ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…

Όπως δείχνουν τα γεγονότα, η επιχείρηση True Promise (my ass) του Ιράν αποτελoύσε μέρος παρασκηνιακής, τριμερούς συνεννόησης, η οποία αφήνει ικανοποιημένα και τα τρία μέρη : το Ιράν …αίρεται στο ύψος των περιστάσεων μ’ ένα μαζικό χτύπημα, και τους συνήθεις ηλιθίους εντός και εκτός συνόρων να πανηγυρίζουν. Το Ισραήλ κάνει το δικό του show, επιδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα του Iron Dome, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στα σόσιαλ μίντια και αντιστρέφοντας σ’ ένα βαθμό το φιλοπαλαιστινιακό ρεύμα. Όσο για τον “Πρόεδρο Μπάιντεν”, είναι ο διασώστης της ειρήνης : σύμφωνα με τους New York Times, είναι αυτός που …έπεισε τον Νετανιάχου να μην καταφέρει άμεσο πλήγμα κατά του Ιράν.
Και μόνο αυτό, το τρίτο σκέλος του αφηγήματος, σύμφωνα με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χρειαζόταν “εντολή” Μπάιντεν για να αποφασίσει μη κλιμάκωση, δείχνει πόσο γελοία
κατασκευασμένο είναι.
Δεν θα απέκλεια μια ανακοίνωση υποψηφιότητας του “Αμερικανού Προέδρου” για το
Νόμπελ Ειρήνης, ως νούμερο ένα “βέλος στη φαρέτρα του” για τις επερχόμενες εκλογές (οι προτάσεις γίνονται στη βολικότερη γι’ αυτό στιγμή, από 1ης Σεπτεμβρίου).

6
(Visited 81 times, 1 visits today)

13 Comments

  1. stcigar April 14, 2024 at 10:46 pm

    Και είχα πάρει κανά δύο πακέτα δρακουλίνια just in case..😁😇

    Reply
    1. Oannes April 14, 2024 at 10:53 pm

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Reply
  2. stcigar April 15, 2024 at 8:54 am

    Βέβαια το θεατρικό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν το Ισραήλ δεν βομβάρδιζε άσκοπα (ή με σχέδιο ή whatever) την πρεσβεία του Ιράν. Επιπλέον τώρα είναι κι αυτό υποχρεωμένο σε απάντηση, αλλιώς θα βγει για το στρατό του η βρώμα ότι κάνει μόνο για να σκοτώνει παιδιά. Το Ιράν μετά θα πρέπει να δείξει με τη σειρά του ότι δεν παίζει μόνο με άσφαιρα κοκ.

    Reply
    1. Oannes April 15, 2024 at 9:17 am

      Δεν ήταν ακριβώς άσκοπο. Ένας από τους δολοφονηθέντες στο κτίριο παραπλεύρως της πρεσβείας ήταν ο στρατηγός “Δεθυμαμαιτονομάτου”, συντονιστής τρομοκρατικών βραχιόνων του Ιράν και “εξακριβωμένα” οργανώσας το κτύπημα της 7/10. Εξακολουθώ άλλωστε να πιστεύω, ότι σκοπός των Ισραηλινών είναι ένα είδος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με το Ιράν. Ακριβέστερα, με την παρούσα κυβέρνησή του, καθότι υπάρχουν σχέδια (εκ μέρους και των Αμερικανών) περί ανατροπής / αντικατάστασής της.
      Παρεμπιπτόντως, επί Σάχη, το Ιράν είχε τις καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ – αποτελώντας και τότε αντίπαλο δέος των Αράβων, μόνο που, πλέον, ως προς το Ισραήλ, οι όροι έχουν αντιστραφεί. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι, σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει μεταξύ Ιράν (ηγέτιδας σιιτικής δύναμης) και Σαουδ. Αραβίας (σουνιτικού αντίστοιχού της) από αυτό που έχουν με το Ισραήλ αμφότεροι.

      Reply
      1. stcigar April 15, 2024 at 9:27 am

        Μόνο που όλοι αυτοί έχουν τις καλύτερες των σχέσεων με τη Ρωσία και την Κίνα. Μιλάμε για σχέδια, λες και η Αμερική παίζει μονότερμα όπως τη δεκαετία του 90. Ή ότι αποτελεί καν τη σημαντικότερη στρατιωτική, τεχνολογική και οικονομική παγκόσμια δύναμη. Κανένας δεν τους απαγορεύει φυσικά να κάνουν τα σχέδιά τους. Αλλά το ίδιο κάνουν και οι άλλοι. Και μάλιστα πολύ πιο ύπουλα και αποτελεσματικά.

        Reply
        1. Oannes April 15, 2024 at 10:38 am

          Δεν διαφωνώ. Άλλωστε ουδέποτε πίστεψα στο δίπολο “Ανατολή vs Δύση”. Γνωρίζω τις ιστορικές λεπτομέρειες της σχέσης (στενής αλληλοεξάρτησης) Xi Jinping – WEF. Η άποψή μου στο βαθμό που μπορώ να έχω δηλ, αφορά σταθερά στο σχέδιο “Παγκόσμια Διακυβέρνηση με έδρα / ατμομηχανή την Κίνα”. Αντίθετοι μ’ αυτό, όπως και υποστηρικτές του, είναι υπερεθνικές ομάδες σε όλα τα μήκη και πλάτη, με τους δεύτερους διαθέτοντες το τακτικό πλεονέκτημα. Ένα από τα μειονεκτήματα των πρώτων, πέρα από το ότι αποτελούν μειονότητα, είναι η μειωμένη για διάφορους λόγους συνοχή τους – πχ : ο Τrump δεν έχει τις (άριστες) σχέσεις που θα περίμενε κανείς με τον Νετανιάχου.

          Reply
          1. stcigar April 15, 2024 at 10:52 am

            Αν η Αμερική θέλει “να γίνει πάλι μεγάλη” θα χρειαστεί δεκαετίες πολύ σκληρής δουλειάς και τεράστιων θυσιών. Που και πάλι αμφίβολο. Αλλά γιαυτό δε μιλάει κανένας. Η δουλειά είναι βλέπεις για τους καθυστερημένους. Εμείς οι ευγενείς λύνουμε τις διαφορές μας με πόλεμο!

            Reply
            1. Oannes April 15, 2024 at 10:56 am

              …και παροχή υπηρεσιών!

              Reply
      2. stcigar April 15, 2024 at 9:49 am

        Γιαυτό δεν διαβάζω ποτέ αναλύσεις για φλέγοντα ζητήματα. Μιλάμε για τα ίδια μυαλά που πίστευαν ότι θα νικήσουν τον κορωνοϊό με τα εμβόλια και τη Ρωσία με τις κυρώσεις.. στον εαυτό τους. Δεν πτοούνται όμως. Και τώρα ξανά προς τη δόξα τραβούν.

        Reply
  3. EMMANOUEL April 15, 2024 at 1:15 pm

    Tελικα δεν εχω καταλαβει , απ το .. αρμαγεδωνικο χτυπημα των Ιρανων σκοτωθηκε κανενας Εβραιος η’ οχι ?!

    Reply
    1. Oannes April 15, 2024 at 1:21 pm

      Ένα μικρό κορίτσι από οικογένεια Αράβων Βεδουίνων στην έρημο Νεγκέβ έχει τραυματιστεί σοβαρά. Αυτό είναι “όλο”. Ουδείς απ’ ότι ξέρω έχει διανοηθεί να μεγεθύνει / δώσει “συμβολική” διάσταση στο θέμα.

      Reply
      1. EMMANOUEL April 15, 2024 at 1:51 pm

        Απ οτι φαινεται δηλαδη , η μονη παραπλευρη απωλεια του χτυπηματος ειναι ο
        .. Βαρουφακης ! Οχι αρκετα σοβαρος λογος για ν αρχισει Γ’ Παγκοσμιος πιστευω ..

        Reply
        1. Oannes April 15, 2024 at 2:00 pm

          Ας το ελπίσουμε, αν και ποτέ δεν ξέρεις…

          Reply

Leave a Reply