BILL GATES, PROPHET OF GOD

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι οι κίνδυνοι σοβαρής νόσου από την Covid-19 έχουν «μειωθεί δραματικά», αλλά μια άλλη πανδημία είναι απολύτως βέβαιη.
Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο Γκέιτς, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, είπε ότι μια πιθανή νέα πανδημία πιθανότατα θα προέρχεται από ένα διαφορετικό παθογόνο από αυτό της οικογένειας του κορωνοϊού.
Αλλά πρόσθεσε ότι η πρόοδος στην ιατρική τεχνολογία θα βοηθήσει τον κόσμο να κάνει καλύτερη δουλειά για την καταπολέμησή της — εάν γίνουν επενδύσεις τώρα.
«Θα έχουμε άλλη μια πανδημία. Θα είναι διαφορετικό παθογόνο την επόμενη φορά», είπε ο Γκέιτς.
Δύο χρόνια μετά την πανδημία του κορωνοϊού, ο Γκέιτς είπε ότι τα χειρότερα αποτελέσματα έχουν εξασθενίσει καθώς τεράστια τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν αποκτήσει κάποιο επίπεδο ανοσίας. Η σοβαρότητά της έχει επίσης μειωθεί με την πιο πρόσφατη παραλλαγή Όμικρον.
Ο Γκέιτς είπε ότι είναι ήδη «πολύ αργά» για να επιτευχθεί ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να εμβολιάσει το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2022. Επί του παρόντος, το 61,9% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για την Covid-19.
Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα στο μέλλον για την ανάπτυξη και τη διανομή εμβολίων, καλώντας τις κυβερνήσεις να επενδύσουν άμεσα.
«Την επόμενη φορά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο γρήγορα, αντί για δύο χρόνια, θα πρέπει να το κάνουμε σε έξι μήνες», είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι τυποποιημένες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας mRNA, θα το καταστήσουν αυτό δυνατό.
«Το κόστος της προετοιμασίας για την επόμενη πανδημία δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν είναι σαν την κλιματική αλλαγή. Αν είμαστε λογικοί, ναι, την επόμενη φορά θα το προλάβουμε νωρίς».
Ο Γκέιτς , μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, συνεργάστηκε με το Wellcome Trust του Ηνωμένου Βασιλείου για να δωρίσει 300 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες (CEPI), ο οποίος βοήθησε στη διαμόρφωση του προγράμματος Covax για την παράδοση εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
O CEPI στοχεύει να συγκεντρώσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου σε μόλις 100 ημέρες.
[Από Οικονομικό Ταχυδρόμο]

Το περί άλλης πανδημίας που είναι απολύτως βέβαιη,
χωρίς χρονικό προσδιορισμό, είναι τόσο γελοίο, όσο το να λες ότι ο ήλιος θα σβήσει ή ότι …θα πεθάνουμε όλοι.
Ως προς την πρόβλεψη του από τι παθογόνο θα προέρχεται η νέα πανδημία, οι ιατρικές μου γνώσεις δεν επιτρέπουν την αξιολόγησή της. Ενστικτωδώς πάντως μου φαίνεται κι αυτή ψηλά στην κλίμακα της γελοιότητας.
Το αυτό βεβαίως για την εκτίμηση “η πρόοδος στην ιατρική τεχνολογία θα βοηθήσει τον κόσμο να κάνει καλύτερη δουλειά για την καταπολέμησή της — εάν γίνουν επενδύσεις τώρα”. Για να μη μιλήσουμε για την
ακρίβεια με την οποία προσδιορίζεται το ποσό [3.5 δισεκατομμύρια δολάρια…] και ο χρόνος ανάπτυξης του εμβολίου [μόλις 100 ημέρες…] για τον οποίο απαιτείται.
Είναι σίγουρο ότι είναι ευφυής αυτός ο άνθρωπος;
Είναι σίγουρος ότι απευθύνεται σε ηλίθιους;
Προφανώς το δεύτερο. Και δικαιολογημένα, όταν δηλώσεις σαν κι αυτές κάνουν τον γύρο του κόσμου
με κάθε επισημότητα.


4
(Visited 77 times, 1 visits today)

8 Comments

   1. Timothy Price February 20, 2022 at 6:59 pm

    It’s amazing all the coverups that go on. Is it possible to find un-corrupted money to counter that of the corrupted?

    Reply
    1. Oannes February 20, 2022 at 8:06 pm

     I certainly don’t think so.

     Reply
 1. stcigar February 20, 2022 at 7:28 pm

  Κι εγώ κλίνω προς την άποψη ότι ο τύπος είναι απλά ένας υποκριτής που γνωρίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους, στην κατασκευή των οποίων εξάλλου έχει συμβάλει τα μέγιστα εδώ και δεκαετίες. Πέραν του γνωστού γεγονότος ότι απαγόρευε στα παιδιά του την αλόγιστη χρήση των μέσων που ο ίδιος δημιούργησε, υπάρχουν αρκετά περιστατικά που αποκαλύπτουν την βαθιά περιφρόνηση που ένιωθε για τα τρέχοντα αιτήματα της πολιτικής ορθότητας. Όταν για παράδειγμα μια σύμβουλος της εταιρίας του πρότεινε κάποτε ποσόστωση 50% σε γυναίκες υπαλλήλους, ώστε να εναρμονιστεί επιτέλους η ανδροκρατούμενη Microsoft με τα ρεύματα της εποχής, εκείνος της απάντησε σοκαρισμένος: ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ!? ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!!???

  Reply
  1. Oannes February 20, 2022 at 7:56 pm

   Προσωπικά αφιβάλλω ακόμα και για το αν άτομα τύπου BG έχουν τα skills για τα οποία είναι φημισμένοι [των επιχειρηματικών μη εξαιρουμένων]. Πιστεύω ότι έχουν επιλεγεί / προωθηθεί από συγκεκριμένες “συλλογικότητες”, ως βιτρίνες – ενσαρκώσεις του μοντέλου …nerd, rich & famous που ασκεί μαγνητική γοητεία στο νεαρόκοσμο από τα ’80s και εντεύθεν.
   Κάτι παρόμοιο έχει παιχτεί σε ολόκληρη την ιστορία του rock’n’roll, που αποτελεί εξ αρχής μια παραφουσκωμένη υπόθεση – to say the least…

   Reply
   1. stcigar February 20, 2022 at 8:22 pm

    Συμφωνώ κι επαυξάνω. Στην καλύτερη περίπτωση έτυχε να βρίσκονται στον κατάλληλο τόπο και χρόνο και στη θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε από τα εκατομμύρια των εξίσου, περισσότερο ή και καθόλου ταλαντούχων “συναδέλφων” τους που ματαίως περιμένουν στην ουρά εμπνεόμενοι από το “μυστικό της επιτυχίας” τους. Το αυτό φυσικά και για πλείστες όσες περιπτώσεις από το θαυμαστό κόσμο του ροκενρόλ. Όσο για τις αγαθές του προθέσεις, ας μην ξεχνάμε ότι ο τύπος έχει βγάλει άμεσα ή έμμεσα οκάδες τα δισεκατομμύρια από τις απάτες της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής. Ας έχαναν έστω και δολάριο οι επιχειρήσεις του από τις ανοησίες με τις οποίες παραμυθιάζει τον κοσμάκη, και θα βλέπαμε αν θα ξαναέβγαινε να το παίξει φιλάνθρωπος προφήτης.

    Reply
   2. stcigar February 20, 2022 at 8:49 pm

    Παρεμπιπτόντως ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό βιβλίο επί του θέματος είναι το “Rockonomics” του Alan Krueger, κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του Ομπάμα. Σε αυτό το μεταθανάτια δημοσιευμένο έργο του τόνισε την κεφαλαιώδη σημασία της τύχης για την ανάδειξη των σύγχρονων επιχειρηματικών και μουσικών ινδαλμάτων – και στη συνέχεια για λόγους εντελώς ανεξήγητους αυτοκτόνησε.

    Reply

Leave a Reply