ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΦΤΩΧΟΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ

Η ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί υποδειγμα αναβάθμισης του ξύλινου πολιτικού λόγου σε τελετουργικό εκφοβισμού, με στάνταρ μενού, αριθμούς επαναλήψεων λέξεων και φράσεων. Ζητούμενο όχι η εμπέδωση κάποιου μηνύματος, αλλά η διαιώνιση εκτάκτων συνθηκών στο πλαίσιο των οποίων ο “λαός” τείνει να συσπειρώνεται περί την εξουσία.
Το σκεπτικό [η συμφορά ως …ευκαιρία επιτάχυνσης διαδικασιών ήδη δρομολογημένων] είναι παρμένο αυτούσιο από εκείνο του
The Great Reset του μέντορα του κυρίου Μητσοτάκη Klaus Schwab – τον ρόλο της συμφοράς ως ευκαιρίας έπαιζε εκεί ο Covid.* Νιώθει κανείς την απάτη στον άκαμπτο, θεατρινίστικο τρόπο με τον οποίο συνοφρυώνεται ο ΚΜ περνώντας στις καταστροφές [2:00], και φυσικά στο απύθμενο θράσος με το οποίο παραλείπει να αναφερθεί σε εξακριβωμένους εμπρησμούς και ολιγωρίες. Αλλά και στο κουτοπόνηρο βλέμμα με το οποίο ατενίζει τους συνεργάτες του [3:00] ρίχνοντας το μαγικό σύνθημα : “θα το ξαναχτίσουμε καλύτερα”, aka …”build back better”.
Ακούγοντας τις γελοιότητες περί “επέλασης της κλιματικής αλλαγής” και “πολέμου που εκτυλίσσεται εν καιρώ ειρήνης” θυμάσαι ότι πρόκειται για τον ίδιο αδαή που μιλούσε για
ψεκασμένους και …πανδημίες των ανεμβολίαστων, αινούμενος από “διανοούμενους” [Ράμφος, Τατσόπουλος, Αρ. Δοξιάδης…] και κωλο-πετσωμένους “δημοσιογράφους”.
Η παράθεση γελοίων δήθεν στοιχείων [περί “8 δισ. τόνων νερού”, περί “Δουνάβεως” και πρασίνων αλόγων, λες και είναι σε θέση ο ακροατής να τα αξιολογήσει] δεν αποσκοπεί παρά στον εντυπωσιασμό, προωθώντας την κεντρική ιδέα : κανένα λάθος δεν υπήρξε από την κυβέρνηση – μοναδική υπαίτια για όλα τα παραπάνω ήταν η “κλιματική κρίση”.
Τα περί ασφάλισης “όλων των κατοικιών” δεν χρειάζονται υποθέτω σχολιασμό.
Συγκίνηση και μόνο για το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους μικροϊδιοκτήτες, τίποτα άλλο…
Τον κύριο Μητσοτάκη άντεξα να τον ακούσω μέχρι το κλείσιμο της εισαγωγής με την προσωπική του επισήμανση [μέχρι το 20:00] …τρέχοντας το βίντεο σε playback speed 2.0 . Όποιος αντέχει περισσότερο, έχει το θαυμασμό μου.
Να επισημάνω επιπροσθέτως ότι ο εν λόγω έχει ακουστεί [και αυτός!] ομιλών περί γεωργίας που αποτελεί
επιβαρυντικό παράγοντα για την κλιματική αλλαγή, και περί ”διατροφικών συνηθειών που …ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε”. Πάσα σχέση των ανωτέρω με τις πλημμύρες στο Θεσσαλικό Κάμπο, πρέπει να θεωρείται τυχαία a priori. Απόπειρα εισαγωγής οποιασδήποτε συσχέτισης ισοδυναμεί με άθλια συνωμοσιολογία, ποινικά κολάσιμη.

* Εννοείται ότι το συγκεκριμένο θεατρικό ξεκίνησε να παίζεται για τα πλανητικά ακροατήρια στις 9/11, με τη μετατροπή της καταστροφής των Δίδυμων Πύργων, guess what, σε …ευκαιρία για τη [σχεδιασμένη] αναδιαμόρφωση του χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και για τον ερχομό στο προσκήνιο των μηχανισμών παρακολούθησης – διαδικτυακών και άλλων.
Ο
Patriot Act θα υπογραφόταν ενάμιση μήνα μετά το συνταρακτικό γεγονός.
“Αυτός ο νέος νόμος που υπογράφω σήμερα, θα επιτρέψει την παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών ανάμεσα στους τρομοκράτες
[σ.σ. και όχι μόνο!], συμπεριλαμβανομένων των emails, του Διαδικτύου και των κινητών. Από σήμερα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις που δημιουργεί η ταχύτατη διάδοση των επικοινωνιακών τεχνολογιών. Ο αμερικανικός λαός πρέπει να ξέρει ότι ξοδεύουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε μαζεύοντας όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες, ακολουθώντας κάθε στοιχείο, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Αμερική ασφαλή. Αυτό συμβαίνει ήδη, τη στιγμή που μιλάμε”. [Bush ο νεότερος].

5
(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Reply