TRANSGENDER KIDS & HUNTER BIDEN : ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ MADE IN USA

Η υπόθεση που προκαλεί συναγερμό στα αμερικανικά συντηρητικά μίντια είναι η [επί της ουσίας] αθώωση του Hunter Biden για υποθέσεις για τις οποίες ερευνήθηκε από την δικαιοσύνη – ναρκωτικά, οπλοφορία, φορολογικές ατασθαλίες… Το αφήγημα αφορά ασφαλώς στα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά, τη μεροληψία με τα οποία αντιμετωπίζεται ο ανεκδιήγητος υιός [του “υπερήφανου γι’ αυτόν” Joe] Biden, σε σύγκριση με τη σουρεαλιστική αντίστοιχη του Trump, αλλά και άλλων, celebrities και μη, που έχουν βρεθεί σε τέτοια θέση.
Το πιο κραυγαλέο στοιχείο αφορά στην …πλήρη αγνόηση στο τελικό πόρισμα, του περίφημου
laptop – κάποιοι, 5 χρόνια ολόκληρα από την εμφάνισή του εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν σαν κάτι που απλώς δεν υπάρχει.
Σε συνέντευξη του [σε “δημοκρατικό” κανάλι!], ο δικηγόρος του προεδρικού υιού – crackhead δέχτηκε την ερώτηση : “τι έχετε να πείτε για την παντελή απουσία αναφοράς του πορίσματος στο Hunter Biden laptop;” για να δώσει την αφοπλιστική απάντηση :
“I don’t know!”
Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την business as usual δίωξη Trump σε όλα τα “νομικά” επίπεδα, ολοκληρώνουν την εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ως Ζουαζιλάνδης.
Και όμως
…δεν αντιπροσωπεύουν τις χειρότερες πτυχές της δημόσιας ζωής της χώρας.
Η τιμή αυτή ανήκει στο παρακάτω γεγονός – αναπαράγω σε ελεύθερη μετάφραση, ρεπορτάζ των
New York Times :

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Αρκάνσας ακύρωσε την Τρίτη τον πολιτειακό νόμο που απαγορεύει ιατρικές θεραπείες για παιδιά και εφήβους που αναζητούν φυλομετάβαση, μπλοκάροντας για πρώτη φορά την κίνηση ενός αριθμού συντηρητικών νομοθετών. Η υπόθεση παρακολουθήθηκε στενά από κοινό και μίντια, ως τεστ αντοχής των απαγορεύσεων / αυστηρών περιορισμών για τη μεταβατική φροντίδα για ανηλίκους, στην πίεση που ασκούν ακτιβιστές και ομάδες για τα πολιτικά δικαιώματα.
Στην [80 σελίδων] απόφασή του, ο δικαστής James M. Moody Jr. του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Little Rock δήλωσε ότι ο νόμος κάνει διακρίσεις κατά των τρανσέξουαλ και παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των γιατρών. Είπε επίσης ότι η πολιτεία του Αρκάνσας απέτυχε να αποδείξει ισχυρισμούς όπως ότι η φροντίδα για την φυλομετάβαση είναι πειραματική ή απρόσεκτα συνταγογραφημένη σε άτομα εφηβικής ηλικίας. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ιατρική περίθαλψη βελτιώνει την ψυχική υγεία και την ευημερία των ασθενών και ότι, απαγορεύοντάς την, το κράτος υπονομεύει τα συμφέροντα που ισχυρίζεται ότι προωθεί», γράφει ο δικαστής, ο οποίος είναι διορισμένος από τον Μπάρακ Ομπάμα.
«Επιπλέον», σημειώνει, «οι ισχυρισμοί που διέπουν τα επιχειρήματα του κράτους ότι ο νόμος προστατεύει τα παιδιά και διασφαλίζει την ιατρική δεοντολογία, δεν εξηγούν γιατί μόνο η σχετική με τη φυλομετάβαση ιατρική φροντίδα είναι άξια απαγορεύσεως».
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών του Αρκάνσας, κατονομάζουσα αρκετά τρανς παιδιά και έναν γιατρό ως ενάγοντες, υποστήριξε ότι η απαγόρευση παραβίασε τα συνταγματικά δικαιώματα των τρανς ατόμων για ίση προστασία, τα δικαιώματα των γονέων να λαμβάνουν τις κατάλληλες ιατρικές αποφάσεις για τα παιδιά τους και τα δικαιώματα των γιατρών να παραπέμπουν ασθενείς για ιατρικές θεραπείες.
Η απόφαση χαιρετίζεται ως σημαντική νίκη για την κοινότητα L.G.B.T.Q., προσφέρει δε ένα αίσθημα ασφάλειας στους τρανσέξουαλ νέους του Αρκάνσας που ανησυχούσαν ότι θα έχαναν την πρόσβαση σε διευκολύνσεις όπως οι ορμόνες και οι αναστολείς εφηβείας – puberty blockers
[σ.σ. : !!!].
Η απόφαση ισχύει μόνο για τον νόμο του Αρκάνσας, τον οποίο ο δικαστής είχε μπλοκάρει προσωρινά λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2021. Ο Tim Griffin, γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, κατηγορώντας τον δικαστή ότι αγνοεί τις ανησυχίες περί επικίνδυνων θεραπειών. Η κυβερνήτης Sarah Huckabee Sanders, Ρεπουμπλικανή, δήλωσε απ’ την πλευρά της : «αυτό δεν είναι ιατρική φροντίδα – πρόκειται για ακτιβιστές που προωθούν μια πολιτική ατζέντα εις βάρος των παιδιών μας».

6
(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Reply