ΙΣΡΑΗΛ VS ΙΡΑΝ : ΒΙΝΤΕΟ ΑΧΤΙΔΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Αντί μιας ακόμα “ανάλυσης” (υλικό υπάρχει …απεριόριστο, αλλά ποιος ο λόγος;) ένα βίντεο που είδα μόλις, και το οποίο συνοψίζει το ενθαρρυντικό σενάριο, μαζί με μια λεπτομέρεια που, εγώ τουλάχιστον, δεν γνώριζα – αυτήν που αποτελεί τον τίτλο του : “you’ve seen Iran response already”, δια στόματος Ιρανού αξιωματούχου. Το οποίο σημαίνει : ό, τι είχαμε να κάνουμε, το κάναμε ήδη, δεν βλέπω λόγο να επανέλθουμε.
Το
τελευταίο που θα έπρεπε να ενδιαφέρει εμάς (το λέω γιατί, πιθανώς, εκεί μεταφέρεται το επικοινωνιακό πανηγύρι) είναι αν οι Ιρανοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν το χτύπημα, ή αν ήταν υποβαθμισμένο από μόνο του.

4
(Visited 55 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. EMMANOUEL April 19, 2024 at 5:49 pm

    Oι μεν Ισραηλινοι δεν παραδεχονται ανοιχτα οτι το κανανε ( αλλα ομως τους .. καρφωσαν οι Αμερικανοι !! ), οι δε Ιρανοι δεν παραδεχονται οτι παθανε ζημιες .. Κατι σαν τις ψευτοαερομαχιες πανω απ το Αιγαιο δηλαδη .. Mα γιατι δεν το παιζουνε επιτελους σε μια παρτιδα ταβλι να τελειωνουμε !!
    Οσο για τους δυσμοιρους Παλ . nobody gives a fuck .. Αναρωτιεμαι αν θα δωσει σημασια κανεις σοβαρα και με μας αν γινει καμμια πραγματικη στραβη με τους Τουρκους ..

    Reply
    1. Oannes April 19, 2024 at 6:04 pm

      Οι Ισραηλινοί, όπως και με την πρεσβεία, κάνουν την πάπια για λόγους ΟΗΕ, δεν παραδέχονται δηλ. ευθέως ότι καταπατούν το διεθνές δίκαιο. Το ότι τους Παλαιστίνιους τους είχε δώσει ακόμα και το Ιράν, το υποψιαζόμουν εξ αρχής, λαμβάνοντας υπόψη ότι το τελευταίο είχε έρθει σε συμφωνία με τη Σαουδ. Αραβία (άσπονδο εχθρό του) με την “ηγεμονική” διαμεσολάβηση του Xi. Η οποία είχε ήδη “έρθει κοντά” με το Ισραήλ ελέω Trump – με το οποίο Ισραήλ ήταν …ανέκαθεν πιο κοντά έτσι κι αλλιώς απ’ ότι με το Ιράν.
      Υποθέτω ότι σε μας οι “εταίροι και σύμμαχοι” θα δώσουν κάποια σημασία γιατί έχουν συμφέρον να το κάνουν, σε αντίθεση με τους δύστυχους Παλ., οι οποίοι απλώς δεν χρησιμεύουν πλέον σε κανέναν.
      Ο Θουκυδίδης ζει : Όσο σκληρό και αν ακούγεται, οι Παλαιστίνοι / “Μήλιοι” έπρεπε να έχουν προ πολλού δεχτεί τους όρους των Ισραηλινών / “Αθηναίων”.

      Reply
      1. EMMANOUEL April 19, 2024 at 6:59 pm

        Υποθετω κι εγω θα δωσουν καποια σημασια σε εμας αν δεν ειναι υποχρεωμενοι να δωσουν καποια σημασια παραπανω στην Τουρκια και να της κανουν καποιες “χαρες’ αφου ειναι η πολυφερνη νυφη για πολυ κοσμο ( για BRICS , NATO et al.. ) . Εφοσον εχουν οι Αμερικανοι εξασφαλισει της διαφορες βασεις τους ανα την επικρατεια μας για να κανουν τις δουλιτσες τους το να χασομε δυο τρια νησακια εμεις ας παει το παλιαμπελο ..Μην ξεχναμε οτι και μετα την καθ ολα υποπτη απο πολλες μεριες (κι εννοω και την δικη μας ) εισβολη στην Κυπρο μια χαρα διατηρηθηκε η Βρετανικη βαση εκει . Αλλα μπορει εν τω μεταξει να εχει γινει Γ.Γ του NATO o Kουλης και να τα κανουν πανω τους τα μεμετια , χα χα ..

        Reply

Leave a Reply