ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΙ

Η είδηση χτες αφορούσε σε ομάδα λαθρομεταναστών υπόπτων για εμπρησμό, ακινητοποιημένων από ντόπιους στον Έβρο, εν αναμονή της αστυνομίας. Μπορούσε κανείς να διαβάσει γι’ αυτήν σε μικρά sites, κυρίως βορειοελλαδίτικα [βλ. χτεσινό post στο blog].
Στη συνέχεια, με την είδηση να εξαφανίζεται απ΄το κάδρο, και με την κόλαση πυρός να κυριαρχεί στα media, μια
άλλη έκανε την εμφάνισή της, διά στόματος εκπροσώπου της Πυροσβεστικής. Μπορεί να ακούσει κανείς την ανακοίνωση περί απανθρακωμένων “παράτυπων” μεταναστών εδώ :

Οι εικόνες που τη συνοδεύουν είναι άσχετες με το θέμα. Αυτό δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Η …απουσία πρωτοτυπίας ωστόσο δεν εμποδίζει τη γέννηση δυο αποριών:
Η πρώτη αφορά ακριβώς στο ότι οι απανθρακωμένοι μετανάστες εμφανίζονται στο προσκήνιο
αμέσως μετά την εμφάνιση των …φερόμενων ως εμπρηστών, θέμα γύρω απ’ την εξέλιξη του οποίου δεν βρήκα κάτι παρά μόνο σήμερα [βλ. παρακάτω].
Η δεύτερη απορία αφορά στο
…ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχουν ονόματα; κάποιες φωτογραφίες ίσως; γιατί δεν υπάρχουν; υποθέτω όχι προς προστασίαν του κοινού από σκληρές εικόνες, για την οποία άρχισαν ξαφνικά να κόπτονται τα μίντια.
Η υπηρεσία αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών που “ενεργοποιήθηκε άμεσα”, έχει κάπου καταλήξει;
Τα λέω αυτά γιατί ο κόσμος, σε εσωτερικό – εξωτερικό βοά ήδη για τα απανθρακωμένα πτώματα, ενώ το
ΚΕΕΡΦΑ, με άπλετο χώρο έκφρασης στα mainstream media, μιλά περί …ρατισιστικής δολοφονίας των 18 μεταναστών απ’ το φασιστικό κράτος, “αντίστοιχη της Πύλου”, προαναγγέλλοντας συγκέντρωση για αύριο [24/7] και μη παραλείποντας να στείλει …συλλυπητήρια στις οικογένειες των απανθρακωμένων.
Ξανά:
ποιές ακριβώς είναι αυτές;
Τα λέω επίσης, γιατί η ίδια η …μη επαληθεύσιμη / διαψεύσιμη φύση του περιστατικού [απανθρακωμένα πτώματα άγνωστων αλλοδαπών σε ένα φλεγόμενο δάσος, “ανάμεσά τους και δυο παιδάκια”] εμπεριέχει τη δυνατότητα
κατασκευής του εκ του μηδενός.
Καμιά σχέση με …”έλλειψη σεβασμού προς τους νεκρούς” και άλλες γελοιότητες που θα επικαλούνταν κάποιοι ηλίθιοι. Απλή καχυποψία για ένα μιντιακό / πολιτικό προσωπικό που μας έχει δώσει όλους τους λόγους να μην το εμπιστευόμαστε.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ των
ΝΕΩΝ, διαφωτιστικό του …που κατέληξε η αναμονή της αστυνομίας προς σύλληψη των εμπρηστών λαθρομεταναστών :


Φωτιές στον Εβρο: Χειροπέδες στους αυτόκλητους πολιτοφύλακες που συνέλαβαν μετανάστες
Ενας άνδρας αλβανικής καταγωγής έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατά κλειδωμένους 13 μετανάστες, συριακής, και πακιστανικής καταγωγής.
Στην προσαγωγή των αυτόκλητων και επικίνδυνων πολιτοφυλάκων που «συνέλαβαν» και βασάνισαν μετανάστες, προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά τον σάλο που προκλήθηκε.
Στο εν λόγω βίντεο ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατά κλειδωμένους 13 μετανάστες, συριακής, και πακιστανικής καταγωγής.
Στο βίντεο ακούγεται το ρατσιστικό του παραλήρημα βίας, κατά το οποίο καλεί σε πογκρόμ κατά των μεταναστών, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τις φωτιές.
«Εχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Ανοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Ανοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπάσταρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά», ακούγεται μεταξύ άλλων να λέει στο βίντεο και καλεί τον κόσμο να οργανωθεί. «Βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν» συνεχίζει να λέει στο βίντεο.
Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι μαζί με τον ιδιοκτήτη του οχήματος προσήχθησαν και κρατούνται δύο ακόμα ημεδαποί οι οποίοι φέρονται να τον βοηθήσαν. Και οι τρεις παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.
Το βίντεο αυτό δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό»
Τις τελευταίες μέρες στο Έβρο κυκλοφορούν από διάφορες πλευρές και κυρίως από ακροδεξιούς κύκλους ότι για τις πυρκαγιές ευθύνονται οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο που περνούν τα σύνορα, δημιουργώντας ένα πολύ αρνητικό κλίμα σε βάρος τους.
Ούτε είναι – δυστυχώς – τυχαίο ότι υπήρξαν πλήθος ρατσιστικά σχόλια για την τραγωδία με τους 18 απανθρακωμένους μετανάστες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, που περίπου επιχαίρουν για το γεγονός.


Να προσθέσω ανακοίνωση της
ΕΛΑΣ επί του θέματος, όπου αναφέρονται τα εξής : «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.»
Σε απλά ελληνικά, σύμφωνα με τους εκπρόσωπους του Law & Order στο Ελλάντα, η παρεμπόδιση ενός λαθρομετανάστη να κάψει το σπίτι σου, ο περιορισμός του σε ένα δωμάτιο / τρέιλερ, ή απλά η …εξουδετέρωσή του, αποτελούν
μη ανεκτή αυτοδικία.

5
(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply