ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ GLOBAL MEDIA

Ο κορωνοϊός είναι ευλογία για τον παρασιτικό, “εχθρό της ζωής” οργανισμό των media.
Αποστολή τους ανέκαθεν ήταν να διατηρούν την κοινωνία σε κατάσταση βρασμού. Για το σκοπό αυτό φρόντιζαν να είναι επαρκώς εφοδιασμένα με κακές ειδήσεις, αλιευμένες απ’ τα τέσερα σημεία του ορίζοντα [υπάρχει στιγμή που να μη συμβαίνει κάτι κακό στον κόσμο μας;] Ήταν ακριβώς το οικουμενικό εύρος της ενημέρωσης που εξασφάλιζε τη σταθερή ροή ενός οχετού κακοδαιμονίας*.
Με τον κορωνοϊό, η λειτουργία του μηχανισμού φτάνει στο peak της αποδοτικότητας. Ακούγοντας anchormen να απειλούν με Αρμαγεδδόνες, βλέποντας ρεπόρτερ να μοιράζουν πρόστιμα μαζί με τα όργανα της τάξεως, συνειδητοποιεί κανείς ότι από το παραδοσιακό “αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι”, έχουμε περάσει στη στελέχωση εκ μέρους τους, ενός άτυπου Υπουργείου του Φόβου της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Οι απευθείας ανταποκρίσεις από όλο τον πλανήτη, οι αλλεπάλληλες στατιστικές κρουσμάτων και θανάτων, διανθισμένες με τραγικές ανθρώπινες ιστορίες εξαφανίζουν την όποια πιθανότητα νηφάλιας προσέγγισης. Αν η δουλειά των media ήταν να επιλέγουν το χειρότερο σενάριο και να εστιάζουν σ’ αυτό, στρέφοντας ένα μεγεθυντικό φακό στις εφιαλτικές πτυχές της κάθε υπόθεσης, τώρα απλώς δεν χρειάζεται να ψάξουν **.
Ας φανταστούμε πόσο “είδηση” θα αποτελούσαν για τη χώρα οι θάνατοι δυο ή τριών ηλικωμένων*** σε μια ημέρα.
Ας αναλογιστούμε τώρα τη διαφορά ανάμεσα σ’ αυτό και τον βομβαρδισμό με νούμερα απ’ όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ιράν, την κάθε χώρα που έχει επισκεφτεί ο ιός. Αντί για δυο ή τρεις νεκρούς, έχεις εκατοντάδες, με αποσιωπούμενο το πληθυσμιακό ποσοστό που αντιπροσωπεύουν. Οι χώρες στην πιο δεινή θέση προβάλλονται σαν φόβητρο, ενώ οι αιτίες που έχουν βρεθεί σ’ αυτήν, μένουν αδιευκρίνιστες. Εκτός αν θεωρηθούν διευκρίνηση οι “αναλύσεις” “ειδικών” που ομιλούν για γερασμένους πληθυσμούς και πράσινα άλογα.

* χαρακτηριστικό του φαινομένου, η βινιέτα, έκπαλαι, των ειδήσεων του Σκάι: “Τα καλά νέα της ημέρας”. Κάτι σαν κυνική ομολογία προσχώρησης του υπόλοιπου δελτίου στη “σκοτεινή πλευρά”.

** Τις προάλλες έγινε ισχυρός σεισμός στην Πάργα. Οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν, να αφήσουν τα σπίτια τους, ή να μείνουν μέσα για τον κορωνοϊό…Μετά από ένα πρώτο ρεπορτάζ, επακολούθησε σιγή ασυρμάτου απ’ τα media. Δεν υπάρχει πια χώρος για άλλο θέμα στην επικαιρότητα. 

*** Επειδή κάθε στιγμή, στις εποχές που ζούμε, κινδυνεύεις να πρέπει να αποδείξεις ότι …πάνω απ’ όλα είσαι άνθρωπος …βεβαιώνω ότι: η σύζυγός μου και εγώ, προσέχουμε ως κόρην οφθαλμού τους ηλικιωμένους μας. “Μένουμε σπίτι”.

6
(Visited 130 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. stcigar March 27, 2020 at 11:45 am

    Λίγο μακάβριο, αλλά στην παρούσα περίπτωση ταιριάζει περισσότερο από γάντι:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZAl50-XOcX0
    ..με τον Marc Almond, αν δεν κάνω λάθος, στα δεύτερα φωνητικά.

    Reply

Leave a Reply