“ΟΜΕΡΤΑ” ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Οι απιθανότητες που διαδραματίζονται στους κόλπους της ιατρικής κοινότητας, με την συμμετοχή σ’ αυτό “επιφανών” της “δημοσιογραφικής” [λέγε με Ευαγγελάτο] θα επισκιαστούν πιθανώς σύντομα, είτε από νέες “αποκαλύψεις” περί βιασμών / παρενοχλήσεων, είτε επειδή απλώς θα μαζευτούν, period.
Ας καμαρώσουμε ως τότε αποσπάσματα ρεπορτάζ από το
in.gr. Προηγείται το χτεσινό, αναφερόμενο στα αποτελέσματα του εμβολιασμού [;] στον ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας κύριο Σκιαδόπουλο:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, ο χειρουργός, προχώρησε στη δεύτερη δόση χθες. Το ίδιο βράδυ, άρχισε να μην αισθάνεται καλά… Ένιωθε τον οργανισμό του να εξασθενεί και εν τέλει να παραλύει στα κάτω άκρα, παράλληλα με πολύ έντονους πόνους στη μέση του.
Με τη βοήθεια της συζύγου και του γιου του, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, όπου οι γιατροί συνάδελφοί του, αμέσως, προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο Σπύρος Σκιαδόπουλος, ήταν μέχρι πρότινος
ο επικεφαλής για τους εμβολιασμούς στο νησί της Κέρκυρας, ωστόσο πρόσφατα, λόγοι υγείας τον οδήγησαν στο νοσοκομείο και η αναρρωτική του άδεια έληγε σήμερα…
Ο γιατρός υποβάλλεται από το πρωί σε εξετάσεις. Σκοπός είναι να εντοπιστεί η αιτία των συμπτωμάτων, προκειμένου να του χορηγηθεί και η κατάλληλη αγωγή. Παράλληλα, ωστόσο, ελέγχεται και το εάν υπάρχουν κοινά στοιχεία με την περίπτωση της νοσηλεύτριας. Εκείνο που κυρίως απασχολεί, όμως, είναι να διαπιστωθεί το
εάν η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ή σε άλλη αιτία.
Ο κ. Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, Γιατρός, Πρώην Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κέρκυρας μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το ανησυχητικό περιστατικό.
«Χθες το πρωί μου είπε πάω να κάνω τη δεύτερη δόση. Ως το μεσημέρι και το απόγευμα όλα καλά. Αργά το βράδυ μου είπε ότι νιώθει ρίγος, είναι ανήσυχος και τον ενοχλούσαν τα κάτω άκρα. Το πρωί πήγε στο νοσοκομείο γιατί μου είπε ότι η μέση και τα κάτω άκρα δεν τον κρατούσαν. Τον επισκέφθηκα και είδα ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν κουνούσε τα πόδια καλά. Ο ίδιος μου είπε “λες να είναι από το εμβόλιο;”. Του απάντησα ότι αυτό θα το δείξουν οι εξετάσεις και θα το πουν οι νευρολόγοι».
«Μου είπε η σύζυγός του ότι δεν μπορούσε να κρατηθεί στα πόδια του», διευκρίνισε.


Ακολουθεί το σημερινό ρεπορτάζ, πάντα από το
in.gr αναφερόμενο στις δηλώσεις του κυρίου Βασιλακόπουλου:

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία αναφορικά με το περιστατικό γιατρού στην Κέρκυρα που υποστήριξε ότι παρέλυσαν τα πόδια του μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, προχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» δεν αποτελούν προτεραιότητα.
«Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι του… κόπηκαν τα πόδια», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ τόνισε ότι οι πληροφορίες του λένε ότι «ο δημοσιογράφος που έφερε τον τρόμο για τα εμβόλια στην Ελλάδα με την κοινοποίηση του θέματος είναι από τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς».

Ο εκ Κερκύρας ιατρός μου είναι άγνωστος, όπως και ο κύριος Βασιλακόπουλος. Βλέπω κι ακούω όμως συχνά από την τηλεόραση τον δεύτερο, όχι ακριβώς από επιλογή μου. Τον έχω ως εκ τούτου “αξιολογήσει” με όση οξυδέρκεια μπορώ να διαθέτω [ίσως και ελάχιστη] ως επικίνδυνη περίπτωση συνδυασμού αυταρχικής [“σκασμός εσύ, μιλάει ο ειδικός”] νοοτροπίας, και μέτριας νοημοσύνης. Ασχέτως του ότι μπορεί να κάνω λάθος, καθήκον μου είναι να “ομολογήσω” την αρνητική μου προκατάληψη απέναντι σ’ αυτό τον άνθρωπο.
Αυτό που προκύπτει τώρα απ’ την αντιπαραβολή των ρεπορτάζ είναι
τεράστιες ανακολουθίες, και μια ασυνήθιστα βίαιη επίθεση του κυρίου Βασιλακοπούλου στον συνάδελφό του, τον οποίο κατηγορεί για ατασθαλίες, υπαρκτές ή ανύπαρκτες. Για τις οποίες, υπό άλλες συνθήκες δεν θα έλεγε κουβέντα – όπως δεν είχε πει περί τρομολαγνείας ή εκτός σειράς εμβολιασμού του …Ευαγγελάτου.
Για το ότι υπάρχει σχέδιο φίμωσης διαδόσεων περί παρενεργειών, μόνο υπερβατικά εύπιστοι άνθρωποι πρέπει να αμφιβάλλουν. Και βέβαια, οι διαδόσεις περί αυτών από ιατρούς, το σπάσιμο δηλ. της “ομερτά”, αποτελεί
εσχάτη προδοσία, εξ ου ίσως η ασυμμάζευτη οργή του κυρίου Βασιλακόπουλου.
Ο ίδιος πάντως παραδέχεται, αυτοϋπονομευόμενος [χωρίς να το καταλαβαίνει] ότι η ΕΔΕ διατάχθηκε
την …επομένη από τη μέρα που ο γιατρός εμφανίσθηκε με δύσπνοια στο νοσοκομείο.


5
(Visited 152 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar February 17, 2021 at 7:11 pm

    Ανεξαρτήτως πάντως της σταθερής παρουσίας διαφόρων ταλιμπάν στα δελτία ειδήσεων, έχω την αίσθηση ότι όντως αρχίζουν λίγο να μαζεύονται μετά την αναμενόμενη αποτυχία του εμβολίου σε όλα τα επίπεδα. Τα προσβλητικά σχόλια περί ψεκασμένων έχουν υποχωρήσει τώρα που οι προβλέψεις των τελευταίων έχουν αρχίσει να επιβεβαιώνονται, ο κόσμος ψιλοαδιαφορεί για τα μέτρα χωρίς να τον πολυκατηγορούν ως υπεύθυνο, η κυρία Λινού αντί για σπίτι προτείνει εξοχή και ο Κούλης χέστηκε πάνω του μετά τις απειλές των οίκων αξιολόγησης για νέα χρεοκοπία. Last but not the least ο Γκέιτς βαρέθηκε το θέμα του κορωνοϊού και άρχισε να στρέφει το ενδιαφέρον του στο ζήτημα του περιβάλλοντος..

    Reply
    1. Oannes February 17, 2021 at 8:31 pm

      Μακάρι να είναι έτσι αλλά φοβάμαι μήπως έχει πάρει απλώς αυτό που ήθελε και προς το παρόν έχει στανιάρει. Τα δυο θέματα έτσι κι αλλιώς, κορωνοϊός και κλίμα πάνε πακέτο. Ετοιμάζω κάτι για το καινούργιο πρότζεκτ του BG που στην ουσία προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της Greta Thunberg. Υπάρχει απλώς τελευταία μια διαδικασία συνεχών distractions οικογενειακής φύσεως, τα οποία ελπίζω να ξεμπερδέψουν γιατί έχουν αρχίσει να επηρεάζουν το νευρικό μου σύστημα.

      Reply
  2. stcigar February 17, 2021 at 8:47 pm

    I hope the best for you. Τα κείμενά σου πάντως δεν έχουν επηρεαστεί στο ελάχιστο, αποτελώντας καθημερινή πηγή έμπνευσης και απόλαυσης👍

    Reply
    1. Oannes February 17, 2021 at 9:16 pm

      Thanks, man! Υπάρχει επηρεασμός από πλευράς …ταχύτητας. Πχ. έχω διαβάσει τη συνέντευξη τη συνέντευξη του BG στο Wired, έχω κρατήσει σημειώσεις, αλλά δεν πιστεύω να μπω σε mode κειμένου πριν το Σ-Κ. Άσε που έχω μειωμένη όρεξη για μουσική. Και όταν δε γουστάρω να ακούσω, δε γουστάρω και να ανεβάζω. Anyway, σιγά τα ωά, μην το κάνουμε θέμα…

      Reply
  3. stcigar February 18, 2021 at 12:16 am

    Για να πούμε πάντως και κάτι θετικό για τον Γκέιτς, προς τιμήν του ποτέ δεν υπεραμύνθηκε της λογοκρισίας ούτε και την εφάρμοσε στις πλατφόρμες του. Προσωπικά μάλιστα καταφεύγω συχνά στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft όταν ψάχνω για κάτι που η Google έχει προκλητικά εξαφανίσει. Μπορεί απλώς να αισθάνεται αρκετά ισχυρός και “παλιός” για να κρύβεται πίσω από τέτοιου είδους μικρότητες, από την άλλη όμως έχω και την εντύπωση ότι κλίνει γενικά προς το συντηρητισμό και δεν πολυσυγκινείται από τις ακρότητες της πολιτικής ορθότητας.

    Reply
    1. Oannes February 18, 2021 at 11:39 am

      Νομίζω ότι απλώς είναι πιο έξυπνος. Σε ένα ποστάκι με τίτλο Ο ΚΥΡΙΟΣ GATES ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΣ αναφέρομαι σε δηλώσεις του περί “απίστευτων” τρελών και κακόβουλων θεωριών συνωμοσίας γι’ αυτόν στο διαδίκτυο. Το timing [τεράστια έξαρση διαδικτυακής λογοκρισίας με αφορμή τα “γεγονότα” στο Καπιτώλιο] δεν άφηνε κατά την άποψή μου αμφιβολία για το ότι επρόκειτο για ένα είδος “thumbs up”, που επέτρεπε στον αλητάκο να κρατάει απ’ έξω την ουρά του, αφήνοντας το dirty job στους παραγυιούς του [Zuckerberg, Dorsey].

      Reply

Leave a Reply