Γ. ΑΔΑΛΗΣ : Ο ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ “ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ”…

Όταν ένας οικονομέτρης λέει πάνω κάτω τα ίδια με εκείνα που σκέφτονται άνθρωποι σαν κι εμάς, όχι ακριβώς ειδήμονες των οικονομικών, αλλά διατηρούντες στοιχειώδη σχέση με τη λογική, τότε έχουμε κάθε λόγο για να ανησυχούμε.
Γιατί οι σκέψεις που κάνουμε [δεν θέλω να μιλήσω για “προβλέψεις”] είναι
οι ζοφερότερες δυνατές.

4
(Visited 108 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar October 20, 2021 at 7:37 am

    Στα σουπερμάρκετ πάντως υπάρχουν ήδη κάποιες ελλείψεις προϊόντων..

    Reply
    1. Oannes October 20, 2021 at 9:10 am

      Αυτό που δεν υπάρχει, ούτε και πρόκειται να υπάρξει στο “δημόσιο διάλογο”, είναι μια decent αναφορά στο από που προήλθε το “παγκόσμιο φαινόμενο που πλήττει και την Ελλάδα”.

      Reply
      1. stcigar October 20, 2021 at 9:30 am

        Παρεμπιπτόντως δεν έχω ακούσει από κανέναν ακόμη την πλέον προφανή εξήγηση για την αύξηση του τιμών, δηλαδή τις αεριτζίδικες επιδοτήσεις με τις οποίες οι δυτικές κυβερνήσεις υπερήφανα χρηματοδοτούν τη χασούρα των λοκντάουν. Πού βρήκε μια καταχρεωμένη χώρα σαν την Ελλάδα τα μηνιάτικα που μοιράζει στους υπνωτισμένους πολίτες της για να κάθονται σπίτι; Μιλάμε για λεφτά που έρχονται από το πουθενά και δεν αντιστοιχούν σε τίποτε, κάτι σαν τα κατοχικά χαρτονομίσματα..

        Reply
        1. Oannes October 20, 2021 at 11:58 am

          Είναι προφανές ότι μια τέτοια επισήμανση θα έθετε το όλο “αφήγημα” εν κινδύνω.
          Ακόμα μεγαλύτερο γέλιο, πιστεύω, θα πέσει με το …δίλημμα “επιστροφή στις παραδοσιακές μορφές ενέργειας ή επιμονή στις ανανεώσιμες” – ετοιμάζω τη συνωμοσιολογική μου εκδοχή επ’ αυτού.

          Reply

Leave a Reply