ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;

Μετά την είδηση [στα ψιλά] περί θεραπευτικής αγωγής από Έλληνες επιστήμονες για τον κορωνοϊό [βλ. χτεσινό post], ένα ερώτημα γεννιέται στο μυαλό του φυσιολογικού ανθρώπου – πολίτη :
Γιατί αντί οι πάντες στα κανάλια να ασχολούνται με αυτό, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μιλούν για δραματικές κορυφώσεις και εφιαλτικές εκατόμβες
με την έναρξη του 2022;
Γιατί το
άνθρωπάριο σε ρόλο υπουργού υγείας αγνόησε το θέμα, επιλέγοντας να μιλάει στο Σκάι για “σαρωτικούς ελέγχους” μέσα στις άγιες μέρες [γέλιο, πικρόχολο, στο ακροατήριο] απειλώντας με τη διόλου απειλητική φωνούλα του ότι “όποιο μαγαζί βάλει μέσα έστω και ένα ανεμβολίαστο θα το μετανιώσει πικρά”;
Η απάντηση βρίσκεται στo all time classic του
Μαργαρίτη Σχοινά, γνωστού και ως “πιο Ευρωπαίου Έλληνα”.

3
(Visited 82 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. EMMANOUEL December 20, 2021 at 7:55 pm

    Ο Σχοινας , αν θυμαμαι καλα , ειχε πει οτι ” υπαρχουν 8-9 εγκεκριμενες θεραπειες απο ΕΕ τις οποιες ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ μπορει να τις χρησιμοποιησει , αλλα εχομε δωσει (ως Ε.Ε ) προταιρεοτητα στα εμβολια “. Καπως ετσι , που σημαινει οτι υπαρχει ευθυνη και σε καθε κρατος ξεχωριστα (αρα και στον Κουλη ) στο τι κανει .. Μπορει και να εννοουσε τις οποιες αγωγες ακολουθουνται ηδη οταν μπεις μεσα νοσοκομειο (a bit too late , δηλαδη )
    Εκτος αν το ειπε για τα ματια του κοσμου περι αλλων θεραπειων .. Go figure ..

    Reply
    1. Oannes December 20, 2021 at 8:05 pm

      Εντάξει από μια στιγμή και μετά παραγίνεται τοξικό να ασχολείσαι μ’ αυτή την κατάσταση – έβλεπα μόλις τώρα “ειδήσεις”, Ζαχαρέα εναλλάξ με Κοσιώνη. Το πράμα δεν παίζεται, και η πλάκα είναι ότι δεν μπορείς και να μην ασχολείσαι, γιατί μπορεί κάτι να συμβεί και να μην το πάρεις χαμπάρι και μετά να τρέχεις και να μην προλαβαίνεις.
      Πχ. πέφτουν τα χρηματιστήρια, και η αίσθηση που έχω [όχι μόνο εγώ] είναι ότι με τη φόρα που έχουν πάρει οι μπουρδελιάρηδες με την “μετάλλαξη Όμικρον”, καλό θα είναι κανείς να προστατεύσει αν έχει τίποτα πενταροδεκάρες στην Τράπεζα.

      Reply
  2. EMMANOUEL December 21, 2021 at 10:36 am

    Α καλα , αυτο με τις πενταροδεκαρες το εχω σκεφτει κι εγω , αν και ματαιος κοπος , κι απ την τραπεζα να τα βγαλεις θα τα φαει , ετσι οπως παει το πραγμα , ο πληθωρισμος.. Αυξανονται οι τιμες των παντων που σημαινει το χρημα χανει την αξια του. Μονο αν τα μετατρεψει κανεις σε κατι αλλο (βλεπε και το ποστ με την Ιρλανδεζα ) μπορει κατι να σωσει . Σιγα μην κατσω ν ασχοληθω ..
    Μια γενικοτερη σκεψη ειναι οτι απ την στιγμη που παραμενουμε οικειοθελως μεσα στο “συστημα” (που εχει κανονες που αλλοι καθοριζουν ,σχεδον σημαδεμενη τραπουλα ) ως παιχτες χαμηλης υποσταθμης (πχ μικρομεσαιοι ).. ειτε κανεις το αλφα , ειτε το Βητα , τις φαπες δεν τις γλυτωνεις ! Μονο αν αποσυρθεις απ το παιγνιο ( πχ, παιρνεις τα βουνα ) ισως την βγαλεις καπως καθαρη. Η εναλλακτικη ειναι η .. επανασταση .. Νταξει ..
    Το παρηγορο ειναι οτι υπαρχουν κι ασταθμητοι παραγοντες που ακομα κι αυτοι οι μεγαλοσχημοι που κατασκευαζουν η’ αποσυρουν κατα το δοκουν διαφορων τυπων ‘κρισεις” με παραπλευρες απωλειες εμας , δεν μπορουν να προβλεψουν , οποτε δεν ειναι προδικασμενο το αποτελεσμα .. Κοντολογης αν εχομε καποιον με το μερος μας ειναι το Χαος ..
    Τελος παντων , πολυ μεγαλη κουβεντα και δεν εχω επουδενι το στοχαστικο υποβαθρο να την εμβαθυνω , ετσι οπως μου ρχονται τα λεω . Ανελαβε εσυ , χα χα ..

    Reply
    1. Oannes December 21, 2021 at 10:48 am

      Νομίζω ότι κανείς δεν έχει το στοχαστικό υπόβαθρο να δώσει λύση σ’ αυτό το πράμα που φαίνεται, και πιθανότατα είναι, στεγανά δομημένο με πάσαν λεπτομέρεια. Ακόμα και αν γίνει κάποια κίνηση με το που θα αισθανεί πολύς κόσμος με την πλάτη στον τοίχο, θα υπάρξει εκτόνωση με κάποιες ψιλοϋπαναχωρήσεις, και μετά πάλι φτου κι απ’ την αρχη, μέχρι τελικής αποκτηνώσεως του συνόλου, όπερ το ζητούμενο.
      Μια από τις πρώτες σκέψεις που μου είχε έρθει όταν ξεκίνησε αυτό [οι πρώτες σκέψεις είναι συχνά οι πιο καίριες] είναι η εξής : πόσο τυχαίο είναι το ότι “όλο αυτό” γίνεται την ΠΡΩΤΗ περίοδο στα χρονικά που ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει; Την πρώτη που με τα γνωστά και μη εξαιρετέα μέσα “νέας τεχνολογίας” γίνεται δυνατή η απόλυτη παρακολούθηση / στίβαγμα του πληθυσμού με κεντρικές εντολές που φτάνουν άμεσα, ως προσωπικό μήνυμα στον αποδέκτη;

      Reply

Leave a Reply