Ο GRAHAM NASH “ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ”…

Η είδηση [μεταφρασμένη με τη βοήθεια της Google]
Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Graham Nash κατήγγειλε το Σάββατο την οργάνωση του Robert F. Kennedy Jr. για τη χρήση του τραγουδιού του “Chicago” σε μια διαφήμιση για μια επερχόμενη συγκέντρωση κατά του vax στην Ουάσινγκτον, D.C. Σε μια ανάρτηση στο Instagram το Σάββατο, ο 79χρονος θρύλος καταδίκασε έντονα τη συμπερίληψη του τραγουδιού του στη διαφήμιση και αναφέρθηκε σε αντίποινα με νομικές ενέργειες “Η χρήση του τραγουδιού μου ‘Chicago’ από τον Robert F. Kennedy, JR. για το “κίνημα υπεράσπισης της υγείας των παιδιών” σε ένα βίντεο για την προώθηση της συγκέντρωσης της οργάνωσής του στην Ουάσινγκτον, D.C. δεν είναι εξουσιοδοτημένη και παίρνω μέτρα για να την αποτρέψω”. Ο Νας συνέχισε διευκρινίζοντας: “Δεν υποστηρίζω τη θέση του [Κένεντι] κατά του εμβολιασμού, καθώς το ιστορικό της αποτελεσματικότητας των εμβολίων Covid19 είναι καλά τεκμηριωμένο”.
Μακροχρόνιος υποστηρικτής διαφόρων προγραμμάτων δημόσιας υγείας, ο Kennedy ίδρυσε την Υπεράσπιση υγείας των παιδιών στα μέσα της δεκαετίας του 2010. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο περιβαλλοντικός δικηγόρος, γιος του Robert F. Kennedy υπήρξε σταθερά επικριτής του εμβολίου COVID-19. Έγινε πρωτοσέλιδο για επανειλημμένες επιθέσεις στον Δρ Anthony Fauci για “καταστροφική κακοδιαχείριση” της πανδημίας και έχει κυκλοφορήσει αναπόδεικτες και λανθασμένες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον ιό και το CDC, συμπεριλαμβανομένης της ψευδούς πρότασης ότι ο Fauci είναι επενδυτής της Moderna. Στις 23 Ιανουαρίου, η Υπεράσπιση υγείας των παιδιών έχει προγραμματιστεί να διοργανώσει μια συγκέντρωση στην πρωτεύουσα του έθνους με το σύνθημα “Αντισταθείτε στην υποχρεωτικότητα. Ποτέ ξανά lockdowns!”
Ο Νας έκλεισε την τοποθέτησή του με μια σαφή δήλωση: “Πιστεύω στην επιστήμη και τα γεγονότα και δεν υποστηρίζω τέτοια κατάφωρη περιφρόνηση ούτε αυτών, ούτε των δικαιωμάτων μου ως μουσικού”…


Πέρα από την
οφθαλμοφανή γελοιότητα της κατάστασης [ένας singer- songwriter – “ζωντανός θρύλος του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα” να υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το freedom pass και το κινέζικο point system] υπάρχει και μια άλλη : ένα τραγούδι από τη στιγμή που δημοσιοποιείται αποτελεί κτήμα του καθενός. Ουδείς μπορεί να εμποδίσει κάποιον από το να το χρησιμοποιήσει όπου και όπως θέλει, αρκεί ο εν λόγω να πληρώνει τα δέοντα για τα πνευματικά δικαιώματα.
Το νόημα επομένως μιας κίνησης όπως του GN είναι απλώς να δώσει το “παρών” στον “αγώνα τον καλό”, δηλώνοντας
πίστη και αφοσίωση στον κύριο Fauci.
Κάτι αντίστοιχο με τις εμετικές τοποθετήσεις ατόμων όπως οι Stones, Aerosmith, R.E.M., Adele, U2, που φρόντιζαν να δημοσιοποιούν την αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση δικών τους τραγουδιών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του
Trump.

Στο βίντεο, η πέτρα του σκανδάλου, το [αγαπημένο μου] “Chicago” του Graham Nash, live από το 4 Way Street.

3
(Visited 88 times, 1 visits today)

Leave a Reply