολιτικό αρχηγό, τον “Γιάνη” Βαρουφάκη, ο οποίος δεν σταματά να προκαλεί με ανερμάτιστες δηλώσεις, κατοχυρώνοντας επάξια τον τίτλο του ηλίθιου στην κοινή γνώμη [του έχει αποδοθεί και από εδώ, άμα τη υποβολή της υποψηφιότητάς του – βλ. post ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: “ΗΛΙΘΙΟΣ” ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ, 17/6].
Έχεις και κάποιον που αποτελεί κόκκινο πανί, νούμερο ένα μίασμα για την “αριστερά”, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο οποίος, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι ό,τι χειρότερο έχει προκύψει στην πολιτική σκηνή των τελευταίων χρόνων – θέλω να πιστεύω ότι οι εποχές που κινδύνευες με λιντσάρισμα  …ψυθιρίζοντας κάτι τέτοιο, έχουν παρέλθει. Και η έντονη παρουσία του, αυτές τις τελευταίες μέρες, μόνο αρνητική δεν είναι…
Έχεις, τέλος, και μια περίπτωση όπου ο “ηλίθιος” υποστηρίζει το δικαίωμα στην αποκάλυψη ανεπίσημων συνομιλιών, με ανθρώπους που προκάλεσαν τεράστια, κατ’ αυτόν, βλάβη στην πατρίδα του. Το κάνει δημοσιεύοντας ηχογραφήσεις που πραγματοποιούσε, εν γνώσει [κατ’ αυτόν και πάλι] των συνομιλητών.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο “ηλίθιος” έχει δίκιο. Τα περί χρονικής συγκυρίας, τα γιατί τώρα και όχι τότε κλπ. είναι δευτερεύοντα. Και η ένταση με την οποία του επετέθησαν διάφοροι με επικεφαλής τον …Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ύποπτη.
«Μέσα σε ένα χώρο που υπάρχει πολιτική συμφωνία να μιλάνε ελεύθερα, έρχεται ένας τύπος που φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και καταγράφει παράνομα. Είναι ένα συμβούλιο κυρίων, όχι του πεζοδρομίου. Εάν είχαν γίνει στην Ελλάδα και τον μήνυαν, θα έπρεπε να συλληφθεί».
Τα παραπάνω απαράδεκτα, ειπώθηκαν απο τον ΑδΓ προ μηνός, στη σχετική συνεδρίαση της Βουλής.
Από χτες τμήματα των ηχογραφήσεων του “Γιάνη” είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του “κόμματος” [www.mera25.gr]

3
(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Reply