ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Το ότι από καταβολής εισβολής στην Ουκρανία, ο “Σουλτάνος” προσομοιώνει τη συμπεριφορά του “Τσάρου” είναι φανερό σε όποιον παρατηρεί τα τεκταινόμενα : ο ΡΤΕ μιλά για καταπατήσεις συνθηκών εκ μέρους “μας” [πάντα το έκανε, αλλά ποτέ με τέτοια έμφαση], για εξοπλισμούς νησιών που γίνονται στο πλαίσιο επιθετικών σχεδιασμών “μας” [το βασικό επιχείρημα του Π για την εισβολή στην Ουκρανία] παρουσιάζεται ως θύμα της υπόθεσης, ενώ είναι εξ αρχής ο θύτης [ως προς αυτό, το “μοντέλο Πούτιν” έχει τα δίκια του, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση] κοκ.
Αυτό που φαίνεται εύλογο μετά απ’ όλα αυτά είναι ότι :
η ανάγκη του ΡΤΕ για μια θεαματική [τύπου Ουκρανίας] κίνηση, η οποία δεν μπορεί να είναι …η κατάληψη ενός ελληνικού νησιού, μπορεί να “ικανοποιηθεί” μέσω στροφής στα κατεχόμενα / προσάρτησής τους στο όνομα της μητέρας πατρίδας. Αν κάποιοι στα ελληνικά μίντια παρουσιάζουν τις φήμες για προσάρτηση σαν “περίεργες” και “καινοφανείς”, μόνο τέτοιες δεν είναι : Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι έχουν μιλήσει από παλιά για μια τέτοια ανάγκη.
Θα έπρεπε, υποθέτει κάποιος, να προηγηθεί ένα δημοψήφισμα, στο πρότυπο πάντα των κινήσεων του “Τσάρου” . Ίσως εδώ ο “Σουλτάνος” να αφεθεί να αυτοσχεδιάσει. Ίσως πάλι, η “μεγάλη κίνηση” που προαναγγέλλεται για την επέτειο της Εισβολής στην Κύπρο να αφορά ακριβώς στην
εξαγγελία ενός δημοψηφίσματος.
Εντωμεταξύ, η ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος Σπανίων Γαιών
* [δεύτερου μεγαλύτερου, υποτίθεται, στον κόσμο] στην Κεντρική Ανατολία έρχεται να λειτουργήσει ως υπερ-πολλαπλασιαστής ισχύος των Τούρκων. Αυτό σε λεκτικό επίπεδο τουλάχιστον, αν δώσουμε βάση στις διθυραμβικές εξαγγελίες του καθεστώτος. Γιατί πέραν της απουσίας προς το παρόν εξακριβώσιμων λεπτομερειών, το ίδιο το timing της ανακάλυψης του «από μηχανής Θεού» κοιτάσματος είναι ελαφρώς περίεργο.

* Σε τεράστια ζήτηση λόγω χρησιμότητας σε ποικίλες εφαρμογές, με κυρίαρχο το ρόλο τους στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για μια ακόμα φορά ο Αλλάχ δουλεύει για τον κύριο Ερντογάν. Με εργαλείο, εδώ, την κολοσσιαία απάτη του ανθρωποκεντρικού Climate Change.

4
(Visited 89 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar July 10, 2022 at 5:48 pm

    Πρέπει πάντως να παρατηρήσουμε ότι όλες οι χώρες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε άνοδο (Κίνα, Ρωσία, Τουρκία) είναι στην πραγματικότητα “ενός ανδρός αρχή” και όχι ‘πραγματικές” δημοκρατίες. Μήπως η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι πλέον απαρχαιωμένη? Θα μπορούσαν άραγε να εμφανιστούν παρόμοιες πολιτικές φυσιογνωμίες και στη Δύση? Ο Τραμπ απέτυχε λόγω προσωπικής αδυναμίας ή επειδή το σύστημα έχει αλωθεί από δυνάμεις που δεν ανέχονται σε θέσεις εξουσίας παρά μόνο μαριονέτες? Και μήπως τελικά οι δυτικές δημοκρατίες ενσωματώνουν σταδιακά τα ελαττώματα των “ανατολικών σατραπειών” χωρίς κανένα όμως από τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα?

    Reply
    1. Oannes July 10, 2022 at 6:14 pm

      Κατά σειράν, κατά την άποψή μου πάντα :
      1. Σίγουρα είναι απαρχαιωμένη, με κύριο λόγο την ανεξέλεγκτη υπερμαζικοποίηση.
      2. Δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν. Ο λόγος είναι το δεύτερο σκέλος της επόμενης ερώτησης χωρίς το ερωτηματικό.
      3. βλ. 2
      4. 100% μετ’ ευφήμου μνείας για τη διατύπωση!

      .

      Reply
      1. stcigar July 11, 2022 at 10:16 am

        Thanks a lot man! Whatever the reαsons πάντως τελευταία αισθάνομαι τις αντοχές μου να μειώνονται. Mε αφορμή τη χτεσινή ανήκεστον βλάβη του κινητού μου σκέφτομαι να την κάνω προς το παρόν από κάθε ιντερνετική δραστηριότητα (εκτός από τις απαραίτητες γραφειοκρατικές και μια στοιχειώδη ενημέρωση από το δικό σου πρωτίστως blog) με την προοπτική ενός γενικότερου social distancing στο μέτρο του δυνατού. Ευσεβείς πόθοι βέβαια, but I’ll give it a try. I’ll be around!

        Reply
        1. Oannes July 11, 2022 at 10:37 am

          Take care!

          Reply
          1. stcigar July 12, 2022 at 5:59 am

            You too man! Δεν ξέρω εντωμεταξύ πώς θυμήθηκα μέρες που είναι και κείνη την “υπόθεση Καραμανλή”. Τότε μιλούσαν για φήμες και συνωμοσιολογίες, τώρα ξαφνικά όλα έρχονται και δένουν:
            https://www.newsbreak.gr/politiki/265678/apokalypsi-poioi-pigan-na-rixoyn-ton-karamanli/

            Reply
            1. Oannes July 12, 2022 at 7:41 am

              Έχοντας οδηγηθεί στην υποστήριξη της ΝΔ …μέσω Λαμίας, από εποχές φαύλου ’89, ήμουν ψιλο-φαν του ΚΚ, και είχα αντιληφθεί τι ακριβώς παιζόταν : εν μια νυκτί μετά από συγκεκριμένες δηλώσεις – κινήσεις είχαν ξεσηκωθεί ενορχηστρωμένα εναντίον του τα μέχρι τότε [επίσης ενορχηστρωμένα] υπέρ του μαφιομίντια. Ακόμα και το κάψιμο της Αθήνας το 2008 απ’ αφορμής Γρηγορόπουλου σ’ αυτό κόνσεπτ υπαγόταν. Υποννοώντας αυτό είχα επισημάνει με κείμενο στον ΗΧΟ ότι η Bienale Αθηνών του 2007, διανθισμένη με τα γνωστά ιδεολογικά ξεράσματα περί στερεοτύπων, και με την ευγενική χορηγεία της Deutsche Bank! είχε τον τίτλο DESTROY ATHENS! Εννοείται ότι η τακτική των “ολετήρων” να αποκαλούν τα πάντα συνωμοσιολογίες δεν ξεκίνησε με την “πανδημία”.
              Σήμερα ακόμα, σκηληροπυρηνικοί νεοδημοκράτες εξακολουθούν να μισούν τον Καραμανλή ως …κρυφοσυριζαίο, ανάμεσά τους “εγνωσμένα ευφυή” άτομα του δικού μου κύκλου.
              Thanks για το link, έχω διαβάσει ήδη ένα βιβλίο του Κοττάκη για τον ΚΚ προ δεκαετίας [‘Καραμνλής Off The Record’] θα σπάσω ίσως το επιβεβλημένο εμπάργκο στις βιβλιοαγορές μ’ αυτό εδώ!

              Reply

Leave a Reply