Η ΦΑΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ “ΣΤΟΙΧΗΜΑ”…

Το ρεπορτάζ [in.gr] :
…Θα συνεχιστεί η αυξητική των κρουσμάτων σήμερα μετά την… «ψυχρολουσία» των 3.164 χτεσινών διαγνώσεων, αριθμός αρκετά αυξημένος αν σκεφτεί κανείς πως συνήθως η ημέρα Κυριακή «δίνει» χαμηλό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr τα κρούσματα θα κυμανθούν σήμερα κοντά στα 3.500, ενώ δεν αποκλείεται να τα ξεπεράσουν κιόλας.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχει μία αύξηση στα κρούσματα από το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, η οποία σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις πιθανώς να κορυφωθεί τον Νοέμβριο.
Μία τέτοια εκτίμησε εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος δεν απέκλεισε 5.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο.
«Μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε ο καθηγητής.
Ωστόσο, εκτίμησε ότι τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύσουν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα.
Ο καθηγητής είπε πως από 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία.
Τέλος, πρότεινε να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν νωρίτερα τις εστίες διασποράς του ιού.
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί έχουν στη φαρέτρα τους μία σειρά από μέτρα για να προτείνουν στην κυβέρνηση αν η κατάσταση ξεφύγει.
Αυτό που συζητούν έντονα είναι να γίνει η μάσκα ξανά υποχρεωτική σε όλους.
Στο τραπέζι έχει πέσει πάντως και η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Ας χρησιμοποιήσω την αγαπημένη φράση της Greek administration: ποιο είναι το
στοίχημα εδώ; πού ποντάρουν, επιστρατεύοντας διαρκώς τους ίδιους “ειδικούς”, τις ίδιες κουτοπονηριές, τα ίδια ψέματα;
Υπάρχει περίπτωση να περιμένουν ότι
…η αηδία θα ξεπεράσει την κριτική μας διάθεση; ότι θα βαρεθούμε να μιλάμε για τα ψέματά τους πριν βαρεθούν οι ίδιοι να τα λένε;
Καλό θα είναι να ξέρουν ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει, όπως και δεν υπάρχει περίπτωση να “βαρεθείς” να πυροβολείς κάποιον που σε πυροβολεί ο ίδιος.
Ως προς τον καθηγητή
Σαρηγιάννη, που έχει το θράσος να επανεμφανίζεται, να υπενθυμίσουμε [βλ. post Η ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ κου ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ] ότι τα μοντέλα του προέβλεπαν για τον Οκτώβριο, για …εδώ και τώρα δηλαδή, 18.000 κρούσματα ημερησίως, αν δεν είχε εμβολιαστεί το 62% των πολιτών τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου το αργότερο. Πράγμα το οποίο δεν συνέβη ποτέ – ακόμα δεν συμβαίνει.
Κάτω, ο λόγος για την κωλοπρεμούρα με τα κρούσματα και τις στατιστικές : αυτή τους πιάνει πάντα όταν ο αριθμός των “νεκρών από κορωνοϊό” δεν βολεύει.

ΥΓ. Προς “ειδικούς” : τις διπλές μάσκες για όλους …βγάλτε τες από τη φαρέτρα και βάλτε τες στους κώλους σας.

5
(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Reply