Ο ΤΕΜΟΥΖΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Τον 12ο αιώνα μ.Χ., ο Τεμουζίν, περισσότερο γνωστός ως Τζένγκις Χαν, στο πλαίσιο της εκστρατείας που του απέφερε μια απ΄τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία του κόσμου, εφάρμοζε την εξής τακτική: εκείνοι που πρόβαλλαν αντίσταση στην προέλασή του, συμπεριλαμβανομένων φυλών ολόκληρων, σφαγιάζονταν μέχρις ενός. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια ήταν τα αληθινά αισθήματα του πολέμαρχου γι’ αυτούς, αν και δεν θα ήταν συνετό να στοιχηματίσουμε ότι βασανιζόταν από τύψεις στο υπόλοιπο της ζωής του. Το σίγουρο είναι ότι δεν τους σκότωνε [απλώς] από μίσος : επρόκειτο, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, για μια από τις πιο επιτυχημένες εκστρατείες προπαγάνδας όλων των εποχών: οι τρομερές φήμες έτρεχαν πολύ ταχύτερα απ’ τους ιππείς του Τεμουζίν, διαδιδόμενες παντού και εκμηδενίζοντας κάθε διάθεση αντίστασης. Το ότι η φήμη στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό σε πραγματικά γεγονότα, δεν αποτελεί ευκαταφρόνητη λεπτομέρεια.

Διαβάζω ξανά το κείμενο του συγγραφίσκου
Πέτρου Τατσόπουλου [βλ. post Η ΝΤΟΠΙΑ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ASTRAZENECA], ο οποίος είτε από ασυγχώρητη άγνοια είτε από κακοήθη ιδιοτέλεια, παρακάμπτει την αλήθεια ότι, οι καταφερόμενοι εναντίον των εμβολίων από καταβολής τους δεν ήταν κάποιοι “άξεστοι χωριάτες”, αλλά επιφανή μέλη της ιατρικής κοινότητας. Και το παραβάλλω με πρόσφατη δημοσίευση επιφανούς Έλληνα ιατρού ο οποίος, δίπλα στις αιτιάσεις του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς του θέματος, σπεύδει να επαναλάβει το περί “μοναδικής λύσης που είναι το εμβόλιο”. Και σκέφτομαι:
Ας υποθέσουμε ότι αυτό που μας επιτίθεται σήμερα είναι μια ανώτερη δύναμη, μη αντιμετωπίσιμη, επιπέδου
“δύναμης της φύσεως”. Ο …Τζένγκις Χαν της εποχής, ας πούμε. Τι θα συμβούλευαν οι φωνές της σύνεσης; φυσικά τη συνθηκολόγηση, όταν μόνη εναλλακτική της είναι η ανελέητη, μέχρις ενός σφαγή μας.
Θα μπορούσε η φράση “το εμβόλιο είναι η μόνη λύση” να έχει ένα
άλλο νόημα απ’ αυτό που της δίνουμε;
Θα μπορούσε το σκεπτικό πίσω από τις φωνές τίμιων επιστημόνων να είναι του τύπου
…resistance is futile; κι αυτό που εννούν στην ουσία να είναι : “η μόνη λύση είναι το εμβόλιο, γιατί …δεχόμαστε επίθεση απ’ τους αδίστακτους μαφιόζους των φαρμακευτικών”; ότι “το σχέδιο είναι τόσο προσεκτικά οργανωμένο που, έτσι απλά, η μόνη σωτηρία είναι η συμμόρφωση”; ότι “οι δισταγμοί και οι αρνήσεις σημαίνουν απλώς την καθυστέρηση ενός προαναγγελθέντος …τρυπήματος, το οποίο οι αρνητές θα κάνουν τελικά, έχοντας υποστεί τις συνέπειες μιας άσκοπης καθυστέρησης – και την μήνη του Τατσόπουλου”;
Καμία ηττοπάθεια. Το ότι πιθανώς υπάρχει ένα τέτοιο σκεπτικό δεν σημαίνει και ότι είναι
αναγκαστικά σωστό. Και, όπως λένε και ο “ειδικοί”, οφείλει να ζυγίζει κανείς τα υπέρ και τα κατά της υπόθεσης.
Το “ζύγισμα” οφείλει να είναι ενήμερο της
ιστορίας των εμβολίων, και του ρόλου τους στην καταπολέμηση [;] των ασθενειών τις οποίες φτιάχτηκαν για να καταπολεμήσουν.

5
(Visited 265 times, 1 visits today)

10 Comments

  1. stcigar April 5, 2021 at 11:42 am

    Δεν ξέρω αν το σχέδιο είχε καταστρωθεί εξ αρχής in its entirety. Το πιο πιθανό είναι ότι συγκροτήθηκε καθοδόν άπαξ και είδαν την απίστευτη ευπείθεια του κόσμου. Ενός κόσμου παρεμπιπτόντως που σε πείσμα της όποιας κούρασης κλπ ζει ακόμα στη μακάρι κοσμάρα του. Σε όσους αναφέρω πως τα ίδια θα έχουμε και του χρόνου, όλοι ανεξαιρέτως με κοιτάζουν σαν εξωγήινο, ακριβώς όπως με κοίταζαν και πέρσι που τους έλεγα για φέτος. Όπως θα με κοιτάζουν και του χρόνου, σε περίπτωση φυσικά που θα μου έχει μείνει ακόμα διάθεση να μιλάω στον τοίχο.

    Reply
    1. Oannes April 5, 2021 at 12:09 pm

      Το βέβαιο είναι ότι η πρόθεση υπάρχει εξ αρχής. Και ότι από κάποια στιγμή το σχέδιο είναι ολοκληρωμένο με πάσαν λεπτομέρεια – εδώ βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία ολόκληροι κλάδοι, “επιστημονικές ειδικότητες”, μίντια, φαρμακευτικές, κυβερνήσεις, πίσω από τους οποίους είναι οι ίδιοι άνθρωποι διαπλεκόμενοι μεταξύ τους και με το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
      Ο επιφανής επιστήμων στον οποίο αναφέρομαι, by the way, μέσα από το δικό του σκεπτικό [grosso modo φταίνε οι λάθος χειρισμοί της κυβέρνησης, και η μη συμμόρφωση του κόσμου (στους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης!)] …”συμφωνεί” απολύτως μαζί σου : “ούτε το καλοκαίρι του 2022 δεν θα έχουμε ξεμπερδέψει”.

      Reply
  2. stcigar April 5, 2021 at 12:32 pm

    Το δικό μου σκεπτικό είναι τελείως διαφορετικό και αλάνθαστο προς το παρόν. Ο λόγος φυσικά δεν είναι κάποιες ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες, αλλά ότι αυτό το σκεπικό είναι στην πραγματικότητα δικό τους. Είναι το αυτονόητο επιστημονικό σκεπτικό που χρησιμοποιούν όταν κλείνουν τις πόρτες, για να μην ξεχαστούν και πιστέψουν στο τέλος κι αυτοί τα ξεδιάντροπα ψέμματα που χρησιμοποιούν για τους άλλους.

    Reply
    1. Oannes April 5, 2021 at 12:45 pm

      Ε…το ξέρω. Εξ ου και το “συμφωνεί” σε εισαγωγικά. Η πλάκα είναι ότι μέσω περιέργων συλλογισμών που γίνονται δεκτοί αποκλειστικά ένεκα κάποιων τίτλων [έως ότου ο κόσμος φρικάρει και δεν πιστεύει τίποτα και κανένα], όσοι εκ των ειδικών “θέλουν να πουν τα πράγματα με τ’ όνομά τους”, φτάνουν τελικά στις ίδιες εκτιμήσεις περί την διάρκεια της “πανδημίας” με τους “συνωμοσιολόγους”.

      Reply
  3. stcigar April 5, 2021 at 1:17 pm

    Θα πρόσεξες εντωμεταξύ ότι έχουν φύγει από τη μόδα οι γνωστοί απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του “συνωμοσιολόγου” και του “ψεκασμένου”, τώρα που οι “επικίνδυνες γελοιότητες” των τελευταίων αποτελούν πλέον καθημερινό ψωμοτύρι των συστημικών τσομπανόσκυλων. Είναι η αχάριστη μοίρα κάθε πετυχημένης “συνωμοσιολογικής” θεωρίας, όπως περιγραφόταν στο σχετικό αρθράκι που μου έκανες την τιμή να φιλοξενήσεις παλιότερα: η μετατροπή δηλαδή μιας “αστήρικτης” υπόθεσης σε δεδομένη πραγματικότητα εξ ορισμού αφαιρεί τον χαρακτήρα της συνωμοσίας. Ή όπως το λένε και οι θεωρητικοί του δικαίου ακολουθώντας τον Χέγκελ, “η κανονιστική δύναμη του πραγματικού”..

    Reply
    1. Oannes April 5, 2021 at 1:33 pm

      Αυτό ακριβώς. Και σιγά σιγά η πάλαι ποτέ συνωμοσιολογική θεωρία επισημοποιείται στα χείλη εκείνων που [ήταν και εξακολουθούν να] είναι στα πράγματα …σαν να μην τρέχει τίποτα – σαν να τα έλεγαν και στο χωριό τους, ας πούμε. Η θεωρία έρχεται στο προσκήνιο, ο “συνωμοσιολόγος” παραμένει στην απέξω.
      Αυτό έχει κάτι, εκ του μακρόθεν, με τον εσμό των πρώην [;] κνιταράδων, πασόκων κλπ. που, ξαφνικά, στα ‘ late ’80s – early ’90s, προέκυψαν τσαχπίνηδες, λαϊφσταϊλάδες και …ροκάδες.

      Reply
  4. stcigar April 5, 2021 at 2:45 pm

    Ή των πρώην χίπιδων/πανκ/εναλλακτικών και νυν “φιλελεύθερων” πολιτικάντηδων/business executives/tech gurus. Αν και σε αυτή την περίπτωση συμβαίνει μάλλον το αντίστροφο: οι άνθρωποι έρχονται στο προσκήνιο, τα μεγαλόπνοα ιδανικά τους το σκάνε από πίσω.. για να επιστρέψουν σε λίγο με τη μορφή παρωδίας.

    Reply
    1. Oannes April 5, 2021 at 5:42 pm

      Έχω αναφέρει επανειλημμένα ότι με δεδομένο τον ρόλο της βιταμίνης D [οριακή ανεπάρκειά της έχει παρατηρηθεί στο 90% + των “ασθενών με κορωνοϊό”] η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι τουλάχιστον ύποπτη αν όχι συνειδητά εγκληματική : ως γνωστόν η συγκεκριμένη βιταμίνη προσλαμβάνεται από την ηλιακή ακτινοβολία.
      Θα γράψω γι’ αυτό που μου έστειλες και σύντομα. Thanks!

      Reply
    2. Oannes April 6, 2021 at 9:57 am

      Τελικά αυτό είναι από τον περασμένο Ιούνιο. Πέρα από τις ασαφείς διατυπώσεις, προκύπτει ότι τα περί επιβιώσεως του ιού επί …7 ημέρες σε ανοιχτούς χώρους είναι παπαριές καμαρωτές, καθότι εξαφανίζεται εντός ολίγων λεπτών από την ηλιακή ακτινοβολία. Αλλά και τα περί επιβίωσής του σε κλειστούς χώρους είναι παραμύθια, όπως προκύπτει από μελέτες που, εννοείται, αποσιωπήθηκαν άμα τη εμφανίσει.
      Δες το post Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ [Οκτώβριος ’20]
      https://oannes.gr/%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%ce%bf%cf%83-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b9%cf%83-%ce%b5%cf%80/

      Reply

Leave a Reply