ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Θυμάμαι ένα διαδικτυακό κωλόχαρτο τύπου Lifo [μάλλον αυτό ήταν] να διαλαλεί ότι “η νίκη κατά του κορωνοϊού έχει άρωμα γυναίκας” [μιλάμε για Μάιο του ’20, όπου οι πέρα-βρέχει-ηλίθιοι θεωρούσαν ότι φτάναμε στο τέλος της κρίσης]. Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα πυγμής και αποτελεσματικότητας, σε συνδυασμό με …ενσυναίσθηση, αναφερόταν η περίπτωση της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού Jacinda Ardern.
Σήμερα, η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα σε σκληρό λοκντάουν, ως αποτέλεσμα
1 [ενός] κρούσματος “Covid” εντοπισμένου στην παραλιακή πόλη Coromandel. Το λοκντάουν θα διαρκέσει μια εβδομάδα για την πρωτεύουσα Όκλαντ και τρεις μέρες για την υπόλοιπη χώρα. Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε εξωτερικούς χώρους, εκτός από “θεμελιώδεις” λόγους, όπως το να προμηθευτούν τροφή.
Η πρωθυπουργός απευθυνόμενη στους πολίτες με τη γνωστή της [γυναικεία] αποφασιστικότητα έδωσε ρητή εντολή : “don’t talk to your neighbours”, αντιγράφοντας την άλλη δυναμική γυναικεία φιγούρα από τη γειτονική Αυστραλία,
Dr. Kerry Chant στην οποία είχαμε αναφερθεί πρόσφατα [βλ. post ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ : ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ]
Η Νέα Ζηλανδία ακολουθεί κατά γράμμα την “υγειονομική πολιτική” της Αυστραλίας [πρώην αποικίας καταδίκων], οι αρχές της οποίας δήλωσαν πρόσφατα ότι θα βάλουν όλους τους μολυσμένους από κορωνοϊό σε
ειδικά facilities, μαζί με τις οικογένειές τους.

2
(Visited 82 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar August 19, 2021 at 2:21 am

    Εντωμεταξύ πέραν του γεγονότος ότι κανένα σελέμπριτι από τα εκατομμύρια παγκοσμίως δεν φαίνεται να έχει πεθάνει από κορωνοϊό, πέραν του ότι τα νούμερα των πεθαμένων αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά σε ανώνυμους, κάποια στιγμή κατάλαβα ότι και γενικότερα δεν είναι καθόλου εύκολο να εξακριβώσεις αν ένας κανονικός άνθρωπος έχει πεθάνει για οποιοδήποτε λόγο σε περίπτωση που δεν ήσουν στην κηδεία του αυτοπροσώπως. Είναι αλλόκοτο πραγματικά να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο τα πλέον άσχετα προσωπικά στοιχεία του κάθε πικραμένου εκτός από το the single most impotrant one.

    Reply
    1. Oannes August 19, 2021 at 6:56 am

      …Πράγμα που κάνει την αύξηση “των συνανθρώπων μας που έφυγαν από κορωνοϊό”, a walk in the park – αν και αυτή η τελευταία αναμένεται να αποσυρθεί από το ρεπερτόριο των παρομοιώσεων.

      Reply
  2. stcigar August 19, 2021 at 2:31 am

    Τουλάχιστον σου δίνεται ακόμα η δυνατότητα να πεθάνεις απαρατήρητος..

    Reply
    1. Oannes August 19, 2021 at 7:05 am

      Μιλάμε ότι δεν μπορεί να μην θυμούνται κάποιοι τις διηγήσεις φοιτητών ιατρικής [τις θυμάμαι από τα ’80s ως “φοιτητής Νομικής” ο ίδιος]. Στο μάθημα της ανατομίας, αποκλειστικά σχεδόν άνδρες λιποθυμούσαν στη θέα του πτώματος, οι γυναίκες ήταν οι κωλοπετσωμένες της υποθέσεως.

      Reply
  3. stcigar August 19, 2021 at 9:26 am

    Τυχαίνει να γνωρίζω πολλές αφηγήσεις επί του θέματος, δεδομένου ότι για κάνα χρόνο συγκατοικούσα με κάποιο φοιτητή της ιατρικής που παρεμπιπτόντως ήταν ασυνήθιστα και αναίτια κακός χαρακτήρας. Είχε φέρει μάλιστα στο σπίτι έναν ολόκληρο σκελετό που είχε ψαρέψει σταζήτητα κάποιου νεκροταφείου και είχε μετατρέψει το κρανίο σε φωτιστικό.

    Reply
    1. Oannes August 19, 2021 at 9:42 am

      Ωραίος…
      Δεν θέλω να αρχίσω να περιγράφω εμπειρίες από γιατρούς – γνωστά μου άτομα, ή ακόμα περισσότερο, διηγήσεις φίλων γιατρών για άλλους του χώρου τους, γιατί το πράγμα θα πάρει …ρατσιστική διάσταση. Ή για το τι έχω ακούσει απο γιατρό προ πενταετίας, ρωτώντας τον τι μέλει γενέσθαι με φίλο στην εντατική [πέθανε τελικά από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη]. Το ότι αυτός ο γιατρός ζει [;] αυτή τη στιγμή οφείλεται στο ότι, για διάφορους λόγους, δεν ενεργοποιήθηκε ο “άλλος” εαυτός μου.
      Όταν ακούει κανείς διάφορους διευθυντές ΜΕΘ κλπ. να μιλούν για σύστημα που πιέζεται κοκ., καλό είναι να θυμάται ότι 1.000 άτομα + πεθαίνουν κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, τουτέστιν από τσαπατσουλιές και λάθη των ηρώων – γιατρών.

      Reply
  4. stcigar August 19, 2021 at 10:20 am

    Έτσι ακριβώς. Τώρα βέβαια με τον κορωνοϊό έχουν βρει το πιο γελοίο και τέλειο άλλοθι για κάθε πιθανή και απίθανη μαλακία τους και διάγουν ένα διαρκές honeymoon μακάριας ανευθυνότητας. Στο βαθμό που περνάει από το χέρι τους είναι οι τελευταίοι που θα επιθυμούσαν μια “επιστροφή στην κανονικότητα”.

    Reply
    1. Oannes August 19, 2021 at 10:38 am

      Πραγματικά μιλάμε για σενάριο ω’ διαλογής θρίλερ, με δισδιάστατους κακούς, χωρίς μπακγκράουντ, που είναι κακοί …just for the fuck of it.
      Αντίστοιχο μήνα που θρέφει τους έντεκα έχουν βρει οι μπάτσοι που, και καλά δεν προλαβαίνουν να κάνουν όλα αυτά που έχουν πέσει στο κεφάλι τους, και με δικαιολογία αυτό …δεν κάνουν τίποτα.

      Reply

Leave a Reply