Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

[Τα εμβόλιμα αποσπάσματα προέρχονται από το ρεπορτάζ της Huffington Post – δεν άντεχα να διαβάσω το original κείμενο]

Διαβάζοντας την τοποθέτηση του κυρίου Μητσοτάκη * περί του ζητήματος προστασίας της ψυχικής υγείας, που “πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της Πολιτείας” δεν πρέπει να μας διαφεύγει ο κοινός παρονομαστής ανάμεσα σ’ αυτήν και στην κυβερνητική πολιτική ως προς την “πανδημία” και τα “εμβόλια” : η διαπλοκή με το ιατροφαρμακευτικό σύμπλεγμα. Πέραν αυτού δεν πρέπει να μας διαφεύγει η διανομή των ρόλων σ’ αυτή την τραγικωμωδία. Γιατί είναι, όχι η “πανδημία”, αλλά ο κύριος Μητσοτάκης και η διεθνής συμμορία στην οποία ανήκει, που δημιούργησαν τεράστια [ψυχολογικά και …άλλα] προβλήματα σε όλα τα [κοινωνικά και ηλικιακά] στρώματα του πληθυσμού. Και είναι οι ίδιοι που έρχονται τώρα να προσφέρουν “λύση”, με τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποίησαν για την πρόκλησή τους : περισσότερα φάρμακα, μονάδες Ψυχικής Υγείας, τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης, ειδικά προγράμματα για παιδιά και έφηβους, κλπ. Ο κύριος Μητσοτάκης σημειώνει με νόημα : «σε ένα σύγχρονο Σύστημα Υγείας, καμία ΜΕΘ, κανένα νοσοκομείο, καμία δομή πρωτοβάθμιας υγείας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας».

Και συνεχίζει με μια παράγραφο αξιομνημόνευτης πολιτικής [και όχι μόνο] ανηθικότητας :
«Μιλώντας για τις κοινωνιολογικές συνέπειες του φόβου και της πνευματικής αναστάτωσης που έσπειρε ο COVID-19 στην κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις θεωρίες συνωμοσίας που κινούνται έξω από τη σφαίρα της λογικής και της επιστήμης. «Είναι κάτι που έχει διαπεράσει και δυστυχώς εξακολουθεί να διαπερνά όλες τις κοινωνίες. Και αποτελεί απειλή για τη σημαντική συλλογική δράση, για τους δεσμούς εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία κάθε κοινωνίας και σε βαθύτερο επίπεδο αποτελεί απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό συστατικό που συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής στην εμβολιαστική διαδικασία. Αυτό δεν θα μας βοηθήσει μόνο να αντιμετωπίσουμε τον COVID-19, αλλά και τον φόβο που προκαλεί, καθώς και τις οδυνηρές συνέπειές του», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η κυβέρνηση, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», έχει διαθέσει σημαντικότατους πόρους ειδικά για την ψυχική υγεία».

Κοντολογίς, για τους ελάχιστους [υποθέτω] που χρειάζονται μετάφραση : ένας από τους βασικούς λόγους που το βάρος πέφτει στην ψυχική υγεία, είναι η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης όλων όσων δηλώνουν αντίθετοι με το υγειονομικό […κλιματολογικό κοκ] αφήγημα της κυβέρνησης, και τις απ’ αυτό εκπορευόμενες πολιτικές …
…ως
ψυχικά άρρωστων ανθρώπων.

* στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας» που διοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


4
(Visited 93 times, 1 visits today)

8 Comments

    1. Oannes October 13, 2022 at 8:38 pm

      Δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψω το μίσος μου για τους ψυχίατρους – από εφηβικής ηλικίας ήδη. Μόνο οι δημοσιογράφοι τους κοντράρουν σε αισχρότητα, αλλά οι ψυχίατροι είναι παρασάγγας χειρότεροι, γιατί εκτός του ότι είναι πολύ πιο βλαβεροί, έχουν και το “κύρος” του “επιστήμονα”.

      Reply
    2. stcigar October 13, 2022 at 8:38 pm

      Δεν είμαι ούτε κατά της ευθανασίας ούτε κατά της αυτοκτονίας ούτε κατά των φαρμάκων ούτε υποτιμάω τον πόνο κανενός. Αλλά το να σκοτώσεις ένα υγιέστατο κορίτσι που είχε μια τραυματική εμπειρία με τη σύμφωνη γνώμη γιατρών και γονέων δεν το θέλει ούτε ο Σατανάς!

      Reply
      1. Oannes October 13, 2022 at 8:44 pm

        Μιλάμε για άτομα για τα οποία κάθε σχεδόν αντίδραση σε κάθε σχεδόν δυσάρεστη εμπειρία, ισοδυναμεί με “ψυχική διαταραχή”. Το παιδί να σου έχουν σκοτώσει, έτσι και περάσουν “x” μέρες, όσες προβλέπονται τέλος πάντων από το γαμημένο “εγχειρίδιο” και συνεχίσεις να πενθείς …τελείωσε. Αρχίζει το medication.

        Reply
        1. Oannes October 13, 2022 at 8:56 pm

          Θα “επεκταθώ” στο θέμα, αύριο ή το πολύ μέσα στο Σ-Κ. Έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά δικούς μου ανθρώπους [φίλους και συγγενείς] αυτοί οι πούστηδες.

          Reply
          1. Oannes October 13, 2022 at 9:08 pm

            Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν το έμαθες, αλλά το δικαστήριο επέβαλλε ποινή 1 δισ. [!!!] στον Alex Jones για την άποψη που είχε διατυπώσει [“θεωρία συνωμοσίας”] ότι το mass shooting στο Sandy Hook προ δεκαετίας ήταν κατασκευασμένο. Πρέπει να τα πληρώσει στις οικογένειες των θυμάτων για τη “ζημιά” που τους έκανε.
            Κατά τ’ άλλα μίλαγα τις προάλλες εγώ ο ηλίθιος για δικαιοσύνη που λειτουργεί στις ΗΠΑ σε αντίθεση με εδωπέρα.

            Reply
            1. stcigar October 13, 2022 at 9:19 pm

              “Κατά σύμπτωση” έλεγα να στο στείλω σήμερα το πρωί, αλλά στο τέλος είπα “έλα παππού μου να σου δείξω ταμπελοχώραφά σου”..

              Reply
          2. stcigar October 13, 2022 at 9:15 pm

            Έχω προσωπική εμπειρία στο φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον επίσης..

            Reply

Leave a Reply