Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

Ο δημοσιογράφος – Λουλού του καναπέ κουνάει το δάχτυλο σε ανθρώπους που βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται. Και που, σωστά ή λάθος, θεωρούν [ποιος ξέρει την αλήθεια; ποιος την ψάχνει;] ότι οι φωτιές μπήκαν από συγκεκριμένα άτομα. Τα τελευταία αυτά είναι εξ ορισμού αθώα, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα. Όσοι διαφωνούμε με αυτόν, είμαστε εξ ορισμού φασίστες.

Η εικόνα του tweet αναφέρεται στο ρεπορτάζ περί “ακινητοποιημένων μεταναστών”, βλ. προηγούμενο post. Ο λόγος της ακινητοποίησής τους έχει απαλειφθεί …δεοντολογικώτατα. Αυτό που μας αρκεί είναι η “βαθειά ανθρώπινη” έκφραση στο πρόσωπο του κυρίου μπουκαδόρου.

ΥΓ. Να μην καταλαβαίνει άραγε o εν λόγω ότι οι άνθρωποι …δεν εννοούν αυτά που λένε, όντας απλώς σε μια στιγμή αγανάκτησης; ή μήπως υπήρχε περίπτωση να πραγματοποιηθεί η “επιθυμία τους”, τη στιγμή που η ακινητοποίηση των “μεταναστών” έγινε εν αναμονή των μπάτσων; Αλλά ακόμα και αν όντως [αποδεικνυόταν ότι] πρόκειται περί …ρατσιστικού παραληρήματος φασιστικών στοιχείων …για ποιο λόγο άραγε θα πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι;


5
(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Reply