ΘΡΙΑΜΒΟΣ TRUMP ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Η ομόφωνη απόφαση του SCOTUS [Supreme Court of the United States] να απορρίψει το αίτημα της πολιτείας του Κολοράντο περί αποκλεισμού του Donald Trump από τις προκριματικές, ήταν αναμενόμενη. Για τους ενήμερους της αμερικάνικης σκηνής, τουλάχιστον. Οι τελευταίοι που δικαιούνται να εντάσσουν εαυτούς στην τελευταία κατηγορία είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε : οι (Έλληνες κι όχι μόνο) “επαγγελματίες” του εξωτερικού ρεπορτάζ. Παράδειγμα η κάλυψη του θέματος από το in.gr (το link εδώ), το οποίο επιλέγει την αναπαραγωγή σχολίων του …CNN.
Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι το σκεπτικό της πολιτείας αφορούσε στην ιδιότητα του Trump ως …insurrectionist. Υπεύθυνου δηλ. για την “εξέγερση” της 6ης Ιανουαρίου, έγκλημα για το οποίο όχι απλώς δεν έχει καταδικαστεί, αλλά
ούτε καν κατηγορηθεί από δικαστήριο. Η προσπάθεια αλλοίωσης του προεκλογικού αποτελέσματος βρίσκεται εν εξελίξει, με εργαλεία διεφθαρμένους δικαστικούς – Trump haters, και ένα μιντιακό σύστημα που λειτουργεί αυστηρά σαν εργαλείο προπαγάνδας του Δημοκρατικού Κόμματος.
Παίρνει κανείς μια ιδέα των ανωτέρω με ένα στγμιότυπο από τη φωλιά του θηρίου, κάτω : απόσπασμα από “ρεπορτάζ” του
MSNBC. Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει τις δηλώσεις της Jena Griswold, Γ.Γ. της πολιτείας του Κολοράντο, τον διάλογό της με την anchorwoman, και τις φυσιογνωμίες τους.
Δεν είμαι ο πιο δειλός άνθρωπος στον κόσμο. Αλλά στην προοπτική μιας δια ζώσης συνάντησης με την κυρία Griswold, θα αισθανόμουν ανησυχία τουλάχιστον.
Διαταραγμένες προσωπικότητες του είδους, κατά πλειονότητα γυναίκες, αποτελούν την αιχμή της anti-Trump προπαγάνδας, από την προεκλογική περίοδο του
2016.
Η προεκλογική εκστρατεία του βαδίζοντος νεκρού που, όποιος θέλει το πιστεύει, είναι
ξανά υποψήφιος των Dems, θα βασιστεί σε “φλέγοντα” ζητήματα όπως οι αμβλώσεις και ο σεβασμός στα δικαιώματα της [εκθετικά πολλαπλασιαζόμενης – η έτσι δείχνει] LGBTQ κοινότητας.
Και βέβαια στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Η οποία είχε φιλοτεχνηθεί
εξ αρχής με τα πιο ζοφερά χρώματα …εν όψει ακριβώς των εκλογών του ’24.

4
(Visited 34 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar March 5, 2024 at 7:05 pm

    Φαντάζομαι ότι ο Μπάιντεν κατεβαίνει ξανά επειδή παραδοσιακά η πρώτη θητεία ενός προέδρου αποτελεί πλεονέκτημα για μια διαδοχική επανεκλογή του. Διαφορετική επιλογή θα ισοδυναμούσε με παραδοχή αποτυχίας. Οπότε το ένα λάθος τους οδηγεί αναπόφευκτα στο επόμενο λάθος.

    Reply
    1. Oannes March 5, 2024 at 7:49 pm

      Βασικά κατεβαίνει γιατί δεν υπάρχει άλλος. Ο “κουκλεντές” Gavin Newsom της Καλιφόρνια παραείναι …κουκλεντές για να διεκδικήσει αξίωμα, άσε που έχει καταστεί αφερέγγυος για την πολιτική του, και επι πανδημίας, και με το “εμπάτε σκύλοι αλέστε” στο μεταναστευτικό – άλλοτε ευημερούσες πόλεις της Καλιφόρνια μετατρέπονται σε third world crap holes.
      Ελλείψει άλλου ασκούνται πιέσεις στην …Michelle Obama.
      Η κατάσταση του γερούνδιου άλλωστε είναι τέτοια που οι φωνές πυκνώνουν μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Όχι μόνο για την φοβήσιμη περίπτωση επανεκλογής, αλλά και για το worst case scenario, αποχώρησής του εν έτει 2026 ας πούμε, και ανάληψης της προεδρίας απ’ την …Kamala. Η οποία είναι κανονικά τρελή για δέσιμο.

      Reply

Leave a Reply