ΤΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ…

Οι δηλώσεις Πολάκη αντιμετωπίζονται με τις τακτικές που έχουμε δει σε περιπτώσεις τύπου Χ.Α. και Trump. Τίθενται εξ αρχής, πριν ακουστούν ή διαβαστούν, στο πλαίσιο του “άκουσον άκουσον”. Από κει και πέρα ο δρόμος είναι ανοιχτός για τη διαπόμπευση ή τη γελοιοποίηση. Πχ. η επίθεση Πολάκη στον Τσιόδρα είναι a priori “πρωτοφανής”. Αυτό θα εμποδίσει σημαντικό αριθμό αναγνωστών να διακρίνουν τη λογική πίσω από φράσεις όπως:
“Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων; Η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. Είναι ισχυρή η καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την Επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις”.
Βεβαίως δεν περιμένει κανείς αντικειμενικότητα από επαγγελματίες της πολιτικής όπως ο βουλευτής – γιατρός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εργαλειοποιούν και
αλήθειες, με την ίδια ευκολία που το κάνουν για τα ψέματα.
Εντωμεταξύ, γίνεται φανερό το αληθινό στοίχημα αυτής εδώ της κυβέρνησης: να μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη από καταβολής μεταπολίτευσης …και πιθανώς
προ αυτής.
Με πρόσχημα την “ανευθυνότητα των νέων”, έχει εγκαθιδρυθεί μια καυστική ρητορική, η οποία σιγά-σιγά
επεκτείνεται απευθυνόμενη σε όλους. Οι “ειδικοί” αισθανόμενοι στο απυρόβλητο, κάνουνε αστειάκια με τους ρεπόρτερ για τις μάσκες [“μυτούλες μέσα λοιπόν…”, ”αχαχα… ευχαριστούμε κύριε καθηγητά, λίγη χαλάρωση μας χρειαζότανε”].
Εκτελούντες διατεταγμένη υπηρεσία εδώ είναι “δημοσιογραφικά” μαντρόσκυλα της εξουσίας τύπου Ψαριανού
*. Τόσο χαλασμένα απ’ το επάγγελμα που κάνουν που, πιθανώς, κάποια απ’ όσα λένε φτάνουν να τα πιστεύουν πρώτοι οι ίδιοι.
Όμως …γιατί ο κύριος Μητσοτάκης και η κουστωδία του δεν έκαναν τίποτα όλο αυτό το διάστημα για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας; γιατί, όπως επισημαίνει ο
Πετράκος, πέταξαν 2 εκατ. στον “Μεγάλο Περίπατο” του ανεκδιήγητου δημάρχου-φαν της Βίσση, και άλλα 20 στα βοθροκάναλα για να σφυροκοπούν τον κόσμο με την προπαγάνδα τους; Αντ’ αυτών μπορούσαν να έχουν φτιάξει 600 ΜΕΘ ακόμα.
Απάντηση: γιατί
το να προσλάβουν όσους γιατρούς χρειάζονται, το να εξασφαλίσουν κι άλλες ΜΕΘ, και το να κτίσουν / επαναλειτουργήσουν κάποια νοσοκομεία, κρίνεται ασύμφορο. Πράγμα που δείχνει ότι …ειδικά ως προς το Σύστημα Υγείας, όχι η “ανθρώπινη ζωή”, αλλά η οικονομία έχει το πάνω χέρι.

* “Για την εκτόξευση των κρουσμάτων δεν φταίει ούτε ο τουρισμός, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση… Φταίμε εμείς… Οι εκκλησίες, οι πλατείες και οι διαδηλώσεις…” – Γ. Ψαριανός, προχτές από τηλεοράσεως.

3
(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Reply