Ο ELON, Ο VLAD ΚΑΙ Η …ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Εννοείται ότι το έντυπο που φέρει σήμερα το όνομα των 4 Τροχών δεν έχει σχέση με εκείνο που θυμάμαι, και στο οποίο για ένα διάστημα έγραψα. Δεν παύεις να αισθάνεσαι ένα είδος θλίψης ανάμικτης με ντροπή… – εν πάση περιπτώσει, ιδού κάτω μια ιδέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας όπως υπηρετείται αυτή τη στιγμή από την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα των ΤΕ:

Ε.Ε. κατά Elon Musk: Το Twitter (X) αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πηγή παραπληροφόρησης
Η έκθεση 200 σελίδων είναι o απολογισμός των όσων έκαναν οι μεγάλες πλατφόρμες κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023, ώστε να προετοιμαστούν για τη συμμόρφωση με τον νέο νόμο.
Η Ε.Ε. απηύθυνε προειδοποίηση στον Elon Musk να συμμορφωθεί με τους νέους νόμους σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις και τη ρωσική προπαγάνδα, αφού διαπιστώθηκε από σχετική έρευνα της Ένωσης, ότι η πλατφόρμα X – μέχρι πρότινος γνωστή ως Twitter – έχει τη μεγαλύτερη αναλογία αναρτήσεων παραπληροφόρησης από όλα τα ευρέως διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με νέα έκθεση, σχετική με την κλίμακα των ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς να έχουν αφαιρεθεί από το TikTok και το LinkedIn, το Facebook εμφανίζεται ως ο δεύτερος χειρότερος παραβάτης.
Η έκθεση καταγράφει τις αναρτήσεις που θα θεωρούνται παράνομες σε ολόκληρη την Ε.Ε. βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο.
Δείτε τη συνέχεια στο intronews.gr



Εννοείται ότι τη συνέχεια επέλεξα να μη τη δω, το link είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.
Το νέο κεφάλαιο στο επιθετικό
αφήγημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λογική νομοτέλεια όσων αναφέραμε χτες [βλ. εδώ] περικλείεται στον παρακάτω τίτλο του BBC [screen shot] :

Σύμφωνα με αυτό, στην εκστρατεία παραπληροφόρησης του κοινού του Twitter – X, την οποία έχει αναλάβει ο Elon Musk, έχει την αμέριστη βοήθεια, ποιού άλλου; του evil impersonator, “παρανοϊκού δικτάτορα”, Vladimir Putin. Στην καλύτερη [εναλλακτική] περίπτωση, πρόκειται για ανικανότητα, βλ. …απροθυμία του EM να ελέγξει το μέσο, αφήνοντας τους Ρώσους να οργιάζουν ελεύθεροι.
Το συμπέρασμα που προκύπτει από σενάρια σαν αυτά είναι απλό : πηγή προέλευσης της όποιας κριτικής εναντίον των πολιτικών της Δύσης, δεν είμαστε εμείς οι χρήστες του X, αλλά …στρατιές παραπληροφορούντων
ρωσικών bots.
Tα mainstream media ακολουθούν απαρεγκλίτως την κεντρική γραμμή, χωρίς αιχμές και κριτικές παρατηρήσεις – πράγμα που σε άλλες εποχές θα αρκούσε για την πλήρη γελοιοποίησή τους.
Να μην ξεχνάμε ότι από την πρώτη στιγμή που ως ιδιοκτήτης του Twitter ο EM είχε κάνει την “περίφημη” δήλωση “The bird is free” o αναγουλιαστικός
Thiery Breton είχε απαντήσει με μια …ακόμα πιο περίφημη : “In Europe the bird will fly by our own rules” – χωρίς φυσικά να μπει στον κόπο να εξηγήσει, ποιος του ανέθεσε να συντάξει τους κανόνες, και πότε αυτοί έγιναν αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης.
Η επίτροπος της EU,
Vera Jourova [φωτό, κάτω] : “Η ρωσική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα πόλεμο ιδεών [sic] με σκοπό να μολύνει τον επικοινωνιακό μας χώρο με μισές αλήθειες και ψέματα, δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση ότι η δημοκρατία δεν είναι καλύτερη από τον αυταρχισμό [!]
Ως απόδειξη αυτού η κυρία J. επικαλείται “μελέτη” που η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέθεσε σε start up αφιερωμένη στην παρακολούθηση του disinformation [ = κακόβουλη, εν γνώσει του ψευδόμενου, fake ενημέρωση]. Το όνομα της start up :
Trustlab.
Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αυτής της ιστορίας : η Trustlab
συνεργάζεται με τη CIA. Τουτέστιν, ο “Ευρωπαίος φορολογούμενος” πληρώνει μελέτες με υπογραφή της αμερικανικής Central Intelligence Agency.
Σύμφωνα με το πόρισμα, η παραπληροφόρηση είναι περισσότερο “ανακαλύψιμη” στο Twitter, απ’ ότι στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να καταλήξουν σ’ αυτό οι ερευνητές της Trustlab έψαξαν σε
τρεις μόνο χώρες : Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία. Το αποτέλεσμα προέκυψε με τη διαδικασία των key words, οι οποίες οδηγούν σε “τρέχοντα ζητήματα”, συνδεδεμένα με την παραπληροφόρηση.
Ακόμα μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια : το
ποια ακριβώς είναι τα συνδεδεμένα με την παραπληροφόρηση “ζητήματα”, παραμένει αδιευκρίνιστο. Το αυτό και για τις περίφημες key words.
Συμπέρασμα : η CIA και οι φίλοι της [CIA & Friends] διεξάγουν μια μελέτη, τη μεθοδολογία της οποίας επιλέγουν να μην αποκαλύπτουν. Ζητούν απλώς από εμάς, ή μάλλον μας διατάσσουν, να τους
εμπιστευτούμε, χωρίς καμία συζήτηση – το να αμφισβητήσεις υποθέτω ότι παραπληροφορείς, αποτελεί το άκρον άωτον της παραπληροφόρησης.


3
(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply