ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΔΕΛΤΑ…

“Άμα εγώ είμαι φορέας και δεν φοράω μάσκα, και σταθώ απέναντί σας για 30 δευτερόλεπτα σε λιγότερα από 2 μέτρα, μπορώ να σας μεταδώσω τον ιό… Τόσο εύκολα μεταδίδεται η Μετάλλαξη Δέλτα!”.
Αυτό ακούστηκε μόλις να δηλώνει ο καθηγητής κύριος
Σαρηγιάννης, έχοντας αναδυθεί εσπευσμένα από τα βοθρολύματα, υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.
Για κακή του τύχη, δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε χρυσόψαρα, αλλά και σε ανθρώπους, που και που και σε διαθέτοντες μνήμη και λογική.
Αυτοί τυχαίνει να έχουν ακούσει / συγκρατήσει ότι η φοβερή Μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται με
50-60 % μεγαλύτερη ευκολία από τον ορίτζιναλ ιό. Τυχαίνει να θυμούνται επίσης ότι για να μεταδοθεί ο ορίτζιναλ ιός,
από τον ένα άνθρωπο στον άλλο, απαιτείται grosso modo …αλληλεπίδραση της τάξεως τω 20 λεπτών τουλάχιστον, από απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων.
Είναι σε θέση τέλος, με τα στοιχειώδη μαθηματικά που ξέρουν, να υπολογίσουν ότι τα 30 δευτερόλεπτα
δεν αντιπροσωπεύουν αύξηση της τάξεως του 50-60% από τα …20 λεπτά.
Άντε, ξεφτιλισμένοι καραγκιόζηδες…


5
(Visited 132 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar July 10, 2021 at 8:33 pm

    Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν γνωρίζει πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός, γιαυτό εξάλλου όλες οι προβλέψεις των ψευτοειδικών καθώς και τα μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί έχουν αποτύχει παταγωδώς. Το περίεργο είναι ότι τα τελευταία φαίνεται να είχαν απρόσμενη επιτυχία στην αντιμετώπιση της γρίπης – που σχεδόν εξαφανίστηκε για φέτος – πράγμα που πιθανότατα υποδηλώνει ότι ο συγκεκριμένος ιός μεταδίδεται με τρόπο διαφορετικό από αυτή (που μεταδίδεται κυρίως με σταγονίδια). Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός είναι ουσιαστικά ο ιός του κοινού κρυολογήματος, που σημαίνει ότι δεν έχει σημασία πόσο εύκολα μεταδίδεται, αλλά σε τι κατάσταση θα βρει τον ξενιστή.

    Reply
    1. Oannes July 10, 2021 at 8:43 pm

      Ποιο εμβόλιο έκανες;

      Reply
  2. stcigar July 10, 2021 at 8:49 pm

    Δεν τους ρώτησα😇 Μάλλον της Φάιζερ💉☠️

    Reply
    1. Oannes July 10, 2021 at 9:00 pm

      Το ΆστραΖένεκα έχει πάρει πούλο τελικά; χτες άκουγα κάτι κωλάνθρωπους στην τηλ. να θρηνολογούν “τι κρίμα ένα τόσο καλό εμβόλιο να πάει χαμένο” και κάτι τέτοια.

      Reply
  3. stcigar July 10, 2021 at 9:12 pm

    Απότι κατάλαβα το κατάργησαν – σου δίνουν απλώς τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ mrna και μονοδοσικού – αλλά μάλλον κράτησαν τις δεύτερες δόσεις για όσους έκαναν την πρώτη, γιατί παρά τις μαλακίες που έλεγαν οι τηλεκαριόληδες είναι imperative να κάνεις δεύτερη δόση με το ίδιο ακριβώς εμβόλιο. Αν υπάρχει ζήτηση βέβαια, θα το βγάλουν φαντάζομαι κάποια στιγμή στη μαύρη αγορά να γουστάρουν τα πρεζάκια της τρομολαγνείας.

    Reply
    1. Oannes July 10, 2021 at 9:57 pm

      Θυμάμαι συγκεκριμένους ΓΙΔΙΚΟΥΣ να δηλώνουν με το γνωστό από καθέδρας ύφος ότι “η δεύτερη δόση από διαφορετική μάρκα είναι πιθανότατα πιο ωφέλιμη” και ότι “οι εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν”. Και μόνο γι’ αυτό, και για το ομοθυμαδόν σπρώξιμο του ΑΖ θα έπρεπε να έχει “χυθεί αίμα”, κι εδώ δεν έχει ανοίξει μύτη.

      Reply
  4. stcigar July 10, 2021 at 10:18 pm

    Φαντάζομαι ότι τα συγκεκριμένα λούμπεν υποκείμενα τα ξαμολάνε στα κανάλια με οδηγίες του τύπου: “Δεν ξέρω τι ακριβώς θα πείτε για να τρομοκρατήσετε τους μαλάκες.. Αυτοσχεδιάστε!”

    Reply

Leave a Reply