ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΟΡΟΪΔΑ

Ένας από τους αντιπαθέστερους “επώνυμους”, host της χειρότερης ίσως “μουσικής” εκπομπής που έχει περάσει απ’ την ελληνική τηλεόραση – κι αυτό είναι κατόρθωμα.
Οι απόψεις του δεν απέχουν ιδιαίτερα απ’ του μέσου ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ψηφοφόρου. Ούτε απ’ το όραμα του κυρίου Κασσελάκη για μια ιστορική,
τρίτη συγκυβέρνηση.

5
(Visited 152 times, 1 visits today)

17 Comments

  1. stcigar December 18, 2023 at 9:44 pm

    Εκ των υστέρων φαίνεται ότι έκανα λάθος που πίστεψα ότι μια ψήφος “όπου νάναι” θα μπορούσε να μεταβάλει στο παραμικρό την πορεία των πραγμάτων. Προφανώς δεν υπάρχει εναλλακτική. Τελευταία μάλιστα προσπαθώ να βγάλω τον εαυτό μου λάθος σε όλα προετοιμαζόμενος για το μέλλον. Γιατί το λάθος κυριαρχεί.

    Reply
    1. Oannes December 18, 2023 at 10:19 pm

      Στο λάθος όμως, αντίθετα με το σωστό, υπάρχει ποικιλία. Και σε σχέση με το κυρίαρχο λάθος, το δικό μας θα είναι πάντα το λάθος λάθος.

      Reply
  2. stcigar December 18, 2023 at 10:33 pm

    🦧🙃👍

    Reply
  3. stcigar December 19, 2023 at 8:16 am

    Και καλά ο Σπύρος. Πες ότι το κάνει για τα λεφτά. Το ίδιο αισθάνονται όμως και αυτοί που ξαφρίζονται παντοιοτρόπως. Προφανώς κάτι βλέπουν στο Μητσοτάκη που εμένα μου διαφεύγει. Πιθανότατα τον ευγνωμονούν που δεν έχουν πεθάνει ακόμα.

    Reply
    1. Oannes December 19, 2023 at 8:42 am

      Η εξήγηση όπως έχουμε πει ξανά, πρέπει να αναζητηθεί στο χώρο της μεταφυσικής. Έχω γνωστό μου άτομο, το οποίο εγκατέλειψε “στρωμένη καριέρα” πολιτικού [με το ΠΑΣΟΚ, παρακαλώ], όταν, εκεί στα middle-late ’80s, αντελήφθη ότι ο Ανδρέας Π. αυτοπροσώπως μετήρχετο απόκρυφες πρακτικές/μεθόδους επηρεασμού του κοινού. Μας τα περιέγραφε με το νι και με το σίγμα, πριν στραφεί ο ίδιος στο άθλημα και διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία “αποκρυφιστή” – μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν τον έβλαψε, ιδίως από …οικονομικής απόψεως.
      Το πόσοι, και πόσο “ισχυροί” και “επώνυμοι” ασχολούνται με το θέμα είναι δύσκολο να το φανταστεί ο αμύητος της υποθέσεως.
      Σε μένα τον ίδιο έχει γίνει πρόταση στο παρελθόν [middle – late ’90s] προσχωρήσεως …κάπου εν πάσει περιπτώσει, όπου θα μπορούσε “κάποιος σαν εμένα” να είναι χρήσιμος. Έδωσα φυσικά τον πούλο, απλώς ώρες – ώρες αναρωτιέμαι μισοαστεία μισοσοβαρά μήπως αυτό ήταν το λάθος της ζωής μου. ⚡️⚡️⚡️

      Reply
      1. stcigar December 19, 2023 at 8:55 am

        Από αρχαιοτάτων η εξουσία χρησιμοποιούσε μάντεις, μάγους κλπ για να κάνει τη δουλειά της. Όχι ότι πάντα φέρνουν αποτέλεσμα, χωρίς αυτά όμως μένεις πίσω από τους άλλους που τα χρησιμοποιούν. Κάτι σαν τα χημικά στον επαγγελματικό αθλητισμό. Επιπλέον η χρήση τους δεν γίνεται με το αζημίωτο. Αλλά εδώ τη ζημιά την πληρώνουμε κατά τα φαινόμενα εμείς.

        Reply
        1. Oannes December 19, 2023 at 9:27 am

          …Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τους Μητσοτάκη και σία, και όχι μόνο μ’ αυτούς αλλά και με τους ανά τον κόσμο “συναδέλφους” τους.
          Μια άλλη θεωρία που μπορεί να λάβει κάποιος …μισο-σοβαρά υπόψη [έχει ευδοκιμήσει σε διάφορα b-movies] είναι η θεωρία μιας παγκόσμιας εξουσίας ελεγχομένης “έξωθεν”. Το λέω γιατί η σκέψη που μου έρχεται επί μονίμου βάσεως βλέποντας το συνοθύλευμα των πολιτικών, των “καλλιτεχνών”, των celebrities κτλ. είναι ότι “αυτοί δεν μπορεί να είναι άνθρωποι”.
          Και γιατί να μην ισχύει όντως τελικά αυτό, αν όχι για τους ίδιους, τουλάχιστον γι’ αυτούς που τους χειρίζονται. Γιατί τα UFOs υπάρχουν, δεν μπορεί όλο αυτό να είναι μια πλανητικών διαστάσεων παράκρουση. Μια λογική εξήγηση επομένως του γιατί δεν κάνουν ποτέ μια “επίσημη” εμφάνιση, είναι ότι …την έχουν κάνει, μακρυά από αδιάκριτα βλέμματα.

          Reply
          1. stcigar December 19, 2023 at 10:01 am

            Η άποψή μου για όλες τις ανάλογες θεωρίες είναι ότι χωλαίνουν στις λεπτομέρειες, η κεντρική τους ιδέα όμως είναι σωστή. Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα πάντως μου φαίνεται ότι ο Κλαρκ είχε γενικά δίκιο στο 2001. Η ανθρώπινη εξέλιξη δεν υπήρξε συνεχής, αλλά πραγματοποιήθηκε με άλματα σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο ή σε διαφορετικούς τόπους ταυτόχρονα. Το πιθανότερο είναι ότι κάποιος ή κάτι επενέβη στην πορεία των πραγμάτων. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ διαφορετική εξήγηση για το “ελληνικό θαύμα” που ξεπήδησε από το τίποτα των “σκοτεινών αιώνων” ή για το αντίστοιχο γερμανικό ή εβραϊκό θαύμα της νεότερης εποχής. Κάτι παίζεται πίσω από την πλάτη μας, αλλά δεν μπορούμε να το δούμε καθαρά. Ή μπορεί να το βλέπουμε όλη την ώρα χωρίς να καταλαβαίνουμε την πραγματική σημασία του, σαν το σκύλο που βλέπει το αφεντικό του να κάνει διάφορες κατεξοχήν ανθρώπινες ενέργειες και τις ερμηνεύει με το δικό περιορισμένο σκυλίσιο τρόπο.

            Reply
            1. Oannes December 19, 2023 at 10:37 am

              Πλάκα θα είχε οι ίδιοι που “πυροδότησαν” την εξέλιξη μας * να είναι οι ίδιοι που μας μετατρέπουν σήμερα μεθοδικά σε πλανγκτόν. Μπορεί ως είδος να είμαστε πλέον έτοιμοι προς βρώσιν.

              * ο Zaxaryia Sitçin το θέτει με “γλαφυρές” λεπτομέρειες στα βιβλία του, εμπλέκοντας φυσικά τη φοβερή παράμετρο του εκτελούντος σούπερ ελλειπτική τροχιά “πλανήτη Νιμπίρου”… Ο χρόνος της υποτιθέμενης επιστροφής / περάσματος του οποίου απ’ τα μέρη μας ήρθε και παρήλθε άνευ αποτελέσματος.

              Reply
              1. stcigar December 19, 2023 at 11:02 am

                Προσωπικά κλίνω προς τον ετεροκαθορισμό των ανθρωπίνων πραγμάτων. Anyway θα πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος που τέτοιες αλήθειες έχουν κρυφτεί επιμελώς από μας. Οι παλιοί καταλάβαιναν καλύτερα και προσπάθησαν με τους μύθους τους να μας προειδοποιήσουν. Αλλά εμείς πέρα βρέχει.

                Reply
                1. Oannes December 19, 2023 at 12:08 pm

                  Ως προς τον ετεροκαθορισμό : οι βάσεις για τη μεταγενέστερη διάδοση των περί εξωγήινων θεωριών, τίθενται στα τέλη του 19ου αι., περίοδο μιας πρώτης εισβολής στο mainstream διάλογο της αθεΐας ως στάσης ζωής. Την ίδια περίοδο μέσω του Πολέμου των Κόσμων [Wells, 1898] αρχίζει ο ντόρος με τους Aliens, εχθρικούς κατ’ αρχήν [το εκφοβιστικό pattern “Εξωγήινος” αξιοποιείται για τη δημιουργία του pattern “Γήινος” – ο Wells ήταν ο ultimate Globalist pioneer] όλο και πιο …σοφούς και νουθετικούς στη συνέχεια.
                  Προσφατα παρακολουθούσα μια συνέντευξη του Richard Dawkins, ο οποίος αφενός έχει χάσει αρκετό από το arrogance που τον χαρακτήριζε, κάνοντάς μου τον ιδιαίτερα αντιπαθή, αφετέρου επιδεικνύει δόσεις “επιστημονικής ακεραιότητας”, πετώντας πχ. στα σκουπίδια τις woke δοξασίες περί “x” αριθμού φύλων, και καταφερόμενος [από το μετερίζι του αθέου πάντα] εναντίον των Μουσουλμάνων και του ρόλου τους στις δυτικές κοινωνίες.
                  Αλλά ο λόγος που τον αναφέρω είναι ο εξής : στο τέλος της συνέντευξης, ερωτώμενος αν μπορούσε να δει μια ευχή του να πραγματοποιείται ποια θα ήταν, απάντησε “η επικοινωνία με μια εξωγήινη φυλή”. Σε επίρρωση αυτού που πάντα πίστευα, ότι η μανία με τους Aliens δεν είναι παρά υποκατάστατο της χαμένης πίστης. Σε ένα βαθμό τουλάχιστον.

                  Reply
                  1. stcigar December 19, 2023 at 12:21 pm

                    Και τους θεούς εξάλλου μπορείς να τους πεις κι εξωγήινους. Από ένα σημείο και μετά είναι ζήτημα ορισμού.

                    Reply
                    1. Oannes December 19, 2023 at 12:33 pm

                      Βεβαίως. Kαι τον καημένο τον Doniken πολλοί και διάφοροι τον έχουν δυσφημίσει, μεταξύ των οποίων ο Arthur Clarke, του οποίου ωστόσο το 2001 βγήκε την ίδια χρονιά με το πρώτο [Chariots of the Gods – Αναμνήσεις από το Μέλλον] του “μη δικαιουμένου δια να ομιλεί” [ως] Ελβετού ξενοδόχου.

              2. stcigar December 19, 2023 at 11:37 am

                Παρεμπιπτόντως είχα παίξει κι ένα παιχνίδι (το Prey του 2006) με την υπόθεση που αναφέρεις – της ανθρωπότητας δηλαδή ως καλλιέργειας λαχανικών. Μάλιστα συμμετείχε και ο διαβόητος για το εξωφρενικό περιεχόμενο των εκπομπών του ραδιοφωνικός παραγωγός Art Bell στο ρόλο.. του εαυτού του.

                Reply
        2. Oannes December 19, 2023 at 10:40 am

          …Δια να εξηγούμεθα, όταν έλεγα ότι ο Παπανδρέου χειριζόταν απόκρυφες πρακτικές κλπ. δεν εννοούσα τους …αστρολόγους και τις χαρτορίχτρες της Λιάνη με τις οποίες είχε γίνει ντόρος την περίοδο του Χέρφιλντ. Εννοούσα ότι [σύμφωνα με τον γνωστό μου πάντα] ήταν “μαύρος μάγος” ο ίδιος.

          Reply
          1. stcigar December 19, 2023 at 11:05 am

            Αυτό κατάλαβα κι εγώ από τα λεγόμενά σου και δεν παραξενεύομαι ιδιαίτερα.. όπως θα έκανα πχ αν μου έλεγες για το Σημίτη!

            Reply
            1. Oannes December 19, 2023 at 11:48 am

              Ε ΛΟΙΠΟΝ…και ο Σημίτης τα ίδια έκανε! [πλάκα κάνω, αν και προσωπικά δεν θα με παραξένευε, οι “χαμηλών τόνων” είναι οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι imho]

              Reply

Leave a Reply