ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Ο Joseph De Maistre [1753-1821] υπήρξε προάγγελος της ιδέας του επιστημονικού σοσιαλισμού [ως προς το “επιστημονικό” σκέλος], εισηγητής του …επιστημονικού συντηρητισμού, και φανατικός πολέμιος της Γαλλικής Επανάστασης.
Εικόνες όπως αυτές, με το καθημαγμένο πόπολο να προσπαθεί να αποσείσει κάθε υποψία δυσφορίας ενάντια στην κυβέρνηση, αναμφίβολα θα τον ικανοποιούσαν.
Δική του είναι άλλωστε είναι η φράση που περιγράφει επαρκώς το βίντεο :

“Κάθε έθνος έχει την κυβέρνηση που του αξίζει”

6
(Visited 59 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar June 14, 2023 at 9:46 am

    Δεν είναι ζήτημα ηλικίας πάντως, γιατί από νεότερους έχω ακούσει ακόμα χειρότερα – και μιλάμε τώρα για τριανταπεντάρηδες με μεταπτυχιακά υποτίθεται στα οικονομικά (δεν φταίνε οι καραντίνες, δεν φταίνε τα επιδόματα, δεν φταίει το ουκρανικό, φταίνε οι κακοί “κερδοσκόποι”). Και στην απίθανη ακόμα περίπτωση που είσαι καλοπροαίρετος ως πολιτικός, με κάτι τέτοια ξυπνάει μέσα σου θέλοντας και μη ο Μακιαβέλι.

    Reply
  2. stcigar June 14, 2023 at 9:58 am

    Ούτε είναι ότι κρεμιούνται από το Μητσοτάκη όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του. Αυτά τα μέτρα τα υποστήριξαν όλοι τους για χρόνια και με φανατισμό απέναντι στους διαφωνούντες. Το να παραδεχτούν τώρα ότι με τον τρόπο αυτό έσκαψαν το λάκκο τους, είναι σα να παραδέχονται ότι φάνηκαν μαλάκες.

    Reply
    1. Oannes June 14, 2023 at 10:26 am

      Συμφωνώ x 100. Ως προς τις ηλικίες ειδικά, επειδή μέσω δικών μου προσώπων “αφουγκράζομαι” κάτι απ’ τον παλμό ακόμα νεώτερων [ας πούμε, εικοσάρηδων] η κατάσταση φαίνεται μη επιδεκτική ελπίδας για ανάνηψη.
      Στο μεταξύ είμαι περίεργος αν μια συγκεκριμένη εξέλιξη που σημειώνεται έξω [γράφω το κείμενο αυτή τη στιγμή] έχει πιθανότητες να ευδοκιμήσει και εδώ. Αμφιβάλλω βέβαια, αλλά θα είχε ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι θα επιχειρηθεί ούτως ή άλλως.

      Reply

Leave a Reply