ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ…

Τα επιχειρήματα της ΝΔ, η κωλοτούμπα του Αλέξη και η ευρωδουλοπρέπειά του, πέσαν σε ώτα ευήκοα, ενισχύοντας ένα ήδη υπάρχον κλίμα. Ο λόγος ήταν έξυπνα παραπλανητικός… πρώτον: γιατί η κωλοτούμπα είναι κάτι για το οποίο πρέπει κάποιος να ευγνωμονεί τον Τσίπρα. Δεύτερον και βασικότερον: γιατί, για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των “εταίρων”, πρέπει να αποδεικνύεις συνεχώς, ότι είσαι ακόμα πιο πιστό σκυλί από εκείνον… η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια της έκπληξης…
Έχουμε λόγους να χαιρόμαστε που έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αισθητικούς εκτός των άλλων: δεν είναι εύκολα ανεκτός ένας πρωθυπουργός που ακούγεται σαν κολλητήρι του Ανδρέα Παπανδρέου. Ούτε οι φάτσες, από θέση ισχύος, τύπου Τζανακόπουλου, Γεροβασίλη, Καρακώστα.
Όμως οι ..stoiximen της ΝΔ σκάσαν πολύ φουριόζοι και μουράτοι. Και επειδή παρα-μιλούν για αυτονόητα, κανονικότητες και διαδικασίες κατεπείγοντος, καλό είναι να κρατάμε σημειώσεις.
Προς το παρόν υπάρχουν δυο επιλογές:
1. υπομονή, και τόπος στην οργή. Οι τύποι βρίσκονται ακόμα στο hangover του μεθυσιού για τα επινίκια.
2. καμία υπομονή, καθότι εδώ συμβαίνουν ήδη πράματα και θάματα.
Φοβάμαι ότι σύντομα, θα υπάρχει μόνο η δεύτερη.
Το επόμενο βήμα απ’ τη συζήτηση περί “κανονικοτήτων” και “αυτονόητων” είναι η επίκληση του αδιαπραγμάτευτού τους. Δείγματα αυτού είδαμε ήδη τις προάλλες, με διάφορες ευτελείς διαδικασίες κατεπείγοντος. Και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να ομιλεί για κάτι τέτοιο, δικαιούμαστε όμως …εμείς.
Ως προς το άσυλο, η χυδαιότητα που εκρέει εξ “αριστερών” [διαβάστε ένα κείμενο του …Τάσου Παππά στον δημοσιογραφικό καθεδρικό της EFSYN: https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/tasos-pappas/207169_den-einai-ideolipsies-einai-i-ideologia-tis]
δεν φτάνει για να διασκεδάσει διάφορα περίεργα από χείλη “γαλάζιων βουλευτών” και φίλα προσκείμενων δημοσιολόγων. Στο περιθώριο πχ. του επίσημου διαλόγου, μια προσέγγιση ακούγεται όλο και πιο συχνά… Μιλά για μια νέα εποχή, όπου οι φοιτητές αφήνουν πίσω τα πολιτικά, και αφοσιώνονται απερίσπαστοι στο ρόλο τους, την παραγωγή …έρευνας και καινοτoμίας.
Λες και η έρευνα προκύπτει ως φυσικό φαινόμενο, δεν …διατάσσεται από συγκεκριμένα κέντρα, για το πολιτικό συμφέρον των οποίων διεξάγεται.
Ή λες και πεδίο τιμής της δεν είναι η στρατιωτική τεχνολογία, απ’ όπου και προκύπτουν οι “αθώες” εφαρμογές στην καθημερινή ζωή…

2
(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Reply