Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος απέσυρε ανάρτηση από το Twitter, στην οποία το Twitter πρόσθεσε διευκρίνιση για την ορθότητα της πληροφορίας της ανάρτησης.
«Η αύξηση των συντάξεων γήρατος είναι η σημαντικότερη των δέκα τελευταίων ετών χάρη στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν», ανέφερε η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου.
Στη συνέχεια όμως προστέθηκε μια διευκρίνιση: ότι οι συντάξεις συνδέονται με τον πληθωρισμό, με βάση νόμο που επικυρώθηκε το 1972 από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.
Η αρχική ανάρτηση, που κατόπιν αποσύρθηκε, «δεν ήταν πλήρης», παραδέχτηκε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.
Οι «υποσημειώσεις» στο Twitter συντάσσονται από ανεξάρτητους χρήστες του προγράμματος Birdwatch και προστίθενται στο αρχικό μήνυμα εάν κριθούν «χρήσιμες» από πολλά άτομα. «Ο αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη του όχι μόνο τον αριθμό των χρηστών που θεωρούν την υποσημείωση χρήσιμη ή όχι αλλά επίσης και το αν τα πρόσωπα αυτά αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απόψεις», εξήγησε το Twitter σε μια ανακοίνωση του στις 6 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα στις ΗΠΑ.
«Το σύστημα των υποσημειώσεων της κοινότητας είναι υπέροχο» αντέδρασε ο Έλον Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, απαντώντας σε έναν χρήστη. «Στόχος μας είναι να κάνουμε το Twitter την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης στη Γη, όποια και αν είναι η πολιτική τοποθέτηση του καθενός», πρόσθεσε
[capital.gr]

Παρατηρεί κανείς ότι η αυθεντικότητα μιας
υποσημείωσης του Twitter, συντεταγμένης από ανεξάρτητους χρήστες του προγράμματος Birdwatch [μουάαλιστα…] κρίνεται απ’ τον αριθμό των ατόμων που την θεωρούν χρήσιμη, αριθμός ο οποίος ορίζεται, έτσι απλά, ως πολλά”. Αρκεί, εξ ίσου απλά, τα [πολλά] άτομα να αντιπροσωπεύουν “διαφορετικές απόψεις”. Αλλιώς : αν μέχρι τώρα το τι εστί πραγματικότητα αποφασιζόταν απ’ τους κυρίους Ντόρσι & Αραγκουάλπ [or something], τώρα θα αποφασίζεται “δημοκρατικά”, δια διαδικτυακής βοής από τους χρήστες.
Στο πλαίσιο μετατροπής της πραγματικότητας σε κούφια λέξη,
διαφημιστική της πληροφορίας ως προϊόντος, δεν αποκλείω την περίπτωση ο Musk να αποδειχτεί ακόμα πιο ελεεινός λογοκριτής από τους προκατόχους του
λανσάροντας ταυτόχρονα εαυτόν ως “σωτήρα της ελευθερίας του λόγου” – και πείθοντας τον πλανήτη.
Το σενάριο φαίνεται να ενισχύεται από ειδήσεις όπως η ανωτέρω, ή η προχτεσινή περί ανάρτησης
του ίδιου του EM, την οποία εν συνεχεία απέσυρε [βλ. εδώ].
Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι.


3
(Visited 51 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. EMMANOUEL November 5, 2022 at 10:38 am

    Συμφωνα με το χθεσινο δελτιο ειδησεων στο ΒΒCworld ετοιμαζονται μαζικες απολυσεις απ το ΤWITTER . Βγαλανε στο δελτιο χθες κι ενα υπαλληλο-τεχνοφρικιο που ειναι στη λιστα για απολυση και κατι ψιθυρησε οτι τα οικονομικα της επιχειρησης ειναι πολυ χειροτερα απ οτι νομιζε το νεο αφεντικο , οτι εχουν δυο τρια χρονια να ανακοινωσουν ισολογισμο και κατι τετοια περιεργα. Πρωτη ειδηση το ειχε χθες το καναλι .. Λες να πηγε για μαλλι ο ΕΛΛΟΝ ..

    Reply
    1. Oannes November 5, 2022 at 12:17 pm

      Κατ αρχήν, το BBC είναι ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μπουρδέλα στον πλανήτη, ισάξιο των CNN, MSNBC etc. ή μάλλον χειρότερο, γιατί έχει πιο μακρόχρονη ιστορία “έγκυρης δημοσιογραφίας” να επικαλείται.
      Από την άλλη, δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι ποσοστό απασχολούνται στο Twitter οι γνωστοί παρασιτικοί οργανισμοί που λυμαίνονται όλους τους εργασιακούς χώρους, όχι μόνο του δημοσίου. Για να μην πω ότι συνολικά τα “social” media αποτελούν παρά φύσιν και παρασιτικές οντότητες.
      Ως προς το το είδος τώρα, “τεχνοφρικιό – υπάλληλος hi tech εταιρίας” είναι, από προσωπική πείρα μιλώντας [πλην εξαιρέσεων], η πιο απομακρυσμένη περίπτωση απ΄αυτό που εγώ, ως “παρωχημένος” θεωρώ ηθική συγκρότηση και στάση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιον που έχει λόγο να διαβάλλει τον κυρ-Musk.
      Τον οποίο παρεμπιπτόντως συμπαθώ όλο και λιγότερο. Δεν βλέπω γιατί ντε και καλά πρέπει να πάρουμε κάποιου το μέρος, “φανατικά” τουλάχιστον.
      Το όλο θέμα παραπέμπει σε πόλεμο συμμοριών του μεσοπολέμου για τον έλεγχο μιας πόλης. Ούτε ιδεολογίες, ούτε “καλοί και κακοί” υπάρχουν εδώ πέρα.
      Απλώς κάποιες στιγμές τα δικά μας συμφέροντα εφάπτονται εκείνων κάποιας συμμορίας, οπότε …αυτήν υποστηρίζουμε.

      Reply

Leave a Reply