ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟ ΝΕΚΡΩΝ

Μόλις τώρα πληροφορήθηκα τον αριθμό των “νεκρών από κορωνοϊό” [98] της ημέρας. Μπορεί η χώρα να βρίσκεται στο έλεος της Ελπίδας, δυο μέρες τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία έπαψε να δείχνει τα δόντια της…
Νομίζω ότι κάτι έχει να πει επ’ αυτού, όχι κάποιος “ψεκασμένος” αλλά ο διαπρύσιος κήρυξ των εμβολίων καθηγητής κύριος
Τζανάκης.
Ακολουθεί απόσπασμα άρθρου του που πρωτ
οδημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ, με τίτλο “Το φαινόμενο της υψηλής θνησιμότητας και πώς εξηγείται” https://www.protagon.gr/epikairotita/giati-i-ellada-exei-toso-pollous-thanatous-apo-koronoio-o-nikos-tzanakis-apokalyptei-44342429331
«Η πλειονότητα των θανάτων από κορονοϊό αφορά άτομα ηλικιωμένα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Στις περιπτώσεις αυτές ο θάνατος επισυμβαίνει αρκετές ημέρες από τη λοίμωξη, η οποία κατ’ ουσία παροξύνει τα υποκείμενα νοσήματα που συμβάλλουν εντέλει αποφασιστικά στο συμβάν. Καθοριστική αφορμή ασφαλώς είναι η λοίμωξη, αλλά στις αιτίες θανάτου προφανώς συμπεριλαμβάνονται και τα υποκείμενα νοσήματα π.χ. καρκίνος. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τον αυστηρότερο ορισμό του θανάτου από Covid-19 όπως τον προτείνει ο ΠΟΥ. Πολλές χώρες όμως δεν πράττουν το ίδιο, με αποτέλεσμα να καταγράφουν λιγότερους θανάτους οφειλόμενους στον κορονοϊό».

Μπορεί ο ειρμός του ανδρός να είναι
αξιοθρήνητος όσο και τα ελληνικά του, δεν παύει ωστόσο να ανήκει στον πυρήνα εκείνων που ταλαιπωρούν τον πληθυσμό με ατελέσφορα μέτρα και αποφάσεις, 2 χρόνια τώρα. Οπότε …no pity για τον κύριο Τζανάκη.
Νομίζω ότι οι δύο τελευταίες φάσεις τα λένε όλα, αναιρώντας το σύνολο του “άρθρυ του”. Αλλά και μια ματιά στις προηγούμενες δεν βλάπτει.
Η λοίμωξη λοιπόν προκαλεί παρόξυνση στα υποκείμενα νοσήματα, τα οποία …εν τέλει, συμβάλλουν αποφασιστικά στο συμβάν. Το οποίο συμβάν δεν παύει να είναι ο θάνατος …από κορωνοϊό.
Η λοίμωξη είναι
“ασφαλώς” η καθοριστική αφορμή, αλλά στις …αιτίες θανάτου συμπεριλαμβάνονται τα υποκείμενα νοσήματα.
Κουτοπονηριά ή αγραμματοσύνη; Θυμάται κανείς τη
διαφορά μεταξύ “αφορμής” και “αιτίας”; την ξέρει άραγε ο κύριος Τζανάκης;
Και γιατί αφού η πλειονότητα των θανάτων “από κορωνοϊό” αφορά άτομα ηλικιωμένα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο εμβολιασμός δεν περιορίσθηκε εξ αρχής σ’ αυτά; πού ακούστηκε, πχ. το εμβόλιο για την ανεμοβλογιά να τον κάνουν οι γέροι;
Προς τι τα πουστριλίκια με τα μικρά παιδιά και τα διαβατήρια ελευθερίας ;

ΥΓ. Υπάρχει κάτι από αυτά που οι “ψεκασμένοι” λένε, μήνες – χρόνια τώρα, και το οποίο δεν θα υιοθετήσουν τελικά οι “ειδικοί” της τηλεόρασης;



2
(Visited 50 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar January 25, 2022 at 11:36 pm

    Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε ότι τα ίδια κριτήρια εφάρμοζαν και όταν τα νούμερα των θανάτων ήταν μονοψήφια. Και τώρα ξαφνικά τους φταίνε τα κριτήρια..

    Reply
    1. Oannes January 26, 2022 at 10:03 am

      Εννοείται ότι τα τωρινά είναι εξ ίσου reliable με τα τότε. Απλώς τότε δεν υπήρχε λόγος να το επισημάνει κανείς, γιατί το ποίημα ήταν η “επιτυχημένη διαχείριση”.
      Οι τύποι έχουν μια κάβα από στοιχεία και αερολογίες τα οποία ρίχνονται στο τραπέζι κατά το δοκούν και ανά περίσταση.
      Κάτι αντίστοιχο με την κάβα των “αποκαλύψεων” που ανασύρονται αυτομάτως για όποιον γίνεται δυσάρεστος.

      Reply
      1. stcigar January 26, 2022 at 10:24 am

        Θα είδες εντωμεταξύ και για τον Βόβολη..

        Reply
        1. Oannes January 26, 2022 at 10:40 am

          Ναι, “κάτι έχω ετοιμάσει” και γι’ αυτόν…

          Reply

Leave a Reply