ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Ο κύριος Μητσοτάκης και τα μέλη της κυβέρνησής του ανήκουν πλέον στο είδος των ανθρώπων που δεν δικαιούνται να διεκδικούν το διάλογο ή να αξιώνουν κατανόηση. Το μόνο που μπορεί κανείς να πει κανείς σ’ αυτούς είναι ότι πρέπει να ξεκουμπιστούν. Προχτές, όχι σήμερα.
Ο “τίτλος” που έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας στο κουκλοθέατρο – συνέντευξη τύπου ήταν “κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος. Όλα πρέπει να ξαναχτιστούν απ’ την αρχή”. Ως φράση είναι ενδιαφέρουσα, απευθυνόμενη σε χιλιάδες ανθρώπους που έζησαν μόλις στο πετσί τους το ρόλο του
αβοήθητου.
Το ζουμί όμως περιέχεται στο δεύτερο σκέλος: αν το Great Reset αλλού ξεκινάει από τον κορωνοϊό, εδώ έχουμε μια “άλλου είδους” Επανεκκίνηση. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς την ατάκα του “ευσυγκίνητου” κυρίου
Χαρδαλιά στο πλαίσιο της δικής του τοποθέτησης : θα τα ξαναφτιάξουμε όλα απ’ την αρχή, αλλά, ας το ξέρουν κάποιοι: …θα σπάσουμε αυγά.
Ο κύριος πρωθυπουργός απ’ την πλευρά του ισχυρίζεται, ότι η “στρατηγική” απέδωσε καθότι : “οι οικισμοί μπορεί να άδειασαν, σπίτια καταστράφηκαν, δεν είχαμε όμως κανέναν νεκρό”.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα [καλοταϊσμένα] ΜΜΕ και ιδίως τους
ρεπόρτερ οι οποίοι βρέθηκαν στο πεδίο για την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων.
Πιθανώς αναφερόταν στην με συνοπτικές διαδικασίες
αφαίρεση απ’ το κάδρο όποιου επιχειρούσε να διαμαρτυρηθεί.
“Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ ποιος μπορεί να ασκεί οποιαδήποτε κριτική σε μια πολιτική η οποία έχει ως υπέρτατο στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Θεωρώ χυδαία την σπέκουλα η οποία χτίστηκε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε κάποια ΜΜΕ, πάνω στο ζήτημα των εκκενώσεων, κάνοντας άλλες παραπομπές στις οποίες δεν θέλω καν να αναφερθώ. Εχουμε πολύ τραυματικές εμπειρίες στο συλλογικό υποσυνείδητο από άλλες πυρκαγιές του παρελθόντος. Θα ήθελα να συμφωνήσουμε ότι στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες συνιστά κατάκτηση η λειτουργία του 112. Βέβαια δεν περιοριστήκαμε μόνο στις προληπτικές εκκενώσεις. Αυτά που βλέπουμε σήμερα είναι αυτά τα οποία κάηκαν αλλά δεν βλέπουμε αυτά τα οποία σώθηκαν. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και των πυροσβεστών και των εθελοντών και των ίδιων των πολιτών, σώθηκαν αμέτρητα σπίτια. Ο αριθμός των καμένων σπιτιών δεν είναι τόσο μεγάλος σε σχέση με την έκταση της πυρκαγιάς”. Πηγή:
Protagon.gr
Για να επισημάνουμε τα [όχι πάντα, αν και θα έπρεπε ] αυτονόητα : εκείνοι που ο κύριος πρωθυπουργός “δυσκολεύεται να αντιληφθεί” πώς μπορούν να ασκούν οποιαδήποτε κριτική σε μια πολιτική που έχει ως υπέρτατο στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι κατ’ αρχήν όλοι εκείνοι που είδαν
την [οικονομική] επιβίωσή τους να μπαίνει σε αδιανόητη περιπέτεια.
Η
αναλγησία αυτής της κυβέρνησης είναι διαφορετικού τύπου από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ [η οποία δεν ήταν τόσο αναλγησία, όσο εφιαλτική ανικανότητα]: το “μήνυμα “ που πηγάζει από τη συνέντευξη τύπου του ΚΜ είναι : Αντί να φωνάζετε, πείτε ένα ευχαριστώ στο 112 για το ότι είστε ζωντανοί. Αυτό ήταν το ζητούμενο, τα υπόλοιπα θα τα ξαναφτιάξουμε εμείς… Μπείτε σε στάση αναμονής για τα πακέτα στήριξης, και σταματείστε να διαταράσσετε τον αυτοθαυμασμό μας.
Το pattern, το έχουμε πει ξανά, είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο της πανδημίας : όπως εκεί, έτσι κι εδώ, με αφορμή μια συμφορά που προκύπτει “εκ Θεού” ενώ στην πραγματικότητα κάποιοι έχουν προκαλέσει
*, “προστατεύουμε” ζωές καταστρέφοντάς τες. Το αντίστοιχο των χυδαίων lockdown και της μάσκας παντού, είναι εδώ οι …προληπτικές εκκενώσεις.
Άλλωστε πανδημία και πυρκαγιές συνδέονται : η
κλιματική αλλαγή είναι αιτία πίσω κι απ’ τις δυο τους.
“Θα ήθελα από εδώ και στο εξής να υιοθετούμε τον όρο κλιματική κρίση και όχι κλιματική αλλαγή. Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Όλα πρέπει να αλλάξουν, από την οικονομία έως τη λειτουργία του κράτους και την καθημερινότητα. Αποδεικνύεται ότι λάθη κάνει ο άνθρωπος και όχι η φύση. Τα δεδομένα απαιτούν τολμηρές λύσεις για τις οποίες είμαι έτοιμος”.
Από το ανωτέρω απόσπασμα συνάγεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης τοποθετεί εαυτόν σε ένα
ειδικό πεδίο …κάπου ανάμεσα στη φύση [που δεν κάνει λάθη] και στον άνθρωπο [που κάνει], εκλαμβάνοντας a priori αυτόν τον τελευταίο [εμάς] ως …μη μέρος της φύσεως.
Όσο για τις τολμηρές λύσεις για τις οποίες είναι έτοιμος …ούτε λόγος. Μαρτυρεί γι αυτό από πέρσι, η φωτογραφία του εγκολπίου του
Great Reset [Klaus Schwab] στην επιφάνεια του γραφείου του.

* Ο συνδυασμός παντελούς απουσίας αναφοράς σε εμπρησμούς, και εστιασμού στην “κλιματική αλλαγή”, ως αιτίας των πυρκαγιών, αποτελεί δείγμα της προστυχιάς και της ανειλικρίνιας του κυρίου Μητσοτάκη.


4
(Visited 63 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Εmmanouel August 13, 2021 at 1:57 pm

    Οπως και με τη θρησκεια ετσι και με τα νεα πολιτικα ηθη (και παγκοσμιως απ οτι φαινεται..) με το που γεννιομαστε θεωρουμαστε πλεον ενοχοι καποιου ειδους προπατορικου αμαρτηματος.. Ενοχοι για το κλιμα , ενοχοι για τις μασκες κ τα εμβολια , ενοχοι ως σπαταλοι για τα μνημονια , ενοχοι ως αρσενικα κλπ.. Κι οταν καποιος αισθανεται ενοχος μπορει ευκολα να δεχτει τις (χουντικου τυπου ) υποδειξεις των ειδικων , αφου νιωθει πως φταιει κι αρα του αξιζει “τιμωρια” . Ωραιο κολπακι , δεν λεω ..

    Reply
    1. Oannes August 14, 2021 at 8:35 pm

      Η παρατήρηση / παρομοίωση με το προπατορικό αμάρτημα είναι ιδαίτερα εύστοχη. Αιτούμαι αδείας να τη χρησιμοποιήσω. 😊

      Reply
  2. Timothy Price August 13, 2021 at 8:30 pm

    Whatever it takes to push the agenda. As I think I’ve mentioned, the way the powers that be and wannabes of power, use “Climate Change” is very disturbing and completely misleading. “Global Warming” or Global Cooling” are good names for changes life forms should legitimately worry about, but “Climate Change” is not. Climate is in a constant state of change, and when and if it stops changing, we will have a dead world.

    Reply
    1. Oannes August 13, 2021 at 8:36 pm

      Agreed. And the main argue has to do with the role human activity plays in this warming, which is overtly exaggerated.

      Reply

Leave a Reply