ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Πώς είναι να ζεις τη ζωή σου κάτω από το μικροσκόπιο ενός “ειδικού”; ο οποίος έχει απόλυτη εξουσία στο που θα πας και τι θα κάνεις;
Η εξουσία του είναι απείρως μεγαλύτερη από εκείνην που είχε οποιοσδήποτε
πολιτικός στην ιστορία. Όμως, κι εδώ είναι το πιο ενδιαφέρον : εκείνον, τον πολιτικό, τον περιέβαλες με καχυποψία και περιφρόνηση. Αυτόν εδώ, τον “ειδικό”, τον περιβάλλεις με απόλυτη εμπιστοσύνη, χαρίζοντάς του το ακαταδίωκτο. Πώς μπορείς να ξέρεις τις προθέσεις του; γιατί απαγορεύεται να δυσπιστείς γι’ αυτές; τι είδους εγγύηση αποτελεί ένα πτυχίο ή πανεπιστημιακή έδρα [“κατακτημένη” με τα γνωστά γλειψίματα] για την ηθική ακεραιότητα του ανθρώπου;
Πού κρύφτηκε το ρητό ότι η [απόλυτη] εξουσία διαφθείρει [απόλυτα];
Η βασική γραμμή άμυνας όσων μιλούν για συνωμοσιολογίες ψεκασμένων είναι αυτή: είναι δυνατόν
όλοι οι επιστήμονες να είναι συνεννοημένοι; η απάντηση είναι ότι δεν πρόκειται για συνεννόηση με την “τυπική” έννοια του όρου, όπως δεν πρόκειται για συνεννόηση κι όταν μιλάμε για φακελάκια ή ιατρικούς επισκέπτες. Η ομερτά βάσει της οποίας αποκλείεται ένας γιατρός να μιλήσει εναντίον άλλου, προς διαφύλαξη του κύρους του επαγγέλματος, είναι πασίγνωστη. Ο κίνδυνος που διατρέχει ο “ομιλητικός γιατρός” να βρεθεί εκτός κοινότητας, πασίγνωστος επίσης.
Διά στόματος ενός απ’ τους αντιπαθέστερους Έλληνες [με αξιώσεις οικουμενικής εμβέλειας] του κυρίου
Βασιλακοπούλου, αυτό που αποδεικνύεται από περιπτώσεις όπως η Μύκονος [91% εμβολιασμένοι και όλοι οι υπόλοιποι με PCR και Rapid test] είναι, απλούστατα ότι : 1. Ο κόσμος δεν τήρησε τα μέτρα όπως έπρεπε, μάσκες, αποστάσεις κτλ. και 2. Τα τεστ δεν είναι λύση. Η μόνη αληθινή διέξοδος απ’ τον κορωνοεφιάλτη είναι …το εμβόλιο”.
“Ξέρετε κάποια χώρα που να έχει βρει άλλο τρόπο αντιμετώπισης του ιού;” δίνει τη χαριστική βολή στους [απόντες] “αρνητές” ο επιστήμων. “Όχι. Σε όλες τις χώρες ισχύει το ίδιο. Αν υπήρχε άλλος τρόπος θα τον ξέραμε.”
Το κατά πόσο μια “μεμονωμένη χώρα” μπορεί να κινηθεί σε καθεστώς
αυτονομίας, όταν μιλάμε για πρακτικές που επιβάλλονται ασυζητητί από παγκόσμια διευθυντήρια, είναι ένα ερώτημα που, για να παρακαμφθεί, απαιτείται ξεδιαντροπιά Βασιλακοπούλειου επιπέδου.
Ο κύριος
Πέτσας συμμετέχει στη συζήτηση …σχεδόν συντετριμμένος : “είχαμε πιστέψει ότι οι ανεμβολίαστοι, με ένα απλό τεστ θα μπορούσαν και αυτοί να απολαμβάνουν ελευθερίες όπως οι διακοπές, η διασκέδαση και τα ταξίδια. Τώρα όμως προκύπτουν νέα δεδομένα, τα οποία η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί …σε συνεργασία όπως πάντα με την επιτροπή”.
Το ερώτημα “πώς είναι να ζεις τη ζωή σου κάτω από το μικροσκόπιο ενός ειδικού” ήταν μέχρι πρόσφατα αρμοδιότητα του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας.
Σήμερα τίθεται
προσωπικά στον καθένα από μας.
Τί θα απαντήσουμε;

3
(Visited 67 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. dnk July 18, 2021 at 12:42 pm

    Οι “ρομποτικές” (με την slang έννοια της “ρόμπας”) φωνές θα “αλληλοαπαντηθούν” μεταξύ τους,κατά το πιθανότερο.Ίσως,ήδη,”ακούνε φωνές”-κάτι σαν “βραχυκύκλωμα” ή “internal server error”-οπότε ό,τι και να πούμε εμείς θα χρειαστεί,μάλλον,να ακούσουν και την “γνώμη” κάποιου “ειδικού”😈…

    Reply
    1. Oannes July 18, 2021 at 1:04 pm

      Ο οποίος πάντως, μόνο εν ονόματι του δικού μας συμφέροντος δεν πρόκειται να “επέμβει”.

      Reply
  2. dnk July 18, 2021 at 1:22 pm

    Αν το δούμε “κβαντικά” μπορεί τα “συμφέροντα” του ΑΧ και του Χ να “ταυτίζονται”😸…

    Reply
    1. Oannes July 18, 2021 at 1:40 pm

      Είθε!

      Reply

Leave a Reply