ΜΙΑ ΤΟΞΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Το φαινόμενο δεν είναι νέο. Απλώς, σε περιόδους κρίσεων η τοξικότητά του χτυπάει κόκκινο. Μιλάω για την συνύπαρξη των doom’ s day scenarios που διακινούν τα ΜΜΕ με την αφασική αισιοδοξία που εκβιάζουν οι διαφημίσεις. Και για την επιπλέον σύγχυση που από αυτό απειλείται.
Στο site της
Ναυτεμπορικής, μη έχοντας συνέλθει από την ζοφερή ανάλυση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περί αβεβαιότητας, εκτόξευσης αποδόσεων και απομάκρυνσης της επενδυτικής βαθμίδας [αλλιώς: επιστροφής στην προ
“ανάκαμψης” απ’ τα μνημόνια εποχή], το βλέμμα σου πέφτει στον επόμενο τίτλο :
Με ασύλληπτες ταχύτητες 1 Gbps, η χώρα αναβαθμίζεται.
Η COSMOTE εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις ταχύτητες σταθερού internet, «ξεκλειδώνοντας» το 1Gbps, μέσω COSMOTE Fiber, με έως και 5πλάσιες ταχύτητες από αυτές που διατίθενται σήμερα.


Το κείμενο, διαπνεόμενο απ’ τον πιο παράλογη αισιοδοξία, παρουσιάζεται ως
“sponsored”. Είναι δηλ. από εκείνα που μπαίνουν στη ροή, παραπλανώντας ως δήθεν άρθρα, ενώ πρόκειται για δελτία τύπου – διαφημίσεις :
Είναι γεγονός πως για να σταθεί η χώρα ισάξια στη διεθνή αγορά και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται να ενισχυθεί η διείσδυση και χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet και να δημιουργηθούν σήμερα οι υπερσύγχρονες υποδομές οπτικής ίνας που θα καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών είναι προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με  αναμφισβήτητη θετική επίδραση στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.
Σε αυτή τη βάση, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.
Όπως τονίζει ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης: «προτεραιότητά μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας των πελατών μας και η ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Γι’ αυτό μετράμε συνεχείς πρωτιές, διαθέτοντας νέες, καινοτόμες υπηρεσίες που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους. Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας, οικιακούς και εταιρικούς, αλλά και για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους».


Βομβαρδισμένος από όλα τα “υπερσύγχρονα”, τα “αδιαμφισβήτητα” και τα “απεριόριστα”, συνειδητοποιείς κάποια στιγμή ότι …η ομογενοποίηση / συνύπαρξη ειδήσεων – διαφημίσεων
δεν πρέπει καν να σ’ ενοχλεί : στο σύνολό της, η ύλη των mainstream media [ειδήσεις, άρθρα γνώμης, αναλύσεις ειδικών όπως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς] ανήκει στην κατηγορία “sponsored”. Το οποίο σημαίνει, στην υπηρεσία μιας ατζέντας, ακόμα και αν το εν λόγω στοιχείο παραλείπεται – όχι ως ευκόλως εννοούμενο.


4
(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Reply