ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, WED-09122020-1210 το φλερτ του μόσιαλου με την λογική

«Τα σημερινά δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech προκάλεσε 2 θανάτους εθελοντών. Αυτό βέβαια δεν ισχύει με βάση τις ανακοινώσεις του FDA που πιστοποίησε πως οι 2 θάνατοι δεν έχουν σχέση με το εμβόλιο. Ο FDA όμως ανακοίνωσε ότι 4 εθελοντές που ήταν στην ομάδα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο πέθαναν επίσης κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.
Κανένας από αυτούς τους 6 θανάτους δεν αξιολογήθηκε από τους ερευνητές ως σχετιζόμενος με το εμβόλιο υπό μελέτη, όπως αναφέρεται στην έκθεση που περιλαμβάνει τα δεδομένα των περίπου 38.000 συμμετεχόντων στην κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ.
Αν ήθελε κάποιος να το παίξει έξυπνος θα μπορούσε να βγάλει ένα τίτλο, πως 4 άτομα που δεν πήραν το εμβόλιο πέθαναν στις κλινικές δοκιμές των Pfizer/ BioNTech, άρα καλύτερα να κάνουμε το εμβόλιο. Στην ουσία όμως -όσον αφορά τους θανάτους- δεν υπάρχει καμία στατιστική διαφορά στη ομάδα που έλαβε το εμβόλιο σε σύγκριση με την ομάδα που δεν έλαβε το εμβόλιο.

Η ανωτέρω τοποθέτηση του κυρίου
Μόσιαλου, στο λογαριασμό του στο FB, ως προς τους [“φημολογούμενους”] θανάτους εθελοντών κατά τις δοκιμές της Pfizer, δεν είναι εξοργιστική όπως διάφορες προηγούμενες του. Αυτό όμως που προκύπτει από την τελευταία πρόταση του επιστήμονος, εδώ, είναι ότι εντέλει, οι ζωές εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων διατρέχουν
τον ίδιο ακριβώς [μη] κίνδυνο.

3
(Visited 72 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar December 11, 2020 at 6:53 am

    Και ξαφνικά με το εμβόλιο θυμήθηκαν πως υπάρχουν και θάνατοι από “φυσικά αίτια” στα πλαίσια ενός “πάγιου ποσοστού θνησιμότητας” εκεί που με τον κορωνοϊό αμφότερα εντάσσονταν με αγανάκτηση στο χώρο της συνωμοσιολογίας. Όσο πάλι εκκρεμούσε μια πιθανή επανεκλογή Τραμπ, ένας τυχαίος θάνατος ήταν αρκετός για την επαόριστον αναβολή των ερευνών, τώρα όμως το εμβόλιο ξανά προς τη δόξα τραβά κι ας υπάρχουν άτομα που πέθαναν δυο μέρες μετά την πολυπόθητη δόση. Δεν υπάρχει κανένα φλερτ με τη λογική, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό από τη γενική του σύλληψη μέχρι και την τελευταία “επιστημονική” (my ass) λεπτομέρεια.

    Reply
    1. Oannes December 11, 2020 at 9:37 am

      Η φράση ούτως ή άλλως “Κανένας από αυτούς τους 6 θανάτους δεν αξιολογήθηκε από τους ερευνητές ως σχετιζόμενος με το εμβόλιο υπό μελέτη” είναι ασαφής: δεν αξιολογήθηκε κατόπν …αξιολογήσεως, η δεν αξιολογήθηκε γιατί δεν έγινε καν αξιολόγηση;
      Η δεύτερη εκδοχή άλλωστε κυκλοφορεί ευρέως ως πατέντα ως προς βιταμίνες και συμπληρώματα. Δεν ξέρω εδώ και πόσα χρόνια διαβάζω για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, οι οποίες όμως, έχουν προκύψει κατόπιν “περιορισμένων μελετών”, για να επακολουθήσει το κλασικό “θα χρειαστούν περισσότερες μελέτες για να βεβαιωθούν οι ανωτέρω ιδιότητες”.
      “Ήμουνα νιός και γέρασα” και …οι μελέτες ακόμα αναμένονται.

      Reply

Leave a Reply