ΙΣΡΑΗΛ VS ΙΡΑΝ : ΕΠΙΘΕΣΗ!

Το αμερικάνικο ABC News ανακοίνωσε ότι το Ισαρήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση σε περιοχή του Ιράν, επικαλούμενο “Αμερικανούς επισήμους”. Την είδηση αναπαρήγαγε το CBS και άλλα αμερικανικά μέσα.
Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση έχει προκύψει από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Η
κρατική τηλερόραση του Ιράν, επικαλούμενη πηγές του στρατού : “λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τρία drones θεάθηκαν στον ουρανό πάνω από το Ισφαχάν, τα αντιαεροπορικά συστήματα ενεγοποιήθηκαν και τα κατέρριψαν”.
Οι ισραηλινές
ένοπλες δυνάμεις : “ουδέν σχόλιον”.
Το Ιράν έχει ακυρώσει τις εμπορικές πτήσεις πάνω από διάφορες περιοχές της χώρας, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τα αντιπυραυλικά του συστήματα.
Ο λόγος για τον οποίο οι Ισραηλινοί θα ήθελαν να χτυπήσουν το Ισφαχάν, είναι ότι η πόλη φιλοξενεί βάσεις και ερευνητικά κέντρα, ενώ η γειτονική πόλη Νατάνζ αποτελεί την έδρα μιας από τις ιρανικές
πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Επιπροσθέτως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες που ακούστηκαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο Βόρειο Ισραήλ ήταν στην πραγματικότητα false alarm, αποτέλεσμα των ανεπιβεβαίωτης είδησης για επίθεση στο Ιράν.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Εγώ ομολογουμένως, όχι.

5
(Visited 52 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar April 19, 2024 at 11:18 am

    Επειδή πρόσφατα προέκυψαν κάποια σοβαρά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο που επιβεβαίωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας την υποψία μου ότι ο κόσμος το έχει τελείως χαμένο, δεν θα συνεχίσω προς το παρόν τις βαθυστόχαστες αναλύσεις μου για ζητήματα που εξηγούνται απόλυτα με την παραπάνω αντίληψη. Ας κάνουν ό,τι νομίζουν, αρκεί να μη με πειράξουν προσωπικά. Για τα υπόλοιπα το κρίμα στο λαιμό τους.

    Reply
    1. Oannes April 19, 2024 at 11:36 am

      Και τι να πεις πράγματι. Όπου και να γυρίσεις καθένας έχει την εκδοχούλα του, περί των “μηνυμάτων” και των “υψηλών συμβολισμών” τους. Λες και μπορούμε έτσι κι αλλιώς να επηρεάσουμε ο,τιδήποτε.
      Λύση επίσης δεν υφίσταται ούτε σε ατομικό επίπεδο, εκτός από κάποιους billionaires με νησιά καταμεσίς του Ειρηνικού ή τους άλλους με τα “υπερπολυτελή υπόγεια καταφύγια”. Και αν δηλαδή, κι ως προς αυτούς ακόμα.
      Αυτό που μου τη δίνει, όσο “αυτιστικό” κι αν ακουστεί, είναι ότι είχα ετοιμάσει “της Παναγίας τα μάτια” από μουσικά posts για σήμερα, και υπό συνθήκες όπως αυτές δεν έχω ούτε ο ίδιος όρεξη να τα ακούσω / ανεβάσω. 😫😫😫

      Reply
      1. Oannes April 19, 2024 at 11:50 am

        …Σε οποιαδήποτε περίπτωση, επειδή παρακολουθώ την υπόθεση στενά, και επειδή έχω αρχίσει να σχηματίζω κάποια στοιχειωδώς ενθαρρυντική άποψη, κάποια στιγμή θα επανέλθω. Πρέπει να γίνουν όμως πρώτα κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

        Reply
        1. stcigar April 19, 2024 at 12:17 pm

          Κάνε τη δουλειά σου όπως μόνο εσύ ξέρεις. Εγώ αποσύρομαι προς το παρόν εις τα “ενδότερα” και βλέπουμε. Αν είχα ένα υπόγειο ή και υπαίθριο καταφύγιο με μια σχετική αυτονομία, θα κλεινόμουνα το συντομότερο χωρίς δεύτερη σκέψη. Και όχι για να γλιτώσω από τα πυρηνικά.

          Reply
          1. Oannes April 19, 2024 at 12:43 pm

            My thoughts exactly.

            Reply

Leave a Reply