ΠΛΕΥΡΗΣ : ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ !

Κυρίαρχο θέμα της πρωινής κουβέντας στο Σκάι, παρόντος του Υπουργού Υγείας, τι άλλο … «τα παιδιά μας», και η Μετάλλαξη Όμικρον. Το ότι η νόσηση από αυτήν είναι ελαφρότατη ουδόλως αμφισβητείται από τους συμμετέχοντες. Ως δεδομένη επίσης παρουσιάζεται η σχέση υπερπολλαπλασιασμού των τεστ και …εκτίναξης κρουσμάτων.
Αίφνης και ως δια μαγείας, σαν τίποτα απ’ τα παραπάνω να μην έχει ειπωθεί, η συζήτηση περνάει αβίαστα στο κλείσιμο των τάξεων σε περίπτωση 50+1 κρουσμάτων [πράγμα που …στηλιτεύεται από ειδικούς και αντιπολίτευση] και, βέβαια, στην
επέκταση των εμβολιασμών και τα μέτρα καταστολής για τους ανεμβολίαστους.
«Τελικά θα το εφαρμόσετε το πρόστιμο στους 60ρηδες + κύριε Πλεύρη; γιατί πολλά ακούγονται», ρωτάει το ερπετό – «δημοσιογράφος».
«Βεβαίως και θα το εφαρμόσουμε» έρχεται αδίστακτα η απάντηση της φασιστοειδούς απόφυσης. «Και μάλιστα χωρίς αναβολή».
*

Για κάθε βρόμικη «πολιτική» δουλειά, χρειάζεσαι ένα απόβρασμα. Μια απ’ τις ιδιότητες του αποβράσματος, είναι η αναλωσιμότητα. Το κόνσεπτ είναι του τύπου «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» : φορτώνεις το dirty job στο scum of the earth, κι ύστερα το ξεφορτώνεσαι. Enter υποκείμενα τύπου Πλεύρη, Γεωργιάδη – ξένα επί της ουσίας σώματα σε μια κυβέρνηση ολογραμμάτων.
Υπό αυτό το πρίσμα θα μπορούσε ίσως να εξηγηθεί η περίεργη, κάποια στιγμή, υποχώρηση της
σιδηράς κυρίας Μπακογιάννη στο παρασκήνιο, χάριν του «ακατάλληλου για την πολιτική» ** Κυριάκου. Η κυρία Μπακογιάννη, insider των ευρωπαϊκών κύκλων …είχε δει ίσως, σε ανύποπτο χρόνο, μια εικόνα του τότε μέλλοντος.
Πράγμα το οποίο συνεπάγεται ότι,
Νούμερο Ένα αναλώσιμος είναι ο «Πρωθυπουργός της χώρας».

* Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο άνθρωπος που εμβολιάζεται σήμερα, θα έχει αποκτήσει ανοσία σε 1.5 μήνα από τώρα. Με την πανδημία να τελειώνει, σύμφωνα με τους ειδικούς ξανά, Μάρτιο με Απρίλιο, η ανοσία ξεκινάει μέσα με τέλη Φλεβάρη, εν μέσω πλήρους επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον. Επομένως ο [ηλικιωμένος] πολίτης εκβιάζεται χυδαία για να κάνει μια ιατρική πράξη, προς αντιμετώπιση ενός κρυολογήματος, ο «κίνδυνος» απ’ το οποίο διαρκεί 1-2 μήνες το πολύ.

** Σύμφωνα με την ίδια τη μητέρα του

4
(Visited 66 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar January 11, 2022 at 1:22 pm

    Εντωμεταξύ όταν λένε ότι τελειώνει σε λίγο η πανδημία εννοούνε για φέτος ή μήπως για πάντα? Και τελειώνει κυριολεκτικά ή απλά θα λέμε ότι τελείωσε συνεχίζοντας αυτό που κάνουμε ήδη? Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα έπρεπε να είχε τελειώσει από πέρσι τέτοια εποχή που οι “θάνατοι από κορωνοϊό” whatever that means ήταν πρακτικά μηδέν σε σχέση με φέτος. Στη δεύτερη – που κατά τη γνώμη μου είναι και η πιθανότερη – θα έχει μάλλον την τύχη του εξωτερικού χρέους που, αφού εκπλήρωσε την αποστολή του, βγήκε απλώς από τη συζήτηση ενώ στο παρασκήνιο συνεχίζει να τρέχει κανονικά..

    Reply
    1. Oannes January 11, 2022 at 1:37 pm

      Έχω μείνει άλαλος με την παρούσα κατάσταση. Οι πάντες λένε τα πάντα ταυτοχρόνως. Η επιβεβαίωση του προστίμου ακούστηκε μια μέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για τα “νοικοκυριά” που δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση.
      Εξακολουθώ να αμφιβάλλω ότι θα ισχύσει το πρόστιμο : η πραγματική προσθεσμία είναι η περίοδος φορολογικών δηλώσεων, δίπλα στις εκλογές – πιθανώς το σχέδιο αφορά bonus προεκλογικής μεγαθυμίας. Αλλά αν τελικά ισχύσει [100 Ε το μήνα] ΓΙΑ ΠΟΣΟ εννοούν; με την πανδημία λήξασα, οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να πλερώνουν; Και αν βγει και το εμβόλιο για το κρυολόγημα θα πρέπει να πλερώνουν και γι’ αυτό;

      Reply
      1. stcigar January 11, 2022 at 2:10 pm

        Να σου πω το είχα ξεχάσει τελείως αυτό με τις εκλογές. Τώρα το “τέλος της πανδημίας” αρχίζει και βγάζει κάποιο νόημα!

        Reply
      2. stcigar January 11, 2022 at 2:42 pm

        Ασχέτως πάντως με το τι θα γίνει τελικά με το πρόστιμο, δε νομίζω πως το “τέλος της πανδημίας” μπορεί να συνεπάγεται στην παρούσα φάση απαλλαγή από τις μάσκες και τα εμβόλια. Το αντίθετο μάλλον θα γίνει – αν γίνει – αφού τα τελευταία είναι η μόνη καταυτούς εγγύηση ασφάλειας για να κηρύξουμε κακήν κακώς “το τέλος της ιστορίας”. Κάτι σαν τους αντιφρονούντες του υπαρκτού που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην έλευση του καπιταλισμού, μόνο και μόνο για να δουν τον εαυτό τους να βυθίζεται στην πιο απίστευτη φτώχεια.

        Reply

Leave a Reply