Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ)

Πλάκα έχουν τα Ρομάκια. Ιδίως για όσους έχουν βιώσει εκ των έσω τη συνήθη γελοιότητα (ας μην επεκταθώ) της “δικονομικής διαδικασίας” εν Ελλάδι.
Ο λόγος τώρα για τον οποίο βλέπουμε το viral βίντεο, γυρισμένο στο Εφετείο Αθηνών, δεν είναι το “ξεφτιλισμένο ελληνικό κράτος”, όχι αναγκαστικά πιο πολύ σήμερα απ’ όσο υπήρξε από καταβολής του. Αλλά ένα συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας – …διακρατικό – το οποίο ενθαρρύνει, δηλ. ουσιαστικά
παράγει “αντισυστημική συπεριφορά” για σκοπούς δικούς του. Στους οποίους μπροστά, όταν οψέποτε εκπληρωθούν, η “ξεφτίλα” του ελληνικού κράτους θα αποτελεί το ισοδύναμο του Χαμένου Παραδείσου.

4
(Visited 62 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar April 7, 2024 at 10:52 am

    Δεν βλέπω τίποτα το περίεργο στο συγκεκριμένο βίντεο. Βασικά υπάρχουν δύο σημεία στο κέντρο της Αθήνας όπου οι γύφτοι δίνουν κάθε μέρα μαζικά το παρών: το Εφετείο και το μαιευτήριο Αλεξάνδρα. Και καλά στο δεύτερο που πηγαίνουν για σοβαρή δουλειά, στο πρώτο υπάρχουν άφθονες άδειες αίθουσες όπου μπορούν τα παιδία να παίζει όσο οι συγγενείς τους δικάζονται βαριεστημένα.

    Reply
    1. Oannes April 7, 2024 at 11:10 am

      Συμφωνώ. Όσο για την “ξεφτίλα” του δικαστικού συστήματος για την οποία γίνεται λόγος (με τους γνωστούς υποβολείς / σκοπούς) δεν νομίζω να υπάρχει η παραμικρή διαφορά σήμερα από αυτά που θυμάμαι ως φοιτητής νομικής, εργαζόμενος σε δικηγορικό γραφείο για χαρτζηλίκι και για γνωριμία με το επάγγελμα …εκ της οποίας γνωριμίας την έκανα, όχι με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά με γιγάντια άλματα.

      Reply
  2. dnk April 7, 2024 at 11:52 am

    Θα μπορούσαμε,ίσως,να το δούμε και ως σκηνή από την “Επιχείρηση Ελευθερίας”(“επικό γουέστερν”)🙃…https://m.youtube.com/watch?v=0YjAdqcrMIw

    Reply
    1. Oannes April 7, 2024 at 11:56 am

      Τι μου θύμισες …ετοιμαζόμουν να βάλω το Contagious των ιδίων κάποια στιγμή εν καιρώ “πανδημίας” και για κάποιο λόγο το ξέχασα!🤧😷👿

      Reply
  3. dnk April 7, 2024 at 12:26 pm

    “Ού της πανδημίας ούκ έσται τέλος”(πολλαπλές “μεταλλάξεις” μόνον)…🤖

    Reply
    1. Oannes April 7, 2024 at 12:31 pm

      “Έεεεετσιέτσέτσιέτσιέτσιέτσιέτσι!” (Τσοβόλας – R.I.P. – δίνοντάς τα όλα στη δικαστική αίθουσα, κατηγορούμενος εν έτει ’92)

      Reply
  4. dnk April 7, 2024 at 1:19 pm

    Είμαστε όλοι avatars του μακαρίτη…👻

    Reply

Leave a Reply