Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ

Μεγαλύτερος θόρυβος γίνεται στα [social] media για τη “μη ανεκτή αυτοδικία” του Αλβανού “εθνικιστή” – της ακινητοποίησης των κατά την εκτίμησή του εμπρηστών – απ’ όσο για τον εμπρησμό τον ίδιο. Στο πλαίσιο φυσικά της διαδικασίας του φαίνεσθαι, αυτό που “πουλάει” είναι η διάλεκτος του ανθρώπου [τα “κομμάτια”].

Για τον εμπρησμό …“παρεμπιπτόντως” έχουν παραπεμφθεί απ’ τον εισαγγελέα 13 από τους συγκεκριμένους “μετανάστες”, αγιοποιημένους από την προοδευτική μερίδα του πληθυσμού της χώρας μας. Μπαίνει κανείς στον πειρασμό να συγκατανεύσει με τον “δημοσιογράφο” του αμέσως προηγούμενου post, για διαφορετικούς βεβαίως λόγους : ντρέπεσαι πράγματι να ζεις σε μια χώρα όπου άνθρωποι [πχ. του σιναφιού του], τείνουν χείρα φιλίας σε εισβολείς αγνώστου προελεύσεως & προθέσεων, σφυρίζοντας αδιάφορα μπροστά στην πιθανότητα συμμετοχής τους στην πυρπόληση δασικών εκτάσεων, και στοχοποιώντας σαν φασίστες όσους επιχειρούν να ελέγξουν τα ανέλεγκτα. Σε συνεργασία αυτό με μια ΕΛΑΣ που, όταν πρόκειται για “παράτυπους”, θυμάται …την ανθρωπιστική παράδοσή της.
Κατά τ’ άλλα, η λέξη με την οποία θα χορτάσουμε είναι η
…“πρωτοφανής” : πρωτοφανείς οι πυρκαγιές, πρωτοφανείς και οι καύσωνες που τις προκαλούν [ποιοι εμπρησμοί; αυτά τα λένε Έλληνες και Αλβανοί φασίστες], με τη διαδικασία “Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει” σε εφιαλτική ολοκλήρωση, καθώς το ψέμα από τα πληρωμένα πρωτοσέλιδα περνάει στην “καταγεγραμμένη” ιστορία.
«Είχαμε φέτος ένα δύσκολο μετεωρολογικά καλοκαίρι, το ξηρότερο, το θερμότερο, το πιο ευνοϊκό για τέτοιου τύπου πυρκαγιές. Εντάσσεται μέσα στην ευρύτερη κλιματική αλλαγή, είναι ένα διεθνές πρόβλημα», δήλωσε στον [βραβευμένο από την ΠτΔ για το έργο του]
Νίκο Ευαγγελάτο
ο υπουργός μετανάστευσης κύριος Καιρίδης, με την ευθυκρισία που τον διακρίνει.
«Συναντήθηκε εκεί στο δάσος η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή», έσπευσε να συμπληρώσει ο υπουργός, φανερά συγκλονισμένος από τον θάνατο των 18 “μεταναστών”.
Κάτω χαρακτηριστικός τρόπος προσέγγισης των πυρκαγιών στην Ελλάδα από τον “έγκριτο” Guardian.

Για να είμαστε δίκαιοι με τους δημοσιογράφους, το άνοιγμα είναι παραπλανητικό : πουθενά στο πλαίσιο του άρθρου [εδώ] δεν αναφέρονται τεράστιοι καύσωνες, μόνο κάποιες μετρήσεις που δείχνουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες για τέλος καλοκαιριού στη …Γαλλία, ενώ απ’ τους γράφοντες σημειώνονται οι έρευνες για εμπρηστές στη δική μας χώρα.
Μόνο που …η επιμέλεια – παρουσίαση του θέματος δεν είναι δική τους δουλειά. Είναι του αρχισυντάκτη, υπό την εποπτεία του
διευθυντή του μέσου, ο οποίος ξέρει καλά ότι ο μέσος αναγνώστης μένει στους τίτλους και τα λεζαντοκείμενα.

5
(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Reply