Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

…Όπου ο Δήμαρχος της πόλης της Δημοκρατίας αποφασίζει την απαγόρευση της προεκλογικής καμπάνιας του πιο επικίνδυνου αντιπάλου του.
Eπαναφέρω απλώς το ερώτημα που είχα “θέσει” με αφορμή την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη :
Αν μια κυβέρνηση όπως αυτή, εννοεί να κυβερνά επικαλούμενη συνθήκες εκτάκτου ανάγκης [πανδημίες, κλιματικές αλλαγές etc] με άλλα λόγια να κυβερνά ως
δικτατορία, ποιο είναι το πρόβλημα να εκλέξει ο …ίδιος ο λαός ένα “επίδοξο δικτάτορα”;
Επίσης, και παρεμπιπτόντως, το ψηφισμένο εν έτει 2013 καταστατικό του “Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας”, μέλους του
“δημοκρατικού τόξου” το έχει δει κανείς; [για όποιους ενδιαφέρονται, απόσπασμα εδώ]

5
(Visited 75 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar September 13, 2023 at 10:58 am

    Και τώρα ψηφιακό νόμισμα έχουμε στην πραγματικότητα. Εγώ ας πούμε δεν χρησιμοποιώ καθόλου μετρητά, πληρώνω με το κινητό και η τράπεζα γνωρίζει τις δραστηριότητές μου με το νι και με το σίγμα. Η δε “ταυτότητα” είναι απλώς ένα ελληνικό legacy paper που θα ενσωματωθεί στο κινητό (εγώ εκεί την έχω ήδη αφού το κωλόχαρτο έχει ψιλοδιαλυθεί) μαζί με.. τα πάντα. Βασικά το σύστημα παρακολούθησης είναι ήδη ολοκληρωμένο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ανάλογη πολιτική βούληση.

    Reply
    1. Oannes September 13, 2023 at 11:17 am

      Δεν διαφωνώ ως προς το ότι οι δυνατότητες είναι ήδη εκεί. Κι εγώ επίσης προ πολλού “ψηφιακά” πληρώνω. Αλλά με την επερχόμενη κατάργηση εξατμίζεται η δυνατότητα να βάλεις στην άκρη δυο δεκάρες, έστω κάτω απ’ το γαμημένο μαξιλάρι σου, για ώρα ανάγκης. Το χρήμα γίνεται σαν το πόσιμο νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα. Ό,τι ώρα θέλουν σου το κόβουν. Άσε την προοπτική της παγκόσμιας τράπεζας.

      Reply
      1. stcigar September 13, 2023 at 11:35 am

        Δεν το συζητάμε. Θυμάμαι τον Κονδύλη που έγραφε για τα “κενά του κυβερνοχώρου” ότι “την κρίσιμη ώρα η πληροφορία δεν θα είναι διαθέσιμη” και τον θεωρούσα υπερβολικό. Ι know better now.

        Reply

Leave a Reply