ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ [ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ] ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

Δεν ξέρω πόσοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα επανέλθουμε στο status της «προ-κόβιντ» εποχής. «Ομολογώ» ότι είμαι ένας από αυτούς. Το να θεωρήσεις το αντίθετο ως δεδομένο, είναι μια σκέψη με την οποία δύσκολα συμβιβάζεται ο νους του ανθρώπου. Η αίσθηση του «τέλους εποχής» έχει πάντα δυσοίωνο άρωμα – σε πείσμα διαφόρων «σοσιαλιζόντων» συνθημάτων, ομοούσιων των σλόγκαν της διαφήμισης [κοινό χαρακτηριστικό, η χοντροκομμένα ουτοπική ενατένιση του μέλλοντος].
Δεν χρειαζόμαστε πλέον whistle blowers για να αποκαλύψουν τα σχέδια των μετα-σοσιαλιστών [μετα-ανθρώπων] που βρίσκονται στην εξουσία. Εκτίθενται σε κοινή θέα απ’ τους ίδιους – ξέρουν ότι το κοινό τους έχει ανοσία αγέλης στην
κριτική σκέψη. Ένας από τους «εκπεφρασμένους» στόχους είναι η κατάργηση, σταδιακά ή όχι τόσο, της ιδέας της αυτοκίνησης.
Σύμφωνα με την κυρία
Trudy Harrison, Βρετανίδα Under-Secretary Of State For Support, η κυβέρνηση Johnson έχει σχέδια για ένα σύστημα μεταφορών «ελεύθερο από ορυκτά καύσιμα», το οποίο απομακρύνεται από τον τρόπο σκέψης του 20ου αιώνα, που ήταν προσανατολισμένος στην ιδέα της κατοχής ιδιωτικών οχημάτων. Το νέο σύστημα θα επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ποικιλία επιλογών».
Αυτό είναι ένα μόνο από τα σχέδια που καταστρώνονται «τη στιγμή που μιλάμε», με άγνωστες λεπτομέρειες. Το πράγμα θα παρουσιαστεί ως τετελεσμένο, μη επιδεκτικό συζήτησης, ως
«μόνη λύση» για τη σωτηρία του κόσμου [τόσο ισχυροί ήμασταν και δεν το ξέραμε: στο χέρι μας να σώσουμε τον Πλανήτη, ή να τον καταστρέψουμε – είναι απλώς θέμα απόφασης].
Με δεδομένα τα επίπεδα ακρίβειας στα οποία θα φτάσει η ηλεκτρική ενέργεια, η όχι ακριβώς …αυτόνομη βερσιόν της αυτοκίνησης του μέλλοντος θα αποτελεί ένα ακόμα προνόμιο της upper class.
Για τους υπόλοιπους, μεγιστοποιημένη
εξάρτηση μετακινήσεων από τα μέσα μαζικής [= ποικιλοτρόπως ελεγχόμενης] μεταφοράς, ενταγμένη στο bigger plan της εξάρτησης απ’ τις διαθέσεις της στοργικής, ή άστοργης [υπάρχουνε και τέτοιες…] μάνας – κράτους.
Παρεμπιπτόντως [;] ο αριθμός των γυναικών, both sides of the Atlantic που εκπονούν, επικεφαλής διάφορων think tanks σχέδια όπως τα παραπάνω, είναι εκπληκτικός.
Η
Kamala Harris δηλώνει : «τα σχολικά λεωφορεία σ’ όλη τη χώρα θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά ώστε τα παιδιά να μην αναπνέουν τοξικά αέρια» [σ.σ. κάτω απ’ τις μάσκες τους], με τον «Πρόεδρο Μπάιντεν» να υπόσχεται την «εξαφάνιση απ’ τους δρόμους, κυριολεκτικά, εκατομμυρίων οχημάτων τα οποία αυτή τη στιγμή μολύνουν την ατμόσφαιρα».
Τα ανωτέρω, υπό τη φωτισμένη καθοδήγηση γυναικών – items όπως η
Jennifer Granholm – υπουργός ενέργειας και η Gina McCarthy – σύμβουλος του «Πρόεδρου» για κλιματολογικά ζητήματα. Φράση – κλειδί της δεύτερης : «ό,τι κι αν γίνει, ένα είναι το σίγουρο : στον άνθρακα δεν πρόκειται να επιστρέψουμε»…
Φωτό ανοίγματος: η Gina McCarthy. Κάτω : η
Janet Yellen, υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ.

4
(Visited 85 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar December 15, 2021 at 8:30 pm

    Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα μπορούσε όλο αυτό το πράγμα ναντιστραφεί. Επιπλέον αισθάνομαι ότι από ένα σημείο και μετά η κατάσταση αντικατοπτρίζεται με κάποιο τρόπο και στην προσωπική μου ζωή – και δεν εννοώ τις επιπτώσεις των “μέτρων”. Ισως κάπου συνδέθηκα υπερβολικά με το θέμα και ως γνωστόν άμα πολυκοιτάς την άβυσσο κλπ. Μάλλον πρέπει να το ξεχάσω στο μέτρο του δυνατού, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα με ξεχάσει κι αυτό..

    Reply
    1. Oannes December 15, 2021 at 9:58 pm

      Αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα. Δεν μπορείς παρά να γίνεις, σε ένα βαθμο τουλάχιστον, αυτό που βλέπεις. Από την άλλη δεν μπορείς και να μην παρακολουθείς γιατί το να “χάσεις επεισόδια” μπορεί να είναι επικίνδυνο. Η λέξη κλειδί είναι “lockstep” – το έχουν τόσο καλά μεθοδεύσει οι πούστηδες που πάμε όλοι μαζί αλυσσοδεμένοι στον πάτο.

      Reply

Leave a Reply