Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οι εκφράσεις αποτροπιασμού των επιφυλλιδογράφων για την [αθωωτική των υπολοίπων, πλην Ρουπακιά] πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χ.Α. όλο και θα αυξάνονται. Τον συναγερμό σήμανε ο Χρήστος Χωμενίδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου από το Facebook. Την ανάρτησή του αναπαρήγαγε στο Twitter ο κύριος Μπογδάνος, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα ήθελε για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Χρήστο Χωμενίδη.
Γράφει το σοφό παιδί:

Το θέμα της ημέρας δεν είναι το μικρό σπίτι στο Κουκάκι.
Το θέμα της ημέρας είναι η εισαγγελική πρόταση υπέρ της απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων γιά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πλην του φυσικού αυτουργού της. Αν κάτι τέτοιο εφιαλτικό συμβεί, θα πρόκειται για θρίαμβο της Χρυσής Αυγής. Για τον οποίο θα φέρουν ιστορική ευθύνη όσοι -από αφελή μαξιμαλισμό; από νομική αγραμματοσύνη;- προεξοφλούσαν ότι υπάρχουν ικανά στοιχεία ώστε να σαπίσει η ηγεσία του νεοναζιστικού μορφώματος στη φυλακή.
Κάθε νίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί ήττα της δημοκρατίας. Έχω δει πολλές κατσαρίδες -ενώ τις νομίζεις ψόφιες- να ξαναζωντανεύουν. Κρούω κώδωνα.-

Ερώτησις: ο κύριος Χωμενίδης, πέρα απ’ το βάρβαρο τελετουργικό του virtue signaling που ακολουθεί, “κρούει κώδωνα” υπό ποίαν ιδιότητα; και έχοντας τι στο μυαλό του;…
Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε μια τάξη στην τρικυμία που επικρατεί σ΄ αυτές τις λίγες σειρές: με δεδομένο ότι η δικαιοσύνη, ως ανεξάρτητη λειτουργία του κράτους, είναι η μόνη που δικαιούται να αποφαίνεται περί την ενοχή ή όχι του όποιου φερομένου ως ενόχου, είναι εξ ίσου αφελής με τον “αφελώς μαξιμαλιστή, νομικά αγράμματο” εκείνος που διαβάζει και εγκολπώνεται τις όποιες …νομικές του αποφάνσεις. Δεν φταίει λοιπόν κανείς αν κάποιοι ανόητοι προεξοφλούσαν ισόβια για σύσσωμη την ηγεσία της ΧΑ, ούτε αν κάποιοι άλλοι ανόητοι τους πίστεψαν.
Όμως, ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ό,τι προκύπτει ως ρεζουμέ απ’ την ανάρτηση: ότι εν τέλει, μέσα στη “νομική αγραμματοσύυνη” και την “μαξιμαλιστική του αφέλεια”, εκείνος που προεξοφλούσε ότι η ηγεσία του νεοναζιστικού μορφώματος θα σαπίσει στη φυλακή, …είχε δίκιο. Όχι γιατί είναι όντως ένοχοι για το έγκλημα, αλλά …γιατί είναι αυτοί που είναι. Και ως εκ τούτου, κάθε νίκη τους, οπουδήποτε, αποτελεί ήττα της δημοκρατίας.
Που σημαίνει ότι ο κύριος Χωμενίδης θα επικροτούσε ελαφρά τη καρδία μια αληθινή σκευωρία εναντίον του …Κασιδιάρη, ας πούμε, που θα τον παρουσίαζε ως αρχιερέα του Σατανά που κόβει μωρά στο υπόγειό του. Ίσως και να εμφανιζόταν ως ψευδομάρτυρας σ΄αυτήν, προκειμένου η υπόθεση να τελεσφορήσει με αίσιο για την δημοκρατία τρόπο.
Γίνομαι υπερβολικός; ναι, με σκοπό να δείξω που οδηγεί η λογική του κυρίου Χωμενίδη. Ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς προσπαθεί, επικεφαλής απειλητικού όχλου επιφυλλιδογράφων, οσονούπω ίσως και “αγανακτισμένων πολιτών” να αποτρέψει τη δικαιοσύνη απ’ να κάνει απερίσπαστη το έργο της. Και αυτό, με τη δαμόκλειο σπάθη του χαρακτηρισμού ως συνοδοιπόρου της Χ.Α. να κρέμεται πάνω από το κεφάλι όποιου τολμήσει να έχει αντίρρηση.
Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το τελετουργικό, όσοι αισθάνονται την ανάγκη να αποδείξουν ότι δεν είναι Χρυσελέφαντες, μπορούν και να σωπαίνουν…

0
(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Reply