“ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ …ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ”

Αυτό το ελεεινό, ασήμαντο, επηρμένο ανθρωπάριο, το οποίο συμβουλεύεται εμπιστευτικά ο ομοειδής του “πρωθυπουργός της χώρας”, σε ερώτηση για το αν θα μας επιτρέψει να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς lockdown, απάντησε: “θα εξετάσουμε προσεκτικά πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες δυο εβδομάδες και θα αποφασίσουμε. Αλλά να ξέρετε ότι …όσο πιο ανοικτές είναι οι μέρες των γιορτών, τόσο πιο κλειστό θα είναι το επόμενο διάστημα”.
Δεν παρέλειψε να αφήσει τις καθιερωμένες, εκτός ορίων ανηθικότητας αιχμές περί των “ψεκασμένων” του αντιεμβολιαστικού κινήματος, δηλώνοντας πίστη στο βρετανικό σύστημα υγείας, καθότι μεταξύ άλλων
“οι Άγγλοι ήταν οι πρώτοι που έδειξαν ότι η χλωροκίνη δεν λειτουργεί”…
Είναι σημαντικό να θυμίσω ξανά ότι, επί εποχής Γιώργου “λεφτά υπάρχουν” Παπανδρέου, του οποίου ήταν υπουργός, κούναγε το δάχτυλο στους Έλληνες, δηλώνοντας ότι δεν δικαιούνται να έχουν ιδιωτική κατοικία …
με τα λεφτά των Γερμανών.
Ο τύπος είναι …επινοημένος. Είναι σεναριακό εύρημα β’ διαλογής θρίλερ. Δεν περιμένεις να δεις μπροστά σου τέτοιους ανθρώπους, κι όμως η ζωή σου έχει καταληφθεί δι’ εφόδου από αυτούς.
Ως προς το εμβόλιο, η μόνη ελπίδα, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, είναι μια αποχή τεράστιας κλίμακας, η μονή ικανή να σοκάρει παχύδερμα τύπου Μόσχιαλου. Αποχή, σε πείσμα των απειλών τους για πιστοποιητικά και παρατάσεις του lockdown. Ούτως ή άλλως, και με το εμβόλιο, το λένε τα ίδια τα παχύδερμα, επιστροφή στην κανονικότητα
δεν πρόκειται να υπάρξει.
Και αν και όποτε υπάρξει, θα είναι ένα σύντομο, διαφημιστικό διάλειμμα, μέχρι το ξέσπασμα του επόμενου “ιατρικού εφιάλτη”.
Με ποια βεβαιότητα τα λέω αυτά, ως “μη ειδικός”; μα
με την ίδια βεβαιότητα που λέγαμε, κάποιοι, ότι “οι δύο βδομάδες για να ισιώσει η καμπύλη” θα γίνονταν μήνες και χρόνια.

4
(Visited 113 times, 1 visits today)

7 Comments

    1. Oannes December 6, 2020 at 6:20 pm

      Για κάποιο λόγο δεν κατάφερα να ανοίξω τη σελίδα, είδα όμως την επικεφαλίδα. Ανεξαρτήτως σκοπιμοτήτων ή όχι, και ποιών, καλά ξηγιέται ο τζιτζιφιόγκος. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν έχουμε περιθώρια για πολλά ψειρίσματα.

      Reply
      1. stcigar December 6, 2020 at 7:18 pm

        Όσον αφορά στον Μακρόν, πιστεύω πως πρόκειται για στοιχειώδη μέριμνα πολιτικής επιβίωσης (μακάρι να είχαν κι άλλοι βέβαια μια στοιχειώδη αίσθηση του ..στοιχειώδους) όπως εξάλλου και στην περίπτωση του μεταναστευτικού. Ο άνθρωπος με άλλα λόγια δεν θέλει να σκέφτεται τι θα μπορούσε να συμβεί έτσι και “το εμβόλιο” αποδειχθεί αναποτελεσματικό ή downright ανεπανόρθωτα επιβλαβές. Και καλά οι δικοί μας οι ξεδιάντροποι θα βρουν καμιά δικαιολογία του στυλ “φταίει ο κόσμος που δεν πίστεψε στο εμβόλιο” κλπ, στη Γαλλία όμως υπάρχουν ακόμα κάποιες μνήμες πολιτικής κοινωνίας. Για το θέμα της ασφάλειας πάντως καλό είναι να θυμόμαστε ότι χρειάστηκαν τετρακόσια και βάλε χρόνια μέχρι να καταδειχθεί ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει το τσιγάρο για την υγεία. Τα ιατρικά βιβλία μέχρι τη δεκαετία του ’60 έγραφαν ότι προσφέρει σημαντική προστασία στις αερόβιες μολύνσεις.. κάτι παρεμπιπτόντως που ξαναδιάβασα πρόσφατα με αφορμή τον κορωνοϊό!

        Reply
        1. Oannes December 6, 2020 at 8:07 pm

          Συμφωνώ απολύτως ως προς τον Μακρόν, αφού έχω αρχίσει να τον συμπαθώ, ως όαση λογικής μέσα στο μπουρδέλο στο οποίο μετατρέπεται ο πλανήτης. Χώρια την χείρα φιλία που μας τείνει εναντίον των κωλότουρκων, και την οποία εμείς …το σκεφτόμαστε ακόμα να ανταποδώσουμε.
          Και μου ήταν εξ αρχής συμπαθής η γυναίκα του, σε πείσμα των μαλακιών που γράφονταν, ως ασχημούτσικη αλλά αρκετά classy παραλλαγή της Jane Fonda.

          Reply
          1. stcigar December 6, 2020 at 8:27 pm

            Θυμάμαι που το είχες γράψει στον Ήχο με το που πρωτοβγήκε. Κι εγώ επίσης έβρισκα συμπαθητική τη σχέση τους κι εκνευριζόμουνα με τα υπονοούμενα και τις εξυπνάδες, αν μη τι άλλο γιατί στεκόταν στον αντίποδα του στυγνού υπολογισμού.. και της πολιτικής ορθότητας no less!

            Reply
  1. Εmmanouel December 6, 2020 at 4:00 pm

    Οσο γι αυτο το κωθωνι τον Μοσιαλο φτανει να σου πω πως εκανε αναρτηση στο φ/β του που αφηνει εμφανεις υπονοιες οτι οι περιοχες της Αγγλιας που ψηφισαν Φαρατζ ειχαν και τα περισσοτερα κρουσματα covid !

    Reply
    1. Oannes December 6, 2020 at 6:32 pm

      Καλά, άλλη τέτοια περίπτωση κομπλεξικού κωλανθρωπάκου γεμάτου “περίεργα” απωθημένα δεν πρέπει να υπάρχει. Ο οποίος αποπνέει και μια αύρα και καλά κοσμοπολίτη…
      Ο …Σύψας σε σχέση μ’ αυτόν είναι να τον κάνεις κολλητάρι σου. Λέμε τώρα.
      Σε άλλη ανάρτηση ο Μόσχαρος [μου τα λένε δεν μπαίνω στο FB] έγραφε ότι …και τι έγινε με τις παρενέργειες, αξίζει τον κόπο, αρκεί να σωθούν άνθρωποι…

      Reply

Leave a Reply