ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ

Ο φίλος stcigar μου έστειλε το link για το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής που ακολουθεί:
Tο Ισραήλ διαπίστωσε σημαντική πτώση του ποσοστού αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού των Pfizer και BioNTech όσον αφορά την πρόληψη μολύνσεων, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα και της χαλάρωσης των κυβερνητικών περιορισμών, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ynet, επικαλούμενο δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Αναλυτικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου, το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,3%. Από τις 6 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφότου η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το ποσοστό έπεσε στο 64%. Παρόμοια μείωση καταγράφηκε στην προστασία έναντι των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, ανέφερε η έκθεση που επικαλείται το πρακτορείο.
Από την άλλη, η προστασία έναντι της νοσηλείας και των σοβαρών ασθενειών παρέμεινε ισχυρή. Από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, το ποσοστό αποτελεσματικότητας στην πρόληψη της νοσηλείας ήταν 98,2%, σε σύγκριση με το 93% από τις 6 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου. Παρόμοια μείωση του ποσοστού καταγράφηκε και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών μεταξύ των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.
Αυτά τα στοιχεία είναι, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, δείχνουν ότι πολλά από τα νέα κρούσματα είναι μεταξύ ατόμων που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών αυξάνεται πολύ πιο αργά, μετέδωσε το Ynet.
Την περασμένη Παρασκευή, το 55% των νέων κρουσμάτων είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε ο ιστότοπος. Από τις 4 Ιουλίου, υπήρχαν 35 σοβαρές περιπτώσεις κορωνοϊού στο Ισραήλ, σε σύγκριση με 21 στις 19 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναφέρει ορισμένους περιορισμούς . Αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να συστήσουν τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου, ανέφερε η έκθεση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, έχει άλλωστε δηλώσει ότι «πιθανότατα» θα χρειαστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 εντός 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό.
Το Ισραήλ είχε μία από τις πιο αποτελεσματικές εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο. Περίπου το 57% του γενικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, συμπεριλαμβανομένου του 88% του πληθυσμού άνω των 50 ετών καθώς η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θεωρείται ότι κινδυνεύει περισσότερο για σοβαρές περιπτώσεις.



Έχει ενδιαφέρον ο συνδυασμός των διαθέσιμων στοιχείων : σύμφωνα με τους Ιωαννίδη, Κούβελα, Γάκη, Τσακαλάκη, η μετάλλαξη Δέλτα είναι
σαφώς ασθενέστερη του αρχικού ιού. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται, αν και όχι με την δέουσα σαφήνεια, και από το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής [“τα σοβαρά κρούσματα αυξάνονται πολύ πιο αργά”].
Από την άλλη το εμβόλιο της Pfizer, όπως διαβάζουμε στην αρχή του άρθρου, πέντε μέρες από τη χαλάρωση των μέτρων και μέσα σε λιγότερο από μήνα, έχασε το
ένα τρίτο της αποτελεσματικότητάς του [!] όχι μόνο ως προς την προστασία απ’ τις μολύνσεις, αλλά και ως προς την προστασία από τα [όχι σοβαρά…] συμπτώματα της νέας μετάλλαξης. Πόσο νορμάλ ακούγεται αυτό; και μάλιστα σε συνδυασμό με το ότι, όπως διαβάζουμε αμέσως μετά, η προστασία του εμβολίου από σοβαρή νόσηση “παραμένει ισχυρή”. Αναρωτιέται επίσης κάποιος πόσο διαφέρει το ποσοστό των εμβολιασμένων [93%] από εκείνο των ανεμβολίαστων που δεν θα παρουσιάσουν σοβαρή νόσηση / ανάγκη εισαγωγής στο νοσοκομείο. Κάτι μου λέει ότι δεν διαφέρει ιδιαίτερα. Σύμφωνα άλλωστε με επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει ο κύριος Τσακαλάκης [post “ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ: ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ”] από τους, λίγους ούτως ή άλλως που έχουν καταλήξει από την Μετάλλαξη Δέλτα, οι περισσότεροι, μακράν, είναι …εμβολιασμένοι.
Ούτως ή άλλως, όπως και απ’ το ρεπορτάζ προκύπτει …το 55% των προσβεβλημένων είχαν εμβολιαστεί. Πράγμα που επιβεβαιώνει αυτό που έχει πει επανειλημμένα ο κύριος
Κούβελας : το τελευταίο που “φροντίζεται” με το εμβόλιο είναι η …ανοσία αγέλης. Η υπόθεση, στην καλύτερη περίπτωση, αφορά αποκλειστικά στην ατομική προστασία του εμβολιασμένου. Ο οποίος, και να προσβληθεί μπορεί, και να μεταδώσει.





6
(Visited 110 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar July 5, 2021 at 8:41 pm

    Όλοι – μα ΟΛΟΙ – γνωστοί και άγνωστοι, με τους οποίους έχω συνομιλήσει τους τελευταίους μήνες που άρχισαν οι εμβολιασμοί (στους οποίους μάλιστα περιλαμβάνονται πολλοί περιστασιακοί “συνωμοσιολόγοι” και “αρνητές”) είναι απόλυτα βέβαιοι – ασχέτως από τους όποιους προσωπικούς δισταγμούς να το κάνουν – ότι το εμβόλιο θα λήξει φέτος την πανδημία και θα εξαφανίσει άπαξ και διά παντός το μικρόβιο από το πρόσωπο της γης. Οι εξ αρχής της κοροϊδίας κάθετα και αντιδιαμετρικά αιρετικές απόψεις μου για το ζήτημα δεν έχουν πείσει ακόμα και τώρα κανέναν, αξίζει όμως η απλή διατύπωσή τους για το χαμένο βλέμμα και το κρεμασμένο σαγόνι που συνοδεύουν το άκουσμά τους και μόνο.

    Reply
    1. Oannes July 5, 2021 at 9:31 pm

      Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο αυτό: η επαλήθευση συγκεκριμένων προβλέψεων δεν τους έκανε εντύπωση; “ου με πείσεις καν με πείσεις” να πούμε;
      Για να πω την αλήθεια ούτε εγώ έχω μεταπείσει κανέναν που δεν ψαχνόταν “μήπως και μεταπειστεί”. Αλλά κι αυτό το τελευταίο κάτι είναι.

      Reply
  2. stcigar July 5, 2021 at 10:00 pm

    Αν ήταν σε θέση να συλλάβουν την έννοια της επαλήθευσης – που προϋποθέτει διανοητική εντιμότητα και κατανόηση της βαθύτερης σχέσης των λέξεων με τα πράγματα – θα καταλάβαιναν επίσης και την έννοια της διάψευσης (όλων ανεξαιρέτως των μέχρι τώρα επίσημων προβλέψεων) που από μόνο του θα ήταν αρκετό για να τερματίσει την κοροϊδία προ πολλού. Sad but true..

    Reply

Leave a Reply