ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ [“DELTACRON”]

Ας ηρεμήσουμε ξανά [για όσο κρατήσει δηλαδή], δεδομένου του ότι :

Ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει με τη Deltacron. Υποστήριξε με ανάρτησή του στο Facebook ότι δεν υπάρχει νέα μετάλλαξη αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τεχνικό λάθος στην ανάλυση του γονιδιώματος:
«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…».


Ακόμα δεν την είδαμε,
Deltacron τη βαφτίσαμε, και φυσικά…
…«η είδηση σκόρπισε έντονη ανησυχία, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που φοβήθηκαν ότι η νέα μετάλλαξη μπορεί να έχει τη μεταδοτικότητα της Όμικρον και τη θνησιμότητα της Δέλτα, με καταστροφικές συνέπειες για την πορεία της πανδημίας σε όλον τον κόσμο».
Σε ελεύθερη απόδοση: πολλοί ήταν εκείνοι που βρήκαν την ευκαιρία να βυθίσουν ξανά σε απελπισία ένα κόσμο που ρέπει …επικίνδυνα προς τον εφησυχασμό, μετά την [σχεδόν] επιβεβαίωση, και επίσημα, της ηπιότητας της Όμικρον.
Εννοείται, όχι ότι …δεν το λέω για να παινευτώ, ότι απ’ αυτό το blog [βλ. προηγούμενο post]
τα περί τεχνικού λάθους στο οποίο πιθανώς οφειλόταν ο πανικός της «Deltacron» έχουν δημοσιευθεί ώρες πριν την ενεργοποίηση του κυρίου Μαγιορκίνη κι αμέσως μετά των μπακαλόγατων της Πετσο-ενημέρωσης.



4
(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Reply