ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ …CLIMATE CHANGE

Όσοι “αφουγκραζόμαστε” τα μηνύματα της εξουσίας, έχουμε μάθει χρόνια τώρα να τα αποκωδικοποιούμε / μεταφράζουμε.
Σε ό,τι αφορά τις [μη επιδεκτικές κόσμιας κριτικής] δηλώσεις του κυρίου
Μητσοτάκη απ’ τις Βρυξέλλες, έχουμε και λέμε :
1. Οφείλουμε πριν απ’ όλα να υπακούμε στις
“οδηγίες” [όχι “εντολές”] της πολιτικής προστασίας.
2. Πρώτο μέλημα, η ανθρώπινη ζωή : το “απόλυτο” επιχείρημα για την
εγκατάλειψη στην τύχη τους όσο το δυνατόν μεγαλύτερων εκτάσεων. Οι κάτοικοι που επιμένουν να παραμένουν στα σπίτια τους μήπως τα σώσουν, δείχνουν ότι δεν εκτιμούν το αγαθό της ζωής τους …όπως το εκτιμούμε εμείς. Ως εκ τούτου, επιφυλασσόμεθα παντός δικαιώματος εναντίον τους. *
3. Μετά την ανθρώπινη ζωή ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Είναι λοιπόν σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες [αίφνης]
“διατάσσονται” από την πολιτική προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

4. Οι ζημιές των συμπολιτών μας θα αποζημιώνονται το συντομότερο. Το πράγμα θυμίζει επικίνδυνα την “πιλοτική” επιχείρηση εξαγοράς καλλιεργήσιμων γαιών απ’ την ολλανδική κυβέρνηση : ακύρωση δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα, μετατροπή της γης [καμένης ή εξαγορασμένης] σε χώρο υποδοχής “αιολικών” εξαμβλωμάτων.
Σημειωτέον ότι για την κάλυψη των ενεργειακών αποθεμάτων των ΗΠΑ από αιολικά απαιτείται έκταση διπλάσια εκείνης της Καλιφόρνια, δηλ. γύρω στο
ένα ενδέκατο της χώρας. Αναλογικά για τη δική μας χώρα, μιλάμε για 3 φορές plus την έκταση του νομού Αττικής, που πρέπει να γεμίσει με ανεμογεννήτριες.
4. Θα ακολουθήσουν και άλλες καταστροφές για τις οποίες φταίει, guess who : η κλιματική αλλαγή, που “βιώνουμε” με όλο και μεγαλύτερη ένταση.
Εν ολίγοις, ο σχέδιο της “πολιτκής ελίτ” είναι
ιδιοφυώς απλό : αφήνουμε να καίγονται τεράστιες εκτάσεις γης / κατηγορούμε την κλιματική αλλαγή για την ολιγωρία μας / την “πολεμάμε” γεμίζοντας τα καμένα με αεροτουρμπίνες.

ΥΓ. Περί θεμελιώδους σχέσεως του climate change με ποικίλες παραμέτρους του “επίσημου αφηγήματος”, όπως πχ. τον αποπληθυσμό, βλ. φωτό κάτω.

* Η φιλοσοφία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα μέτρα για την πανδημία και τα εμβόλια.

6
(Visited 103 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar July 20, 2023 at 11:11 am

    Να πω την αμαρτία μου, δυσκολεύομαι να αισθανθώ απέχθεια για το Μητσοτάκη μετά τις τελευταίες εκλογές. Μη σου πω κιόλας ότι έχω αρχίσει να τον ψιλοσυμπαθώ. Καλώς κάνει ό,τι κι αν κάνει. Γιαυτό δεν τον ψήφισαν?

    Reply
    1. Oannes July 20, 2023 at 11:52 am

      Εγώ πάλι τον έβλεπα προηγουμένως στο βίντεο και δεν ήξερα τι να κάνω. Βιώνω πρωτόγνωρη εμπειρία αηδίας και ανήμπορης λύσσας, για άνθρωπο άγνωστό μου τουλάχιστον.
      Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να σκέφτομαι τι θα είχε γίνει αν είχαμε τους άλλους μαλάκες : μια απ’ τα ίδια, με περισσότερη ατσουμπαλοσύνη & λιγότερο κυνισμό από αυτών εδώ. Ίσως δηλ. ακόμα χειρότερα, σε βαθμό που θα υποσκέλιζε ακόμα και την αποθράσυνση [ως αποτέλεσμα επανεκλογής] του κυρίου Μητσοτάκη.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ, ως πολιτική οντότητα – απόδειξη η κατάσταση που διαμορφώθηκε απ’ τις πρώτες μέρες της μετα-Τσίπρα εποχής [βλ. υποψήφιους διάδοχους, πέραν του “φαβορί” Αχτσιόγλου]. Ο οποίος Τσίπρας κινείται προς δημιουργία …νέου κόμματος.

      Reply
      1. stcigar July 20, 2023 at 12:12 pm

        Δεν πειράζει. Ας ψήφιζαν κάποιον από τους μικρούς. Ή ας μην ψήφιζαν τίποτε. Αλλά όχι, έτρεξαν και το έριξαν δαγκωτό. Εξάλλου δεν έχει σημασία ποιος βγαίνει στις εκλογές. Τα ίδια κάνουν όλοι στο τέλος. Ένα μήνυμα είναι οι εκλογές. Και το μήνυμα που έστειλαν οι δικοί μας είναι “γαμήστε μας”.

        Reply
        1. Oannes July 20, 2023 at 12:39 pm

          Έχεις δίκιο. Το τι αποτέλεσμα θα είχε μια άλλη ψήφος καθίσταται άνευ σημασίας μπροστά στο όντως ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ μήνυμα που στέλνει αυτή εδώ. Συνοδευόμενο μάλιστα από την επιτυχία της επικοινωνιακής ιδιοφυίας [you’re right about that also] του ΚΜ, ο θρίαμβος να πλασσάρεται [και] σε ευρωπαϊκό επίπεδο σαν νίκη της …εθνικιστικής δεξιάς.

          Reply
  2. EMMANOUEL July 20, 2023 at 1:48 pm

    The shape of things to come ! Τρομερο αν ισχυει .. Το τι ακριβως “προβαρει” ο Τρυντω πρεπει να ειναι στις μεσα σελιδες και δεν ξερω ..

    https://www.protoselidaefimeridon.gr/politikes/estia/

    Reply
    1. Oannes July 20, 2023 at 2:05 pm

      Γιατί εκπλήσσεσαι απορώ. Με το νι και με το σίγμα έχουμε πει περί CBDC [central bank digital currencies] που “έρχεται” οσονούπω, αεροπλανικώ τω τρόπω. Ο Τριντό, ο χειρότερος άνθρωπος στον πλανήτη, πρωτοπορεί και σ’ αυτό, πριν την επίσημη εφαρμογή του. Η οποία θα αφορά σε κατάργηση του χρήματος και μετατροπή της αγοραστικής σου δύναμης σε ένα αριθμό που θα ελέγχει η μπουρδελοτράπεζα [ένας από τους λόγους που στρέφονται εναντίον της γεωργίας είναι το χτύπημα της έννοιας της αυτάρκειας : ούτε ένα χωραφάκι για να καλλιεργούμε καρότα δεν θα έχουμε]. Δεν θυμάσαι πώς τερματίσθηκε το Freedom Convoy των Καναδών νταλικέρηδων; δια του μπλοκαρίσματος των λογαριασμών των ιδίων ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΑΝ από την κυβέρνηση Τριντό.
      Σκόπευα να γράψω για τον Φάρατζ, για τον τενίστα δεν είχα μάθει. Thanks!

      Reply

Leave a Reply