BIDEN : TOO SAD TO BE TRUE

Δύο θέματα:
1. Η κατάσταση του
“Προέδρου Biden” [τετ-α-τετ με τον Τούρκο, δυσκολεύεται να ολοκληρώσει μια πρόταση από σκονάκι]. Το πράγμα, για όσους έχουν μάτια και στοιχειώδες μυαλό ήταν φανερό απ’ την εποχή της υποψηφιότητάς του. Το καλοκαίρι του ’20 ο Alex Jones έλεγε γι’ αυτόν : “in six months from now he will be painting the walls with his feces”. Δεν ξέρω αν έπεσε μέσα από χρονική άποψη, για σήμερα πάντως στοιχηματίζω ότι …συμβαίνει.
Το ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται στη θέση του “leader of the free world” είναι ένα “too good to be true” αντεστραμμένο. Εξ ου και λίγοι σχετικά συνειδητοποιούν τι ακριβώς συμβαίνει. Ακόμα λιγότεροι φαίνονται να διαβάζουν το
μήνυμα που στέλνεται : γιατί αυτό που συμβολίζει ο εξαθλιωμένος ογδοντάρης σε θέση προέδρου των ΗΠΑ είναι το τέλος της πολιτικής – έστω της παρωδίας πολιτικής που γνώρισε η γενιά μας.
2. Είναι εύκολο να φανταστείς το βαθμό στον οποίο ισχυροποιείται ο Erdogan από την τελευταία παραχώρηση – thumbs up στη Σουηδία. Τα
ανταλλάγματα δηλ. που έχει ζητήσει, και πάρει, πριν την κάνει. Και είναι επώδυνο να σκέφτεσαι τη “δική μας” θέση στην εξίσωση.

6
(Visited 64 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

7 Comments

 1. stcigar July 14, 2023 at 1:53 am

  Να σου πω την αλήθεια έχω υπόψη μου πολλές περιπτώσεις γεροντικής άνοιας και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η γριά ή ο γέρος κατά ένα διεστραμμένο τρόπο διατηρούσε την οξύνοιά του και κάπου είχε μάλιστα και τα δίκια του. Ο συγκεκριμένος είναι απλώς ηλίθιος.

  Reply
  1. Oannes July 14, 2023 at 7:16 am

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Θυμάμαι συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων με άνοια. Ιδίως έναν από αυτούς [πρώην βουλευτή!], που κατά τ’ άλλα “τα είχε χαμένα”, παρατηρώντας τον προσεκτικά, τον έβλεπα να κοιτά τον κόσμο με βλέμμα …ενισχυμένης οξύνοιας. Κατά καιρούς δε, πέταγε διάφορα “ξεκάρφωτα”, την ευστοχία των οποίων δεν αντιλαμβάνονταν οι γύρω του.
   Ο Μπάιντεν ήταν πάντα όντως μια ανθυπομετριότητα, εκτός από διεφθαρμένος και γενικά …the scum of the earth.
   Αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Αμερική αποτελεί σκάνδαλο που μπροστά του το Γουότεργκεητ ήταν παρανυχίδα. Έχω χάσει τον αριθμό των [δεδομένα αξιοσέβαστων] whistle blowers που καταθέτουν απίστευτα πράγματα για την “οικογένεια”. Στην καλύτερη περίπτωση αγνοούνται, στη χειρότερη στοχοποιούνται big time, ακόμα και απ’ το FBI – υπάρχει τύπος που έχει καταφύγει στο εξωτερικό και επικοινωνεί από μυστικές τοποθεσίες σε στιλ Snowden. Το πράγμα είναι κυριολεκτικά σε επίπεδο “too big to fail” απ’ την ανάποδη, η διαφθορά δηλ. αποτελεί το new normal, χωρίς ενδιαφέρον για τα στοιχειώδη προσχήματα και η μόνη λογική κατάληξη είναι αίμα στους δρόμους, αν όχι κανονικός εμφύλιος.

   Εντωμεταξύ για να πούμε του στραβού το δίκιο, το νυχτερινό αεράκι που σύμφωνα με τον good meteorologist θα έκανε τη ζέστη πιο υποφερτή, εχτές τουλάχιστον δεν το απολαύσαμε.
   Ο βαθμός στον οποίο οι περισσότερες επιστήμες απλώς δεν μπορούν να λέγονται επιστήμες, είναι εκθαμβωτικός.
   Δεν παύω να θυμάμαι το διάλογο των σοφών “εποχής” από το πρώτο Μόντυ Πάιθον περί της “νέας μεθόδου προβλέψεως των σεισμών με τα αμελέτητα”.
   Θα περιμένω να περάσει η κωλοζέστη για να ανεβάσω κάτι σχετικό με τους “αρχετυπικούς επιστήμονες”, τους ψυχίατρους φυσικά.
   Ως τότε θα το πάμε με δροσερά or so κομμάτια [Tanita included]

   Reply
   1. stcigar July 14, 2023 at 9:02 am

    Κι εγώ χτες για πρώτη φορά εδώ και καιρό δεν βγήκα το βράδυ στο μπαλκόνι, γιατί το σπίτι μέσα ήταν πολύ πιο δροσερό ακόμα και χωρίς a/c. Για μένα πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις επιστήμες είναι ο κατά καιρούς εναγκαλισμός τους με την πολιτική. Ο λόγος πχ που τα καθαρά μαθηματικά θεωρούνται καλώς ή κακώς πρότυπο για όλες τις υπόλοιπες, δεν είναι κάποια εγγενής τους ανωτερότητα ή κάποιο υποτιθέμενο αλάνθαστο, αλλά το γεγονός ότι – με την κατάπτυστη εξαίρεση της στατιστικής – δεν προσφέρονται προς το παρόν για πολιτική εκμετάλλευση. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή συμβεί και αυτό, μην παραξενευτείς αν δεις να ξεφυτρώνουν διάφορα 1+1=3 σαν μανιτάρια.

    Reply
    1. Oannes July 14, 2023 at 9:25 am

     Γενικώς η “λύση” είναι, από μια στιγμή και μετά γύρω στο μεσημέρι, κλείσιμο πορτών, γιατί αυτό που μπαίνει μέσα δεν είναι “αεράκι” αλλά λάβρα. Και ο παλιός καλός ανεμιστήρας είναι πιο φιλικό πράγμα από το air condition. Το οποίο γενικώς αποφεύγουμε, εκτός από βράδυα σαν αυτά [με προσεκτική χρήση βέβαια, αλλιώς μπορεί να ξυπνήσεις κατεψυγμένος και έτοιμος για το πρώτων βοηθειών]

     Reply
     1. stcigar July 14, 2023 at 9:38 am

      Συμφωνώ κι επαυξάνω. A/C χρησιμοποίησα πρώτη φορά στη ζωή μου οικειοθελώς πριν από τέσσερα χρόνια, γιατί το συγκεκριμένο σπίτι δεν είναι διαμπερές και αερίζεται δύσκολα – και πάλι μόνο σε κάποια long hot summer nights από το διπλανό δωμάτιο. Κατευθείαν στη μάπα ούτε κουβέντα, μου έχει τύχει παλιότερα μέχρι και να κουφαθώ/παραλύσω από τη μια μεριά λόγω ψύξης!

      Reply
      1. Oannes July 14, 2023 at 9:56 am

       Γενικώς το air condition θέλει προσοχή όταν κοιμάται κανείς – για μένα τότε μόνο έχει νόημα, και πάλι με ήπια χρήση. Πρέπει να είσαι όχι απλώς εκτός πεδίου βολής αλλά – αν είσαι στο ίδιο δωμάτιο – και ψιλοσκεπασμένος.
       Γενικώς αυτό το μη μου άπτου στιλάκι “δεν αντέχω τη ζέστη” και “πωπωπω τι είναι αυτό” και τόνα τάλλο είναι η οδός προς την απώλεια. Μια χαρά αντέχεται η ζέστη και έχει και τα καλά της άμα λάχει. Απλώς μπαίνεις σε ένα ρελαντί μέχρι να περάσει.

       Reply
       1. stcigar July 14, 2023 at 10:44 am

        Το βασικό πρόβλημα με τη ζέστη για μένα είναι ότι έχουν μια τάση να καίγονται τα κομπιούτερ. Και για να μην ξεχάσουμε φέτος την “κλιματική αλλαγή” ορίστε άλλο ένα μνημείο ηλιθιότητας και ανεντιμότητας που ανακάλυψα σήμερα το πρωί:
        https://www.protothema.gr/environment/article/1392244/nasa-olo-kai-pio-prasinoi-ginodai-oi-okeanoi-tou-planiti/
        Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει κάτι τέτοιο – να πω την αλήθεια ψιλομαλακία μου φαίνεται – αλλά πρέπει οπωσδήποτε να είναι κακό. Θα γεμίσουν λέει τώρα οι θάλασσες με πρασινάδα, θα γεμίσει κατά συνέπεια και ο αέρας με οξυγόνο, αλλά.. είναι κακό. Πολύ κακό.

        Reply

Leave a Reply