“ΟΜΙΚΡΟΝ” : ΚΑΛΑ ΝΕΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ;

Στο πλαίσιο του “shoot first ask, questions later” [ = “shock treatment first, details later”] που διέπει την ειδησεογραφία, ο πλανήτης πρέπει κατ’ αρχήν να κατακλυσθεί από πανικό για τη νέα μετάλλαξη. Ακολουθεί το στάδιο των “ενθαρρυντικών δειγμάτων” ηπιότητας. Tα οποία βεβαίως “δεν δικαιολογούν τον εφησυχασμό” – θα πρέπει να περάσουν δυο εβδομάδες. Με άλλα λόγια, και αυτά τα Χριστούγεννα, κεφάλια μέσα: Μάσκες παντού, μέτρα υγιεινής, τηλε-εργασία “όπου γίνεται”, social distancing.
Η αναμονή τώρα των δυο εβδομάδων δεν αφορά, “ως έδει”, κάποια οριστική λύτρωση [μαζί με την, δεδομένη, κυριαρχία οσονούπω της ήπιας Όμικρον, θα έπρεπε να αναμένεται και η εκπνοή της πανδημίας]. Όχι : αφορά απλώς το ερώτημα αν “τα εμβόλια θα μπορούν να σταματήσουν και τη νέα μετάλλαξη”. Αν θα μπορούν δηλ. να θωρακίσουν τον πολίτη από τον
εφιάλτη ενός διήμερου κρυολογήματος.
Όμως …και οι πρώτες αναφορές περί Δέλτα για συμπτώματα κρυολογήματος μιλούσαν. Και δεν αποκλείεται, μια και οι περισσότεροι ως τώρα προσβληθέντες απ’ την νέα μετάλλαξη είναι εμβολιασμένοι, η ηπιότητα να αποτελέσει αφορμή για
περαιτέρω εκτίναξη της εμβολιαστικής υστερίας. Το …σχήμα της παραπληροφόρησης έχει επισημανθεί:
Όσοι νοσούν ελαφρά είναι γιατί είναι εμβολιασμένοι. Όσοι νοσούν βαριά ή καταλήγουν, είναι γιατί είναι ανεμβολίαστοι. Οι εμβολιασμένοι βαρέως νοσούντες πρέπει να λεν κι ευχαριστώ, γιατί αν δεν είχαν εμβολιαστεί θα πέθαιναν. Οι εμβολιασμένοι που κατέληξαν,
απλώς δεν αναφέρονται.

5
(Visited 78 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. EMMANOUEL December 8, 2021 at 11:55 am

    O Π.Ο.Υ. ενημερωνει
    “«προκαταρκτική ανάλυση δείχνει ότι οι μεταλλάξεις που είναι παρούσες στην παραλλαγή Όμικρον μπορεί να μειώνουν την εξουδετερωτική δραστηριότητα των αντισωμάτων με αποτέλεσμα τη μειωμένη προστασία από τη φυσική ανοσία». Σύμφωνα με τον οργανισμό, αυτό εξηγεί «γιατί η παραλλαγή φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα σ’ ένα πληθυσμό με υψηλή ανοσία, όπως στη Νότια Αφρική». (χμμμ..)

    «Υπάρχει ανάγκη για περισσότερα δεδομένα για να εκτιμήσουμε αν οι μεταλλάξεις που είναι παρούσες στην παραλλαγή Όμικρον μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μειωμένη προστασία από την προκαλούμενη από τα εμβόλια ανοσία, καθώς και δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, περιλαμβανομένης της χρήσης πρόσθετων εμβολιαστικών δόσεων»,

    «η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να έχει πλεονέκτημα επί άλλων παραλλαγών που κυκλοφορούν». Ταυτόχρονα οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακόμη «αν αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένη μεταδοτικότητα».

    Και τελος το καλλιτερο
    ” Αναφερόμενοι στις 212 μολύνσεις με το στέλεχος αυτό οι οποίες εντοπίσθηκαν σε 18 χώρες της ΕΕ, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η πορεία της νόσου ήταν «ασυμπτωματική ή ήπια» .”

    Ολοκληρο το αρθρο εδω https://www.pronews.gr/ygeia/1039856_poy-se-57-hores-ehei-entopistei-i-metallaxi-omicron-i-pithani-exigisi-gia-ti-megali

    Αντε να βγαλεις συμπερασμα τωρα .. Να θυμησω μονο οτι και την Δελτα την νομιζαμε light κι ακολουθησαν “εκατομβες νεκρων ” ! Οποτε εχει ουρα ακομα το ζητημα ..

    Reply
    1. Oannes December 8, 2021 at 12:12 pm

      THANX! Νομίζω ότι το κειμενάκι που “είχα προλάβει” να δημοσιεύσω δίνει κάποιες απαντήσεις.

      Reply
  2. EMMANOUEL December 8, 2021 at 12:36 pm

    Το πιο υποπτο απ ολα μου φαινεται αυτο που λενε οτι την Ομικρον δεν την πιανει η φυσικη ανοσια .. Υπονοει πολλα για το μελλον της υποχρεωτικοτητας με πιθανα νεα εξειδικευμενα εμβ. αφου οπως λενε τα παληα δεν ξερουνε αν κανουν δουλεια για την “Ο”..
    Το καλοπιστο σεναριο ειναι οτι δεν εχουν βγαλει οντως συμπερασμα περι τινος προκειται και ψαχνονται γενικως .. Γι αυτο κι εγω δεν βιαζομαι ακομα να την ονομασω κρυολογημα ..
    Να κι ενα αλλο ομως δημοσιευμα (προχειρογραμμενο ) που προκρινει κι αυτο την φημη περι κρυολογηματος . Δεν το ψαξα περισσοτερο σε ξενες ιστοσελιδες , αλλα ιδου ..
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%95%ce%a1%ce%95%ce%a5%ce%9d%ce%91-%ce%92%ce%9f%ce%9c%ce%92%ce%91-%ce%91%ce%a0%ce%9f-%ce%91%ce%9c%ce%95%ce%a1%ce%99%ce%9a%ce%91%ce%9d%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%95%ce%a0%ce%99%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9c/

    Reply
    1. Oannes December 8, 2021 at 2:03 pm

      ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΠΙΔΑ, ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΦΗΓΗΜΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΟΚΤΩΡ ΦΑΟΥΤΣΙ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ. ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

      Reply

Leave a Reply