ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Ομάδα ατόμων με στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ αδιακρίτως στο συναυλιακό χώρο Crocus Hall, στη Μόσχα.
Αυτή είναι μια άσχημη εξέλιξη. Δεδομένου ιδίως του ότι, εδώ και μέρες, η αμερικανική πρεσβεία, δηλ. οι μυστικές υπηρεσίες, προειδοποιούσαν για τρομοκρατικό χτύπημα. Με άλλα λόγια, πιθανώς, το
προετοίμαζαν.





5
(Visited 185 times, 1 visits today)

31 Comments

  1. stcigar March 22, 2024 at 10:17 pm

    Τις τελευταίες μέρες έχω σταματήσει να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τρίτο παγκόσμιο και προσπαθώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να ματαιώσει ένα τρίτο παγκόσμιο. .

    Reply
    1. Oannes March 22, 2024 at 10:21 pm

      Η δύναμη της προσευχής και μόνο, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα δηλ., για το οποίο καλό είναι κανείς να μην αμφιβάλλει.

      Reply
      1. stcigar March 22, 2024 at 10:51 pm

        Φοβάμαι ότι πολλοί προσεύχονται για το αντίθετο. Σε ποιον ακριβώς δε γνωρίζω.

        Reply
        1. Oannes March 23, 2024 at 7:46 am

          Ας προσεύχονται. Να δούμε ποιος θα καταπιεί ποιον.

          Reply
        2. Oannes March 23, 2024 at 8:01 am

          Εγώ δεν αποκλείω την πιθανότητα αυτό να αποτελέσει προοίμιο κάποιας προσέγγισης / συμφιλίωσης. “Ευτυχώς” την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ISIS, αλλά χωρίς υλικό απόδειξης του ισχυρισμού.

          Reply
          1. stcigar March 23, 2024 at 12:04 pm

            Τι να πω. Ελπίζω κι εγώ σε μια ευχάριστη έκπληξη, έστω για ποικιλία.

            Reply
            1. Oannes March 25, 2024 at 10:17 am

              Θυμάσαι που σου έλεγα τις προάλλες ότι “οσμίζομαι” μεταστροφή της διάθεσης του Τύπου για την κωλοκυβέρνηση; Νάτην “εν πλήρη δόξει”. Η αίσθησή μου είναι ότι η αλληλουχία των γεγονότων [συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης της ηγεσίας απ’ τον Ψαροκασέλα, και της “οριστικής” εγκαθίδρυσής του δια της “εκμηδενίσεως” των εσωτερικών εμποδίων, του Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου ο οποίος ίσως δεν έλαβε όσα προδοκούσε] δεν είναι τυχαία. Τώρα, αν δεν ήταν τα Τέμπη, κάτι άλλο θα ήταν – that’s the easiest part. Εδώ τον Μπουχέσα τον έρριξαν με το ανύπαρκτο “σκάνδαλο του Βατοπεδίου”. Θυμάμαι την εν μια νυκτί μεταστροφή εναντίον του των media, αλλά τα προμηνύματα ήταν ορατά και τότε.

              Reply
              1. stcigar March 25, 2024 at 10:50 am

                Έχεις δίκιο. Το πρόσεξα κι εγώ, ειδικά στα μέσα του Μαρινάκη. Τελευταία πάντως το είχε ρίξει στη μαλακία χωρίς εμφανή λόγο. Μέχρι κι ο Λάκης καλύτερος φαίνεται πλέον μπροστά του. Προσωπικά θα ήθελα κάποιον που να μη μας μπλέξει άσκοπα στη.. σωστή πλευρά της ιστορίας. Και αυτός δεν είναι ο Μητσοτάκης.

                Reply
                1. Oannes March 25, 2024 at 11:18 am

                  Καλά εννοείται ότι δεν υπάρχουν “καλά” και “κακά” παιδιά εδώ πέρα. Περί πολέμου συμμοριών πρόκειται. Αλλά εντύπωσή μου είναι ότι τυχόν ανατροπή του KM δεν θα μας βγάλει απ’ τη “σωστή πλευρά”. Για να μην πω ότι όσο αηδιαστικός κι αν είναι για μας, το πρόβλημα “κάποιων άλλων” είναι ότι δεν δίνει όσο κώλο θα’πρεπε. Enter [ο …expert] Κασσελάκης. 😎

                  Reply
                  1. stcigar March 25, 2024 at 11:30 am

                    Δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον περισσότερο.. δοτικό από το Μητσοτάκη. Προσωπικά τον θεωρώ αδιανόητα επικίνδυνο από την εποχή των εμβολίων. Από την άλλη ο Κασσελάκης παραείναι ασυνάρτητος για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα. Όχι πως έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία. Ό,τι μας πουν θα το κάνουμε no matter what.

                    Reply
  2. stcigar March 25, 2024 at 4:52 pm

    Με την εξαίρεση πάντως του θέματος των Τεμπών δεν βλέπω κάποια γενικευμένη επίθεση των ΜΜΕ στην κυβέρνηση. Και πριν τις εκλογές εξάλλου τα ίδια έλεγαν πάνω κάτω, αλλά μια χαρά βγήκε τελικά ο Μητσοτάκης. Αν θέλουν όμως κάποιον άλλο οι ξένοι για λόγους που δεν μπορώ να φανταστώ, δεν έγινε και τίποτα. Με καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν ένιωθα τόσο ανασφαλής όσο με την παρούσα. Υποθέτω βέβαια ότι αυτή δεν είναι η κυρίαρχη άποψη για το Μητσοτάκη.

    Reply
    1. Oannes March 25, 2024 at 6:06 pm

      (Κατά την άποψή μου πάντα) τα “Τέμπη” συναποτελούν με άλλα θέματα ένα είδος Κάβας, η οποία ενεργοποείται κατά το δοκούν και οσάκις η περίστασις το επιβάλλει. Από κει και πέρα, με αφορμή το κυρίαρχο στην επικαιρότητα, η τάση γενικεύεται – ειδικά τα μέσα του Μαρινάκη μιλούν εδώ και κάμποσο καιρό για μια συνολική αποτυχία της κυβέρνησης όπως καταγράφεται στα θέματα της οικονομίας, της παιδείας κοκ.
      Πράγματι πιο εφιαλτική εμπειρία από αυτή της ΝουΔου των τελευταίων χρόνων δεν νομίζω να έχει υπάρξει. Αλλά αυτό οφειλόταν ΚΑΙ στο θέμα που κλήθηκε να διαχειριστεί, το της “φονικής πανδημίας” κτλ.. Προσωπικά δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω για το ότι και οι του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θα έκαναν τα ίδια και χειρότερα αν έπεφτε σ’ αυτούς ο κλήρος. Ο Ανδρουλάκης, ο “δράστης” της πρότασης δυσπιστίας, ήταν αυτός που στην πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του είχε πει το περίφημο “υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους. Δεν μπορεί ο κάθε ψεκασμένος να περιφέρεται και να μολύνει την κοινωνία”. Αλλά και ο Τσίπλας, και εξ αριστερών την έβγαινε ως προς την “ανεπάρκεια” των μέτρων, και εμβολιαστικότερος του Fauci το ‘παιζε.
      Στο κάτω-κάτω τα ίδια αφεντικά έχουν όλοι. Το ότι αυτά (φαίνεται να) αποφασίζουν το ροκάνισμα του ΚΜ – για xψ παρασκηνιακούς λόγους – προς χάριν πιθανού ντουέτου Ανδρουλάκη-Κασσελάκη, και με “τιμημένο” από δίπλα για ξεκάρφωμα, δεν με κάνει να αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια. ☹️😳😱

      Reply
      1. stcigar March 25, 2024 at 6:25 pm

        Ούτε και μένα. Το κακό με τον Κούλη δεν είναι ότι ακολουθεί απλώς τις εντολές των αφεντικών του, αλλά ότι παίρνει και ανάλογης βλακείας πρωτοβουλίες. Σε καμία χώρα για παράδειγμα δεν υποχρέωσαν τον κόσμο να κάνει και την τρίτη δόση που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά. Στο θέμα της Ουκρανίας επίσης πρώτος και καλύτερος κοκ. Όταν η τύχη σου κρέμεται από μια κλωστή, μια μικρή λάθος κίνηση αρκεί για να σε ξαποστείλει. Αν πάλι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί χωρίς αυτόν, με γεια του με χαρά του.

        Reply
        1. Oannes March 25, 2024 at 7:02 pm

          Πράγματι φαίνεται να δίνει και ένα προσωπικό, δικό του τόνο στην εκτέλεση των εντολών, σαν το μπάτσο που σου χώνει και μια στη ζούλα, έτσι από μεράκι.
          Δεν ξέρω, πραγματικά βρισκόμαστε σε πρωτοφανείς συνθήκες. Κι εμένα η αυθόρμητη τάση μου είναι να πάνε στο διάολο κι αυτός, κι ο Μπουμπούκος, κι ο Πιερρακάκης, κι ο …Γεραπετρίτης. Κι αν ήταν να ψηφίσω με το πιστόλι στον κρόταφο, εναντίον τους θα ψήφιζα. Απλώς, αυτό που θα αισθανόμουν, μόνο λύτρωση δεν θα ήτανε.

          Reply
          1. stcigar March 25, 2024 at 7:28 pm

            Γιαυτό κι εγώ έχω χάσει το ενδιαφέρον μου. Το πιο γελοίο είναι ότι στην πραγματικότητα οι λύσεις είναι μπροστά στα μάτια μας και αναφέρομαι σε διεθνές κυρίως επίπεδο. Από καθαρά τεχνικής απόψεως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σαν τον Εξολοθρευτή Άγγελο του Μπουνιουέλ, όπου οι καλομαθημένοι αστοί απλά δεν βγαίνουν από την παγίδα τους.

            Reply
  3. stcigar March 26, 2024 at 8:00 am

    Για να επανέλθω και στο αρχικό πρόβλημα πάντως, τίποτα καλό δε φαίνεται να βγαίνει προς το παρόν από την επίθεση. Ούτε μπορώ να φανταστώ τι θα έφερνε πιο κοντά τους αντιπάλους. Αν ήθελαν ποτέ να τα βρουν μεταξύ τους, θα το είχαν κάνει από καιρό. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δε γίνεται, το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουν.

    Reply
    1. Oannes March 26, 2024 at 10:41 am

      Ως εκ τούτου, κατά την άποψή μου όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και η περίπτωση το καταστροφικό event να έχει οργανωθεί ακριβώς επί σκοπώ προσέλκυσης συμπάθειας της κοινής γνώμης προς Ρωσία μεριά, ώστε η “διαλλακτική” κίνηση που θα γίνει κάποια στιγμή να φαίνεται κάπως εύλογη, μετά τις ασταμάτητες πολεμοχαρείς ιαχές 2 χρόνων +. Παρατραβηγμενο μεν αλλά, αν δεν είναι έτσι, πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι να υποθέσει.
      Επανέρχομαι άλλωστε στο θέμα της ηλιακής ακτινοβολίας, η οποία τις τελευταίες μέρες γ@μεί και δέρνει. Το πράγμα αρχίζει να ανεβαίνει στην κλίμακα της επικινδυνότητας.

      Reply
  4. stcigar March 26, 2024 at 8:16 am

    Επιπλέον έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα του Ισραήλ έχει αρχίσει να εκδηλώνει αλλόκοτες παρενέργειες. Η επίθεση της Χαμάς ήταν ήδη ούτως ή άλλως περίεργη εξαρχής. Και τώρα επανεμφανίζεται το ISIS με χτυπήματα σε.. Ιράν και Ρωσία που φαίνονται κομμένα και ραμμένα για να ρίξουν λάδι στη φωτιά, με τους Αμερικανούς να ισχυρίζονται ότι τα ήξεραν όλα εξαρχής. Το γεγονός ότι δεν βγαίνει κανένα νόημα, σημαίνει δύο τινά: ή ότι ο κόσμος βυθίζεται στην παράνοια ή ότι κάποιος θέλει να γίνουν όλα μαντάρα. Ή και τα δύο.

    Reply
    1. Oannes March 26, 2024 at 10:36 am

      (Απόψε …χόρτασα ύπνο)
      Ας δούμε τις ισορροπίες.
      ISIS κατ’ αρχήν αποτελεί προϊόν ΗΠΑ και Ισραήλ.
      Ισραήλ και ΗΠΑ εχθροί Ιραν, όπως και Ρωσίας, συμμάχου Ιράν του οποίου εχθρός η ISIS, όπως και της Ρωσίας ούτως ή άλλως.
      Το ότι ο κόσμος εστιάζει στο ουκρανικό δεν σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν έχουν και αυτό το άλλο μέτωπο. Αλλά είναι οι ίδιοι που κινούν τα νήματα και στις δυο περιπτώσεις εναντίον τους. Η θεωρία συνωμοσίας την οποία ασπάζομαι είναι ότι η Al Qaeda – ISIS αποτελεί διαχρονικά εργαλείο της εξωτερικής (αλλά και της εσωτερικής, ως πρόφαση για πολλά και διάφορα) πολιτικής των ΗΠΑ.

      Reply
      1. stcigar March 26, 2024 at 10:58 am

        Εύλογο.. αλλά συγχρόνως παράλογο. Γιατί, αν εμείς υποψιαζόμαστε αυτά τα πράγματα, πολύ περισσότερο τα υποψιάζονται οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν και της Ρωσίας. Εν τοιαύτη περιπτώση τί άλλο αποτελούν αυτές οι σφαγές από μια ωραία πρόσκληση σε τρίτο παγκόσμιο?

        Reply
        1. Oannes March 26, 2024 at 11:25 am

          Από την αντίδραση των συγκεκριμένων, το πράγμα θα δείξει.
          Εν τω μεταξύ, αν όχι τίποτα άλλο, ο Trump φαίνεται να γλιτώνει την κατάσχεση ακίνητης περιουσίας για την οποία ήταν έτοιμη η Letitia James, NY Attorney General, φαβορί για τον τίτλο του αηδιαστικότερου ανθρώπου στον πλανήτη, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος ή εθνικότητας. Το πρόστιμο (για τις ανύπαρκτες απάτες Trump) μειώθηκε χτες στα 175 εκατ. απ’ τα “πρωτοφανή” 454. Επίσης μπορεί πιο εύκολα να διεκδικήσει την επιστροφή χρημάτων στο Supreme Court όπου θα προσφύγει ούτως ή άλλως, αντίθετα με την ακίνητη περιουσία που θα ήταν οριστικά χαμένη – ακόμα και αν κέρδιζε εν τέλει την υπόθεση. Όπερ βέβαιο, γιατί η “υπόθεση” αποτελεί ανέκδοτο.

          Reply
          1. stcigar March 26, 2024 at 12:06 pm

            Η αλήθεια είναι ότι, αν η όποια εναλλακτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν καθησυχάζει την ανασφάλειά μου στο παραμικρό, για την επανεκλογή του Τραμπ έχω τα χειρότερα των προαισθημάτων. Τέλος της γκρίνιας!🤐

            Reply
            1. Oannes March 26, 2024 at 12:34 pm

              Κι εγώ έχω τέτοιου είδους προαισθήματα, αλλά εντοπίζονται στο διάστημα προ των εκλογών κυρίως.
              Επίσης δεν θέλω να ξεχνάω ποτέ τον ρόλο των WEF, Blackrock etc, που δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα είδος αναβάθμισης εκείνου των Rothschild του 19ου αι. (funding both sides of / profiting from all European wars). Εννοώ μ’ αυτό την πιθανότητα άτομα όπως οι Trump, Putin, Xi Jinping, etc να μην αποτελούν παρά (οικεία βουλήσει) πιόνια σε μια σκακιέρα διαχειριζόμενη από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους. Γιατί είναι οξύμωρο ο Putin να στέφεται εναντίον του WEF όταν είναι γνωστό ότι είχε μέχρι κάποια στιγμή τις καλύτερες σχέσεις μαζί του. Για να μη μιλήσουμε για τον προστατευόμενο, κανονικά, του Davos και “αδερφοποιτό” του Putin, πρόεδρο των σχιστομάτηδων. Εδώ η ίδια η προαλειφόμενη για αντιπρόεδρος του Trump, Tulsi Gabbard συμπαθέστατη κατά τ’ άλλα (της είχα κάνει πέρσι ένα μικρό αφιέρωμα https://oannes.gr/tulsi-gabbard/) έχει υπάρξει μέλος των Young Global Leaders. Ο δε Elon Musk που κατηγορεί τους Schwab και Soros για πολλά και διάφορα, έχει ενθυλακώσει δισ., ιδίως απ’ τον δεύτερο, υπό μορφή επενδύσεων.

              Reply
              1. stcigar March 26, 2024 at 6:21 pm

                Ένα τέτοιο σενάριο είναι κατά βάθος αισιόδοξο. Μια all encompassing συνωμοσία, ένα παγκόσμιο κράτος κλπ προϋποθέτουν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την ανθρωπότητα. Η εκδοχή της μικρότητας, της μυωπίας και της βλακείας αντιθέτως οδηγεί αναπόφευκτα στο χάος. Το αναγκαίο κακό από τη μία και το παράλογο κακό από την άλλη, αν και πιθανότερο μου φαίνεται τελικά ένα μείγμα των δύο.

                Reply
                1. Oannes March 26, 2024 at 6:58 pm

                  Μεγαλόπνοο μεν, εγκληματικό δε για τους little people.
                  Πάντως για το ότι οι διαχωριστικές γραμμές βαίνουν προς κατάργηση, είμαι περίπου σίγουρος. Οι διαμάχες μοιάζουν με αγώνα δρόμου, καθώς οι πάντες τρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση. Ή μάλλον με κυνομαχίες, καθώς οι πάντες κυνηγούν το ίδιο …artificial δόλωμα.
                  Και οι (επίδοξοι) τοποτηρητές τύπου Μητσοτάκη – Κασσελάνθρωπου κλπ. ανταγωνίζονται απλώς στο ποιος θα γλείψει περισσότερο το δάσκαλο.

                  Reply
                  1. stcigar March 26, 2024 at 7:35 pm

                    Certain things happen for sure, but I’m too small to decipher. Πιστεύω πάντως ότι πρέπει να περιορίσω τη διαδικτυακή μου δραστηριότητα στα εντελώς απαραίτητα το συντομότερο. Καιρός, πορείες, αιτήσεις, τέτοια πράγματα. Κάποια πράγματα είναι δύσκολο να ταποφύγω, αλλά δεν χρειάζεται να πηγαίνω και γυρεύοντας.

                    Reply
                    1. stcigar March 26, 2024 at 7:58 pm

                      Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κάνουν όλοι το ίδιο. Σε ό, τι όμως με αφορά, κάτι περίεργο παίζεται με το διαδίκτυο. Δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο, δεδομένου μάλιστα ότι ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω.

                    2. Oannes March 26, 2024 at 8:04 pm

                      It is the solar flares. Το διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα επηρεαζόμενο.

  5. stcigar March 26, 2024 at 8:17 pm

    Προσωπικά δηλώνω άγνοια στο συγκεκριμένο ζήτημα και περιμένω το άρθρο που υποσχέθηκες παραπάνω. Εντωμεταξύ ένας παλιός μου συγκάτοικος είναι τώρα παγκοσμίου κλάσης ειδικός επί θεμάτων ηλιακής δραστηριότητας, αλλά έχω δεκαετίες ολόκληρες να τον συναντήσω. Ασε κιόλας που δεν πολυεμπιστεύομαι τους αστροφυσικούς😁😇

    Reply
  6. stcigar March 26, 2024 at 8:32 pm

    Τώρα που ξαβλέπω το thread, είπες απλά ότι επανέρχεσαι στο ζήτημα της ηλιακής ακτινοβολίας, όχι ότι σχεδίαζες άρθρο περί του θέματος. Ευσεβείς πόθοι😇

    Reply
    1. Oannes March 26, 2024 at 9:23 pm

      Όπως θα έχεις ίσως καταλάβει διανύω περισσότερο μουσική παρά κειμενογραφική περίοδο. Το πράγμα πάει, εύλογα, περισσότερη ακρόαση – περισσότερη “σύνθεση”, περισσότερο διάβασμα – περισσότερο γράψιμο. Υπό άλλες συνθήκες, μόνο με τις περί τον Trump εξελίξεις θα πέταγα 5-10.000 λέξεις τη μέρα, ιδίως βλέποντας την ξεφτιλισμένη “κάλυψη” του θέματος από τα ελληνικά (και όχι μόνο) media.
      Ως προς την ηλιακή δραστηριότητα πάντως, η απορία διαφόρων decent επιστημόνων είναι γιατί κανείς από το κλιματολογικό ιερατείο δεν αναφέρεται σ’ αυτήν και στον επηρεασμό της στο κλίμα. Για μένα πάλι δεν υπάρχει απορία : το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι από τις πιο απτές αποδείξεις της ανεντιμότητάς τους.

      Reply

Leave a Reply